fbpixel

Search icon
Search
Διακοπές με τον σύντροφό σας; Αυτά είναι τα πιο ρομαντικά νησιά στην Ελλάδα που αξίζει να επισκεφθείτε
TRAVEL

Διακοπές με τον σύντροφό σας; Αυτά είναι τα πιο ρομαντικά νησιά στην Ελλάδα που αξίζει να επισκεφθείτε

Must-visit προορισμοί για ερωτευμένα ζευγάρια


Θέλετε να κάνετε διακοπές μαζί με τον σύντροφό σας, αλλά δεν μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο προορισμό; Δεν σας φαίνεται κανένα μέρος σωστό; Δε χρειάζεται να ανησυχείτε, επιλογές υπάρχουν και μάλιστα είναι και πολλές. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που διαθέτει μαγευτικά μέρη που αξίζει να τα εξερευνήσετε παρέα με το ταίρι σας, δημιουργώντας μαζί εμπειρίες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας. Δείτε τους παρακάτω προορισμούς και κρατήστε σημειώσεις, οργανώνοντας το δικό σας vacay plan.

Live your myth in Greece

Fresh couples

Σαντορίνη

shutterstock-431858107.jpg


Η Σαντορίνη θεωρείται εδώ κι αρκετά χρόνια, ένα από τα πιο ρομαντικά νησιά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελεί must-vist προορισμό για τα ζευγάρια, ειδικά γι’ αυτά που διανύουν το πρώτο διάστημα της σχέσης τους, καθώς μεταξύ άλλων διαθέτει ρομαντικά τοπία και φυσικά, σήμα κατατεθέν της είναι το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από την καλντέρα, που αποτελεί πόλο έλξης για τους ερωτευμένους. Αν επισκεφθείτε το συγκεκριμένο νησί, μην παραλείψετε να περπατήσετε στα στενάκια της Οίας και να πιείτε ένα δροσιστικό τοπίο, απολαμβάνοντας τη θέα που κόβει την ανάσα. Η Κόκκινη Παραλία, με τους επιβλητικούς βράχους και τα σκούρα μπλε νερά, είναι από τις πιο γνωστές κι εντυπωσιακές παραλίες του νησιού που αξίζει να επισκεφθείτε, ενώ αν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία, ιδανική επιλογή είναι ο Γιαλός. Είναι μία πιο ήσυχη παραλία, με μαύρη άμμο και καταγάλανα νερά και προσφέρεται για χαλάρωση και ξεκούραση, παρέα με το ταίρι σας.

Μήλος

shutterstock-381434929.jpg


Το απόλυτο place to be για “φρέσκα” ζευγάρια. Η Μήλος φαντάζει ιδανικός προορισμός αν ανήκετε στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τα κρυφά μέρη της κι οι μαγευτικές παραλίες συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό, ιδανικό για όσους θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους σε ένα ήσυχο, αλλά εξωπραγματικά όμορφο μέρος. Το γραφικό νησί των Κυκλάδων, με τις υπάροχες παραλίες όπως το Σαρακήνικο και το Κλέφτικο και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, θα κλέψει την καρδιά σας από το πρώτο κιόλας λεπτό που θα βρεθείτε σε αυτό. Θέλετε να κολυμπήσετε σε γαλαζοπράσινα νερά και να απολαύσετε εξωτικά τοπία; Η Μήλος διαθέτει μοναδικά μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε κι όμοιά τους δύσκολα θα συναντήσετε αλλού. Ψηλά στην to do list σας, θα πρέπει να είναι μία βόλτα στα σοκάκια της Πλάκας, προκειμένου να απολαύσετε τη θέα του ηλιοβασιλέματος που αγκαλιάζει γλυκά τη θάλασσα. Μοναδική εικόνα, που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις.

Κίμωλος

shutterstock-327863345.jpg


Ένα μικρό νησί των Κυκλάδων, που φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες και τα πανέμορφα ηφαιστειογενή τοπία. Αυτά είναι η Κίμωλος και πραγματικά θα την αγαπήσετε, αν αυτό που ψάχνετε είναι ήσυχες διακοπές, παρέα με τον σύντροφό σας. Πρωτεύουσά της είναι το Χωριό, ένας όμορφος οικισμός με πολύ φιλόξενους κατοίκους που σας περιμένει να τον εξερευνήσετε και να περπατήσετε στα στενά σοκάκια του. Φυσικά, το νησί είναι γνωστό και για τις όµορφες παραλίες, με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και μία από αυτές που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε είναι τα Πράσα με τα τιρκουάζ νερά και τη λευκή άμμο. Παραλίες με λιγότερο κόσμο κι εξίσου όμορφες είναι το Λειβαδάκι, το Κλήµα, το Ρέµα, ο Άγιος Γεώργιος και τα Μοναστήρια, ενώ στα Μαυροσπήλια θα μπορέσετε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, κολυμπώντας στη σκιά των βράχων, με θέα την την αρχαία πόλη. Ιδανικός προορισμός για ζευγάρια που βρίσκονται στην αρχή της σχέσης τους, καθώς θα έχετε όλο το χρόνο μπροστά σας για να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον, σε ένα νησί γεμάτο ειδυλλιακά τοπία. 

Long lasting relationships

Αστυπάλαια

shutterstock-688574116.jpg


Η Αστυπάλαια συνδυάζει τη μαγεία των Δωδεκανήσων, με τον πολιτισμό των Κυκλάδων και θεωρείται παραδοσιακά ένα νησί, ιδανικό για ζευγάρια λόγω της υπέροχης αρχιτεκτονικής και των μεθυστικών τοπίων. Είναι ένας ήσυχος προορισμός και προσφέρεται για χαλάρωση και αναζωογόνηση, μακριά από τα πολλά, αδιάκριτα βλέμματα παρέα με το ταίρι σας. Αν επιλέξετε το συγκεκριμένο νησί για τις διακοπές σας, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθείτε στο κάστρο της Χώρας, που βρίσκεται επάνω σε έναν λόφο όπου θα συναντήσετε πολλούς ανεμόμυλους και λευκά σπιτάκια. Μία από τις πιο όμορφες κι ιδιαίτερες παραλίες του νησιού, είναι οι Πλάκες, όπου στη μία πλευρά υπάρχουν βότσαλα και στην άλλη πλάκες, ενώ εξίσου όμορφη είναι κι η παραλία Τζανάκια, στην οποία θα φτάσετε ακολουθώντας ένα μονοπάτι. Έχει βότσαλα και βαθιά κρυστάλλινα νερά, για να κολυμπήσετε και να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο. Η πιο γνωστή παραλία του νησιού, είναι ο Άγιος Ιωάννης, ωστόσο για να φτάσετε σε αυτή πρέπει είτε να πάτε με το καραβάκι, είτε να περπατήσετε περίπου 45 λεπτά. Ό,τι κι αν επιλέξετε, σίγουρα αξίζει τον κόπο γιατί το τοπίο που θα αντικρίσετε θα σας μαγέψει!

Ελαφόνησος 

shutterstock-1633525057.jpg


Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου κι είναι ένα μικρό νησί, με εξωπραγματική ομορφιά, αμέτρητα τοπία και σμαραγδένια νερά, που σας καλούν να τα απολαύσετε. Η Ελαφόνησος είναι το κατάλληλο μέρος για να χαλαρώσετε και να περάσετε μοναδικές στιγμές, με τον σύντροφό σας, με θέα το απέραντο γαλάζιο. Το νησί φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες του, που αποτελούν πόλο έλξης για ζευγάρια από κάθε γωνιά του κόσμου κι η πιο γνωστή, είναι η παραλία του Σίμου, που χωρίζεται σε δύο μέρη, τον Σίμο και το Σαρακήνικο. Τα εντυπωσιακά τιρκουάζ νερά, η ψιλή λευκή άμμος, οι αμμόλοφοι και οι κέδροι συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό, που θα κλέψει την καρδιά σας. Σήμα κατατεθέν της, είναι η ροζ άμμος στον βυθό της θάλασσας, που προέρχεται από τα κόκκινα κοράλια. Εξίσου όμορφη, αλλά λιγότερο γνωστή είναι η παραλία Αγλύφτης. Η πρόσβαση γίνεται είτε με σκάφος, είτε από ένα μονοπάτι που χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να το διανύσετε. Αν σας αρέσουν τα βότσαλα και θέλετε να μείνετε μακριά από τον πολύ κόσμο, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

    Ίος

    shutterstock-1094668907.jpg


    Ανήκει στις Κυκλάδες και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την έντονη κοσμοπολίτικη ζωή, με την ηρεμία και τα πανέμορφα τοπία. Η Ίος είναι γνωστή μεταξύ άλλων για τους γραφικούς οικισμούς, τις μαγευτικές παραλίες και τα πλούσια αξιοθέατά της, αλλά και το ηλιοβασίλεμα στη Χώρα ή στο Παλαιόκαστρο, που συναγωνίζεται αυτό της Σαντορίνης. Οι παραλίες της, φημίζονται για τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά τους κι υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα. Ο Μυλοπότας, είναι η πιο δημοφιλής του νησιού, με τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά, ενώ διαθέτει και beach bar, όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό και το ποτό σας με θέα τη θάλασσα. Η Παραλία του Παπά, με το εντυπωσιακό, καταπράσινο τοπίο μοιάζει ιδανική για όσους αποζητούν την ησυχία και θέλουν να χαλαρώσουν πλάι στο κύμα, ενώ στην must-visit list σας, αξίζει να βρίσκεται κι η παραλία Τρεις Εκκλησιές, που βρίσκεται δίπλα στο Μαγγανάρι κι είνα προσβάσιμη από ένα κρυφό μονοπάτι. 

      Married couples

      Ύδρα 

      shutterstock-449381533.jpg

      Η Ύδρα είναι ένα κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού, που φημίζεται για τα επιβλητικά, παλιά αρχοντικά και τα στενά σοκάκια, που ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε άλλες εποχές. Αποτελεί ιδανική επιλογή για παντρεμένα ζευγάρια, καθώς διαθέτει όμορφα τοπία, για να εξερευνήσετε, αλλά και μέρη για να χαλαρώσετε. Στο συγκεκριμένο νησί θα συναντήσετε μία σειρά από όμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, που είναι ιδανικά για βουτιές. Το Μπίστι, με το ψιλό βότσαλο και τα γαλαζοπράσινα νερά, αποτελεί κατά γενική ομολογία μία από τις ομορφότερες παραλίες του, που περιβάλλεται από ψηλά βράχια, ενώ άλλη μία πανέμορφη τοποθεσία, είναι το Αυλάκι. Τα πολύ ψιλά βότσαλα σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις τσιμεντένιες πλάκες πάνω στα βράχια συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. 

      Αντίπαρος

      shutterstock-763417093.jpg


      Βρίσκεται στις Κυκλάδες, μία ανάσα από την Πάρο κι είναι ιδανικός προορισμός για ζευγάρια που θέλουν να απολαύσουν τις πιο χαλαρωτικές διακοπές ever! Το μικρό -αλλά θαυματουργό- νησί θα σας γοητεύσει με τις εντυπωσιακές παραλίες και τα γραφικά του σοκάκια και θα γεμίσετε εικόνες κι εμπειρίες, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας. Θέλετε να θαυμάσετε το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα; Τότε πρέπει να βρεθείτε στην παραλία Σιφνέικο, που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία του νησιού. Αν πάλι θέλετε να επισκεφθείτε ένα μέρος με λιγότερο κόσμο, η παραλία Λιβάδια είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού και διαθέτει χρυσή αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά, ενώ εξίσου καλή επιλογή είναι και το Κακό Ρέμα, όπου επίσης θα συναντήσετε ελάχιστο κόσμο και θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το μεθυστικό τοπίο παρέα με τον σύντροφό σας.

      Κεφαλονιά

      shutterstock-699656839.jpg



      Για τους λάτρεις του Ιονίου Πελάγους και της φύσης, η Κεφαλονιά αποτελεί το go to μέρος. Είναι ένα νησί με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και πανέμορφα τοπία, που αξίζει να θαυμάσετε από κοντά. Η μαγευτική παραλία του Μύρτου είναι μία από τις πιο γνωστές όχι μόνο του νησιού, αλλά κι ολόκληρης της Ελλάδας, με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα κατάλευκα βότσαλα και τα άγρια βράχια, που συνθέτουν ένα μοναδικό -κι άκρως ρομαντικό- τοπίο, ενώ η παραλία Ξι, με την κόκκινη άμμο και τα αργιλώδη βράχια, πρέπει επίσης να βρίσκεται οπωσδήποτε στη λίστα με τα μέρη που θα επισκεφθείτε αν επιλέξετε το συγκεκριμένο νησί για τις διακοπές σας μαζί με τον σύντροφό σας. Last but not least, η Πλατιά Άμμος. Για να φτάσετε σε αυτή την παραλία, θα χρειαστεί να κατεβείτε περίπου 400 σκαλοπάτια, ωστόσο φτάνοντας σε αυτήν η εικόνα που θα αντικρίσετε θα σας μαγέψει.