fbpixel

Search icon
Search
Diane von Furstenberg: Oι 8 κανόνες της για τη ζωή που πρέπει να μάθετε
LIFE & CAREER

Diane von Furstenberg: Oι 8 κανόνες της για τη ζωή που πρέπει να μάθετε

Μια γυναίκα που γνωρίζει την έννοια της δημιουργίας


Ως εμβληματική σχεδιάστρια μόδας, επιχειρηματίας, συγγραφέας, φιλάνθρωπος, ιδρύτρια βραβείων, μητέρα, γιαγιά, κόρη ενός επιζώντος του Άουσβιτς, πρώην πριγκίπισσα και ως σύζυγος ενός δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, η Diane von Furstenberg αποδεικνύει ότι οι γυναίκες μπορούν (και πρέπει) να πετύχουν να ζουν τολμηρά και με πρόθεση. Αφού κατάφερε ήδη από τα 24 της χρόνια να γίνει διάσημη με την εφεύρεση του ομώνυμου wrap dress της, η von Furstenberg έκανε την ενδυνάμωση άλλων γυναικών βασικό δόγμα της δουλειάς και της ζωής της. Έχοντας περάσει τα 70 εξακολουθεί να εκπέμπει αυτοπεποίθηση, δύναμη, θηλυκότητα, αποφασιστικότητα και να δίνει το νόημα για τη χαρά της ζωής. 

diane-von-furstenberg.jpg

Για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε τους πιο σημαντικούς κανόνες της ζωής της.

1. Κατέχετε την υπόστασή σας 

Η μητέρα της Von Furstenberg ζύγιζε μόλις 49 κιλά όταν επέστρεψε στο σπίτι της στο Βέλγιο από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς και ξαναβρέθηκε με τον αρραβωνιαστικό της. Ο γιατρός της μητέρας της συμβούλεψε: «Μπορείς να παντρευτείς, αλλά δεν πρέπει να μείνεις έγκυος. Εάν το κάνει, δεν θα επιβιώσεις και το παιδί δεν θα είναι φυσιολογικό». Παντρεύτηκε και εννέα μήνες αργότερα γεννήθηκε η Diane Simone Michelle Halfin. 

2. Ξεκινήστε να νιώθετε δυνατή σαν άντρας, αλλά σίγουρες σας γυναίκα

Η Von Furstenberg ήταν παντρεμένος με τον πρίγκιπα Egon Von Furstenberg από το 1969-1972 και απέκτησε μαζί του δύο παιδιά. Ήταν αποφασισμένη να κάνει τη δική της καριέρα και να αποδείξει ότι δεν ήταν απλώς ένα ακόμη κουρίτσι που ήθελε τα εύκολα. Βρήκε το δρόμο της προς τη μόδα και, στη συνέχεια λάνσαρε το wrap dress που απέκτησε τρομερή φήμη το 1974. Εξακολουθεί να θυμίζει στον εαυτό της ότι αισθάνεται ισχυρή σαν άντρας, αλλά και σίγουρη για τη θηλυκότητά της που την πάει μπροστά στη ζωή.

diane-von-furstenberg.jpg

3. Μην αμφιβάλλετε για τη δύναμη σας

«Αν αμφιβάλλεις για τη δύναμή σου, δίνεις δύναμη στην αμφιβολία σου», αναφέρει συχνά Diane. Παραδέχεται ότι δεν νιώθει πάντα δυνατή. «Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα εξακολουθώ να ξυπνάω νιώθοντας χαμένη», μοιράζεται. Έτσι, στέκεται πιο σίγουρη και υπενθυμίζει στον εαυτό της να βρει ξανά αυτή την ισχυρή και έμπιστη στάση με την οποία αντιμετωπίζει την πραγματικότητα.

4. Κατέχετε τις ατέλειές σας. Γίνονται τα "περιουσιακά" σας στοιχεία

Καταλάβετε γιατί κάποιος σας λέει "όχι", και δείτε μέσα σε αυτό μια ευκαιρία και όχι μια απόρριψη.  «Όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει», λέει η von Furstenberg.

5. Δημιουργήστε τα πάντα - τον χαρακτήρα σας, τη σχέση σας με τον εαυτό σας

Κατανοήστε τις αδυναμίες σας και μετατρέψτε τις σε δυνατά σημεία. Βρείτε και ακολουθήστε τα πάθη και τη δημιουργικότητα σας. Η ίδια χρησιμοποιεί συχνά την ηλικία της ως παράδειγμα. Μετά τα 70 της, αποφάσισε ότι βρίσκεται στο πρώιμο στάδιο του φθινοπώρου, ή στην τρίτη πράξη, της ζωής της. Θεού θέλοντος έχει πολλά περισσότερα να κάνει. Δεν ανησυχεί μήπως γεράσει και αντιμετωπίζει την κάθε στιγμή με χαρά. 

diane-von-furstenberg-beauty-rules.jpg


6. Ακούστε τους πάντες και μετά κάντε ό,τι θέλετε

Οι άνθρωποι συχνά ρωτούν τη von Furstenberg ποιανού τις συμβουλές ακολουθεί. «Ακούω τους πάντες», λέει, «μετά κάνω ό,τι θέλω!» Δεν βλάπτει ποτέ να ενημερώνεστε καλύτερα πριν πάρετε σημαντικές αποφάσεις, αλλά το να εμπιστεύεστε τη δική σας διαίσθηση είναι ο πιο σοφός τρόπος για να προχωρήσετε.

7. Πετάξτε τον φόβο στο καλάθι των αχρήστων

Η μητέρα της σχεδιάστρια δεν φοβόταν να μείνει έγκυος, παρά την προειδοποίηση του γιατρού. Μεγάλωσε την κόρη της για να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τους φόβους της. Μέχρι σήμερα, όταν η von Furstenberg εντοπίζει έναν φόβο, οραματίζεται να ρίχνει αυτόν τον φόβο σε ένα καλάθι αχρήστων και μοιράζεται αυτήν την τεχνική με άλλους.

8. Επεκτείνετε το σύμπαν σας

Να συναντάτε κάποιον νέο άνθρωπο κάθε εβδομάδα. Η Von Furstenberg ακόμη και στην ηλικία της εξακολουθεί να προγραμματίζει τουλάχιστον μία συνάντηση την εβδομάδα με κάποιον που δεν θα γνώριζε διαφορετικά, ο οποίος μπορεί να επεκτείνει τις γνώσεις, το δίκτυο και την εμπειρία της.