Μαύρα jeans, ένα από τα βασικότερα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Όλες τα αγαπάτε και τα φοράτε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δυστυχώς, όμως έχουν την τάση να ξεθωριάζουν και να χάνουν αυτό το έντονο και solid μαύρο χρώμα τους. Υπάρχουν, όμως, μερικά μυστικά που μπορούν να αποτρέψουν τη φθορά του χρώματος, ώστε να χαίρεστε τα μαύρα σας jeans για πολύ περισσότερο καιρό.
Washing tips
- Μην τα πλένετε με το παραμικρό. Τα σκούρα jeans πρέπει να πλένονται μία φορά στις 4-6 βδομάδες. Τυχόν μικρούς λεκέδες μπορείτε να τους "εξολοθρεύετε" με κάποια τοπικά καθαριστικά λεκέδων, άμεσα και γρήγορα, "στο χέρι".
- Γυρίστε τα παντελόνια σας από μέσα προς τα έξω, πριν τα βάλετε στο πλυντήριο. Έτσι, η εξωτερική τους επιφάνεια θα είναι περισσότερο προστατευμένη, καθώς θα "κοιτάει" προς τα μέσα
- Θα πρέπει να πλένονται μαζί με άλλα σκούρα ρούχα αλλά προσοχή! Ο κάδος του πλυντηρίου να μην είναι εντελώς γεμάτος, να υπάρχει ένα περιθώριο, ώστε να μη δημιουργούνται τριβές μεταξύ των ρούχων
- Το πλύσιμο στο πλυντήριο θα πρέπει να σε πρόγραμμα για ευαίσθητα και το στύψιμο των ρούχων σε χαμηλές στροφές. Χαμηλή πρέπει να είναι και η θερμοκρασία
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την πλύση προϊόντα συντήρησης χρώματος ή και απλό ξύδι σαν εναλλακτική μέθοδο
After washing tips
- Ποτέ μη χρησιμοποιείτε προγράμματα στεγνώματος πλυντηρίου
- Πρέπει πάντα να στεγνώνουν απλωμένα και να τα κρεμάτε με μανταλάκια από τη μέση, από το σημείο που περνάει η ζώνη (εκεί που είναι δηλαδή τα θιλίκια)
- Προσέξτε πολύ τον ήλιο, δεν πρέπει να τα βλέπει ο δυνατός ήλιος απευθείας. Καλύτερα να τα αφήνετε να στεγνώνουν σε εσωτερικό χώρο, μακριά από ανοιχτά παράθυρα, αν η μέρα έχει έντονη ηλιοφάνεια
Extra tips
- Για ένα φρεσκάρισμα μπορείτε να γεμίσετε ένα spray-μπουκάλι το μισό με κρύο νερό και το υπόλοιπο μισό με βότκα. Ψεκάστε το jean σας και τοποθετήστε το μετά στο ψυγείο για μία νύχτα
- Ένα καινούριο jean, πριν πλυθεί για πρώτη φορά, θα πρέπει προηγουμένως να σταθεροποιήσετε το χρώμα και τη βαφή του. Τοποθετήσετε το jean σε μία λεκάνη γεμισμένη με κρύο νερό, προσθέστε μία κούπα ξύδι και ένα κουτάλι αλάτι και αφήστε το να μουλιάσει.