fbpixel

Search icon
Search
Διάσημοι & Κρίσεις Πανικού: 9+1 celebrities μοιράζονται τις εμπειρίες που τους σημάδεψαν
PSYCHOLOGY

Διάσημοι & Κρίσεις Πανικού: 9+1 celebrities μοιράζονται τις εμπειρίες που τους σημάδεψαν

Οι εξομολογήσεις τους θα σας σοκάρουν


Η εικονική πραγματικότητα που βλέπουμε, scrollάροντας στο Instagram, μας διαβεβαιώνει για ακόμα μία φορά πως απέχει πολύ από την πραγματική ζωή. Φωτογραφίες με χαμόγελα σε εξόδους και διακοπές, πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο κόσμος αρνείται να συνειδητοποιήσει πως η διεθνούς φήμη εμπεριέχει και πολλές δυσχερείς επιπτώσεις στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι, οι οποίοι μίλησαν ανοιχτά για τις δυσκολίες που τους ταλανίζουν, όσον αφορά την ψυχολογία τους, καθώς τα «τέλεια» αυτά πρόσωπα, δεν παύουν να είναι ισάξιοι όλων εμάς, οι οποίοι οι περισσότεροι πιθανολογείται να πάσχουν κι από κρίσεις πανικού.

Η αναγκαιότητα της ανθρωπιάς μεταξύ των συνανθρώπων μας είναι ζωτικής σημασίας, ώστε να αρχίσουμε όλοι βήμα-βήμα να προσφέρουμε απεριόριστη αγάπη και θετική ενέργεια, αποσκοπώντας σε ένα καλύτερο κόσμο, στον οποίο θα υπήρχε αλληλένδετη βοήθεια. Ο αγώνας των διασήμων να προβούν σε τρομερές προσωπικές αποκαλύψεις είναι μια αρχή για να «σπάσουμε» πολλά από τα στερεότυπα που υπάρχουν. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, πως ανεξάρτητα από το κοινωνικό status, η ψυχική υγεία οφείλει να γίνει προτεραιότητά μας και να μην το ξεχνάμε. Kendall Jenner, Emma Stone, Hailey Bieber και πολλοί ακόμα προχώρησαν σε αυτού του είδους την εξομολόγηση…

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε 9+1 celebrities που εξομολογήθηκαν ανοιχτά τις κρίσεις τους!

Kendall Jenner

kendall-jenner-gettyimages-1145735538-e1588279815178.jpg

Το παγκοσμίου φήμης μοντέλο, που γνωρίσαμε από τη σειρά “Keeping Up With The Kardashians” όσο ήταν ακόμη πολύ μικρή ηλικιακά, συζήτησε σχετικά για τα ψυχικά θέματα, από τα οποία υποφέρει χρόνια. Η ίδια στην συνέντευξη που έδωσε στο πρώτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο "Open-Minded: Unpacking Anxiety", που δημιούργησε το Βρετανικό περιοδικό, Vogue, εξομολογήθηκε για τις δυσκολίες που περνάει με τις κρίσεις άγχους, καθώς και την παράλυση ύπνου. Αναφέρει πως «Ήμουν πραγματικά, πολύ νέα και θυμάμαι ότι ένιωθα ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω και έτρεχα στη μητέρα μου και έλεγα: Μαμά, νιώθω ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω». Η κατάστασή της επιβαρύνθηκε αργότερα, όταν η φήμη της στο χώρο του modeling εξαπλώθηκε και το όνομά της πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, ερχόμενη αντιμέτωπη με όλη αυτή τη διασημότητα. «Υπήρξαν στιγμές που ένιωθα ότι πρέπει να πάω επειγόντως στο νοσοκομείο γιατί πίστευα ότι η καρδιά μου αδυνατεί και δεν μπορώ να αναπνεύσω και χρειάζομαι κάποιον να με βοηθήσει. Μερικές φορές νομίζω ότι πεθαίνω», εξήγησε το μοντέλο.

Johnny Depp

shutterstock-184991879.jpg

Ο αγαπημένος ηθοποιός του Hollywood, παρά το γεγονός πως παρουσίαζε μια εξαίρετη ζωή, αποκάλυψε πως υποφέρει από αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη. Παραδέχτηκε πως αυτή η κατάσταση που βιώνει πολλές φορές τον επηρέασε σημαντικά, με αποτέλεσμα να εθιστεί στο αλκοόλ και στις καταχρήσεις. Γι αυτό το λόγο, αφιερώνει αρκετές ώρες την εβδομάδα με τον ψυχοθεραπευτή του, ο οποίος του ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση.

Adele

adele.jpg

Ποιος θα φανταζόταν πως η τραγουδίστρια που μας αγγίζει την ψυχή και αποτελεί έμπνευση με τη δουλειά της, θα φοβόταν το live stage. Παρά το ταλέντο της, η Adele, εξήγησε, πως η αγωνία της πριν ανέβει στην σκηνή την κατακλύζει και την επηρεάζει στην καθημερινότητά της. Βέβαια, στο πλευρό της στάθηκε η Beyoncé, η οποία την βοήθησε να διαχειριστεί σωστά το άγχος της.

Taylor Swift

604eb7cafea127001886ab95.jpg


Η γυναίκα που μετράει 21 βραβεία στη πλάτη της αποκάλυψε πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν γι αυτήν τα αρνητικά σχόλια. Η ίδια, στην αυτοβιογραφία της, «Miss Americana», μίλησε για την επιρροή αυτών, πως είχε αντίκτυπο στην ψυχολογία της, προκαλώντας της συχνά τρομερές κρίσεις πανικού. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτησή της πως «Ο φόβος του να μην είμαι αρκετή με οδήγησε σε λιμοκτονία και σε πολλά μου shows, ένιωθα πως θα πέσω κάτω και θα πεθάνω. Ωστόσο έπρεπε να κρατήσω ένα δυνατό προφίλ και να είμαι το άτομο, που όλοι ήθελαν να είμαι».

Hailey Bieber

mpimper.jpg

Το μοντέλο και σύζυγος του επώνυμου Justin Bieber, παρά το γεγονός πως απολαμβάνει μια ευτυχισμένη καθημερινότητα, συνδυάζοντας καριέρα και προσωπική ζωή, δεν δίστασε να αναφέρει τα πραγματικά αισθήματά της. Ειδικότερα, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τους fans μεταξύ αυτής και της Selene Gomez, μίλησε για το μίσος που δέχεται, το οποίο της δημιούργησε άγχος και κατάθλιψη. Σε συνέντευξή της στους Times, εξήγησε πως εάν δεν ήταν αναγκαίο μέσο για την προώθηση της δουλειάς της, δεν θα ασχολιόταν με τα social media. Μάλιστα, μια περίοδο το μοντέλο απενεργοποίησε την πλατφόρμα της και πάνω σε αυτό αποκάλυψε πως «Μερικές φορές αισθάνομαι ότι είναι πάρα πολύ. Αν μπορούσα να το κρατήσω περισσότερο θα το έκανα, αλλά έπρεπε να δημοσιεύσω πράγματα για τη δουλειά. Από τη στιγμή που το έκλεισα μέχρι την ημέρα που το ξανά ενεργοποίησα, ήμουν ελεύθερη».

Oprah Winfrey

shutterstock-175331414.jpg

Η υπερταλαντούχα γυναίκα που έχει διαπρέψει στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και έχει ξεχωρίσει ανά τα χρόνια, έθιξε και η ίδια αυτό το θέμα. Συγκεκριμένα, μίλησε για την περίοδο του 2013, κατά την οποία ταλαιπωρήθηκε αρκετά με τις κρίσεις πανικού, λόγω ορισμένων συμβάντων που επικρατούσαν. «Στην αρχή, ένιωσα μία ταχυπαλμία και ένα μούδιασμα και να πηγαίνω γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο. Θυμάμαι ότι σκέφτηκα “Όλα θα πάνε καλά, αν δεν ηρεμήσεις θα μπλέξεις”. Θυμάμαι να κλείνω τα μάτια, επειδή έβλεπα μία σελίδα ενός βιβλίου και ακόμα και τα γράμματα να είναι υπερβολικό ερέθισμα για τον εγκέφαλό μου».

Gina Rodriguez

gina-rodriguez.jpg

Η πρωταγωνίστρια της σειράς "Jane the Virgin", προχώρησε σε αποκαλύψεις σε μια πρόσφατη σχετικά συνέντευξη της. Η ηθοποιός μίλησε χωρίς φραγμούς για τις σοβαρές κρίσεις πανικού, καθώς και για τις αυτοκτονικές τάσεις. Εστίασε στην χειρότερη στιγμή που βίωσε στο set για τα γυρίσματα της 5η σεζόν, όπου υπέφερε από μια σοβαρή κρίση πανικού, που δεν μπορούσε να διαχειριστεί, γι αυτό και αναγκάστηκε να διακόψει το γύρισμα και την παραγωγή. Η ίδια δηλώνει πως «Αυτό που με βοήθησε στο να αρχίσω να νιώθω καλύτερα με αυτό και να το αποβάλλω από μέσα μου σταδιακά είναι τα social media, λόγω το ότι μπόρεσα να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί με τους followers μου».

John Mayer

500x500.jpg

Ο τραγουδιστής-στιχουργός παραδέχτηκε ότι οι κρίσεις πανικού τον είχαν κατακλύσει στη ζωή του και πως υποφέρει σε σημαντικό βαθμό από αυτές. Μάλιστα, παραδέχτηκε θαρραλέα σε συνέντευξη που έδωσε το 2012 στο Rolling Stone, πως του δημιουργήθηκε ο φόβος να μην καταλήξει σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα. «Μεγαλώνοντας αυτός ήταν ο μεγαλύτερος φόβος μου», ανέφερε.

Selena Gomez

selena-gomez-clarified-her-comments-about-signing-2-413-1629902915-7-dblbig.jpg

Ο αγώνας της διάσημης τραγουδίστριας με την ασθένεια «Λύκος», της άφησε πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική της υγεία, όπως είπε η ίδια στη συνέντευξη που έδωσε στο People. Η Selena Gomez ήταν πάντοτε ειλικρινής με τις καταστάσεις που βιώνει στην ρουτίνα της, γι αυτό και δίστασε να περιγράψει το τι περνούσε. «Έχω θέματα με την ψυχική υγεία και ήθελα να είναι επίσης γνωστό. Στην αρχή φαινόταν απελπιστικό. Μερικές φορές ήταν μια πρόκληση για μένα ακόμη και να σηκωθώ από το κρεβάτι». Από τις αποκαλύψεις της δεν έλειψαν και οι τρόποι που διαχειρίζεται κατάλληλα τον εαυτό της, όταν παρασύρεται και υποκύπτει σε έναν απέραντο αρνητισμό. Θα ξαπλώσει, θα πιεί λίγο νερό, θα πάρει βαθιές αναπνοές και πολλές φορές την βοηθάνε και οι συζητήσεις με φίλους. Το μήνυμα που θέλησε να στείλει είναι πως «Πέρα από τα βαριά πράγματα, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο με τον εαυτό σας και να είστε ευγενικοί».

Emma Stone

mv5bmji4njm1ndkyn15bml5banbnxkftztgwodgynty1mje-at-v1.jpg

Από μικρή ηλικία, η Emma Stone, βασανιζόταν από το άγχος της, γεγονός που δεν της επέτρεπε να ζει μια ήρεμη και φυσιολογική ζωή. Όπως η ίδια τοποθετήθηκε γύρω από αυτό το θέμα σε μια συνέντευξη με το Rolling Stone, σημείωσε πως αγχωνόταν για την κάθε κατάσταση που επρόκειτο να συμβεί μες την μέρα, δηλαδή για το πώς θα περάσουν οι ώρες στο σχολείο, που θα την άφηνε η μητέρα της, ενώ δεν κατάφερνε να πάει ούτε στα σπίτια των συμμαθητών της. Συνέχισε, αναφερόμενη στο σήμερα πως εξακολουθεί να την κυριεύει αυτό το συναίσθημα, γι αυτό και «Πριν από κάθε συνέντευξη, πρέπει να κάτσω με τον εαυτό μου για πέντε λεπτά και να αναπνεύσω και να συγκεντρωθώ επειδή είμαι τόσο νευρική» επισήμανε.

«Στο τέλος της ημέρας, είμαστε και εμείς άνθρωποι» . . . εξηγούν.