fbpixel

Search icon
Search
Diane von Furstenberg: Η νέα φανταστική συλλογή διακόσμησης της σχεδιάστριας & τα high fashion brands που μπαίνουν στον χώρο του design
DESIGN NEWS

Diane von Furstenberg: Η νέα φανταστική συλλογή διακόσμησης της σχεδιάστριας & τα high fashion brands που μπαίνουν στον χώρο του design

Ό,τι νεότερο συμβαίνει στη βιομηχανία αυτήν τη στιγμή


Όλο και περισσότερα αναγνωρισμένα fashion brands δεν περιορίζονται πλέον μονάχα στις ready-to-wear συλλογές τους, αλλά εκφράζουν συνολικά το όραμά τους, λαμβάνοντας υπόψη τους τις νέες συνθήκες ζωής. Μένοντας σπίτι, λοιπόν, έγινε άμεσα κατανοητή η ανάγκη του κοινού να στραφεί σε αυτό και να εκφράσει το προσωπικό του στιλ στους χώρους του. Κάπως έτσι, μερικοί από τους διασημότερους οίκους μόδας έχουν πλέον κι επίσημα ασχοληθεί με τη δημιουργία επίπλων και αντικειμένων, φέρνοντας από τώρα στον κόσμο τις νέες τάσεις στο interior design για το 2021.

Ένας από τους σχεδιαστές που ανακάλυψε πρόσφατα το πάθος του για το σχεδιασμό επίπλων είναι ο Virgil Abloh, ο οποίος, μετά από την επιτυχημένη συνεργασία με την IΚΕΑ το 2019 και μια πρώτη capsule collection αντικειμένων διακόσμησης, αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια νέα συλλογή με πάνω από 80 νέα κομμάτια, με τον τίτλο Off-White HOME για όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

Ένας άλλος εμπνευσμένος designer, που είχε ήδη αποδείξει την υψηλή αισθητική του για τα έπιπλα είναι ο Simon Porte Jacquemus, ο οποίος το 2019 άνοιξε πρώτα το Cafè Citron και μετά το εστιατόριο Oursin στο Παρίσι. Πρόσφατα, μάλιστα συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή κεραμικών Daphne Leon για να μας παρουσιάσει μια interior design συλλογή, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον εορτασμό των 50 χρόνων των Browns. 

Ανακαλύψτε τα trends στο interior design για το 2021, μέσα από τις καινούριες συλλογές διακόσμησης των μεγάλων fashion brands!

H&M HOME χ Diane von Furstenberg 

1-3FYeC.jpg

Η H&M HOME μόλις σήμερα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια μόδας, Diane von Furstenberg, για μια συλλογή από αξεσουάρ διακόσμησης κι επίπλων που σας ενθαρρύνουν να εκφράσετε το προσωπικό σας στιλ στο σπίτι. Η capsule κολεξιόν, η οποία θα είναι διαθέσιμη στο κοινό από τον επόμενο χρόνο, συνδυάζει τις iconic πολύχρωμα prints της Furstenberg με τον κόσμο της H&M HOME, αναδεικνύοντας στοιχεία όπως βάζα, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες και κεριά με αφηρημένα patterns, animal prints, lips και διάφορα λογότυπα.

Off-White Homewear

2-vWBZZ.jpg

Η συλλογή Off-White Homewear έχει ως αφετηρία την παρουσίαση καθημερινών αντικειμένων και την προσθήκη μιας νέας ματιάς σε items που χρησιμεύουν στην επίπλωση όλων των δωματίων του σπιτιού. Κάθε κομμάτι χαρακτηρίζεται από την ανοικτό πορτοκαλί ετικέτα "HOME", εμπνευσμένη από τις ready-to-wear συλλογές Off-White, σε συνδυασμό με το λογότυπο "Swimming man" και το μοτίβο "Meteor". Η χρωματική παλέτα της κολεξιόν κυμαίνεται σε ουδέτερους τόνους, όπως αυτούς του μαύρου, του γκρι και του μπεζ, με νότες ροζ και πορτοκαλί. Η συλλογή είναι διαθέσιμη παγκοσμίως από τις 6 Οκτωβρίου 2020, στο διαδίκτυο στο off-white.com και το farfetch.com και σε επιλεγμένες boutique Off-White.

Jacquemus x Daphne Leon 

3-FFsYZ.jpg

Οι Jacquemus και Daphne Leon παρουσιάζουν μια συλλογή από 5 σχέδια χειροποίητων πιάτων -εμπνευσμένων από την καρποφόρα φύση της Προβηγκίας, αλλά και τις εντυπωσιακές τοποθεσίες των επιδείξεων μόδας του οίκου του. Εκτός από στοιχεία που σχετίζονται με το καλοκαίρι στη Μεσόγειο, κάθε design περιλαμβάνει ή αντιπροσωπεύει ένα αξεσουάρ Jacquemus, όπως οι διάσημες τσάντες Chiquito. Τα πιάτα Jacquemus χ Daphne Leon προσθέτουν ένα μοναδικό «άγγιγμα» υψηλής αισθητικής στο decor του σπιτιού, ενώ αποτελούν μια ευκαιρία να ονειρευτείτε για λίγο την φιλόξενη ατμόσφαιρα της νότιας Γαλλίας. Η συλλογή διατίθεται αποκλειστικά στο brownsfashion.com