fbpixel

Search icon
Search
Detox in a day: Εύκολες & γρήγορες συμβουλές για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας
WELLNESS

Detox in a day: Εύκολες & γρήγορες συμβουλές για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας

Αλλάξτε το "state of mind" της κατοικίας σας!


Η αποτοξίνωση δεν χρειάζεται να είναι η αγχωτική, ενοχλητική εμπειρία που πολλοί από εσάς έχετε συχνά στο μυαλό σας. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το λεγόμενο home detox, τότε τα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι απλά, συγκεκριμένα και θα χαρίσουν μια νέα πνοή και ένα νέο energy vibe στην κατοικία σας. Παρακάτω, σας συστήνουμε τις πιο εύκολες και γρήγορες συμβουλές για να αποτοξινώσετε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, και να κάνετε το σπίτι σας να «γεμίσει» με θετική ενέργεια.

Σαλόνι

minh-pham-otxadkuh3-i-unsplash.jpg

Ξεκινώντας από τα βασικά: Τα έπιπλα που είναι ανθεκτικά στη φωτιά μπορεί να ακούγονται ασφαλή, ωστόσο οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να επικαλυφθούν σχετίζονται με πολλά προβλήματα υγείας, όπως μειωμένη γονιμότητα, γενετικές ανωμαλίες και καρκίνο. Εάν τα έπιπλά σας περιέχουν αφρό πολυουρεθάνης, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να το αντικαταστήσετε. Στη συνέχεια, προσθέστε φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία απορροφούν τις τοξίνες, συμβάλλουν στην αύξηση της υγρασίας και της παραγωγής οξυγόνου. Plus, δίνουν μια ωραία και φρέσκια αισθητική στο καθιστικό σας. Επίσης, μειώστε τις οθόνες. Μην έχετε όλες τις ηλεκτρονικές σας συσκευές μαζί με την τηλεόραση, το tablet και το smartphone σας στο σαλόνι. Απομακρύνετε τη ραδιενέργεια και περάστε ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους σας.

Κουζίνα

christian-mackie-cc0gg3begje-unsplash.jpg

Εάν θέλετε να επιτύχει το home detox σας, τότε θα πρέπει πραγματικά να ασχοληθείτε με τα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων σας. Επειδή πολλά από αυτά προσφέρονται σε πλαστικές σακούλες - οι οποίες είναι βλαβερές για την υγεία - καλό θα ήταν να επιλέξετε γυάλινα δοχεία. Eπίσης, φροντίστε να ξεφορτωθείτε όποια τρόφιμα ή υλικά μαγειρικής έχουν λήξει ή ξεραθεί. Παλιά φρούτα και λαχανικά που απλά παραμένουν από αμέλεια στο ψυγείο σας, μόνο κακό feng shui μπορούν να προκαλέσουν. Plus, μην ξεχνάτε να πετάτε τακτικά τα σκουπίδια, αλλά και να πλένετε τα πιάτα, ώστε να μη γεμίζει ο νεροχύτης με άπλυτα. Σπασμένα και χαλασμένα σερβίτσια προσδίδουν επιπλέον κακή ενέργεια. Get rid of them!

Γραφείο

arnel-hasanovic-mnd-rka1o0q-unsplash.jpg

Αρχικά, φροντίστε να καθαρίσετε αποτελεσματικά την οθόνη του υπολογιστή σας, αλλά και το πληκτρολόγιο. Μπορεί να μη φαίνεται με την πρώτη ματιά, ωστόσο, οι δαχτυλιές σε μια οθόνη κάνουν δύσκολη τη δουλειά σας. Επίσης, φροντίστε να τακτοποιείτε τα φυλλάδια και τα χαρτιά σας, όπως επίσης να κρατάτε συμμαζεμένη την ατζέντα σας. Τα στυλό σας καλό θα ήταν να είναι καθαρά, γεμάτα με μελάνι και με τα καπάκια τους. Ενώ, ένα ωραίο φυτό και το φυσικό φως από το παράθυρο θα βοηθήσουν.

Υπνοδωμάτιο

shop-slo-vhztm9qc0l0-unsplash.jpg

Μην χρησιμοποιείτε αρωματικά χώρου με βλαβερά χημικά στο υπνοδωμάτιό σας. Όπως επίσης φροντίστε ο καθαρισμός των σεντονιών και των σκεπασμάτων σας να γίνεται όσο πιο βιολογικά γίνεται χωρίς dry cleaning. Προσθέστε κεριά, που βοηθούν στην χαλάρωση και διώχνουν τις κακές ενέργειες και μην τοποθετείτε καθρέφτες απέναντι από το κρεβάτι σας. Αφήστε τον καθαρό αέρα να ρέει άφθονος στο δωμάτιο και επιλέξτε στο σύνολο της διακόσμησής σας το λευκό χρώμα που ξεχωρίζει για την pure αισθητική του.

Μπάνιο

phil-hearing-u7pithrntnu-unsplash.jpg

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα συνηθισμένα καθαριστικά μπάνιου μπορεί να είναι αποτελεσματικά ενάντια των μικροβίων αλλά καλό θα είναι να καταφύγετε σε μια πιο βιώσιμη λύση. Ακόμα και το απλό ξύδι μπορεί να καθαρίσει τον χώρο σας το ίδιο. Επίσης, καλό θα ήταν να αφήνετε τον εξαερισμό ή ένα παράθυρο ανοικτό και φυσικά να φροντίζετε ό,τι μισοτελειωμένο σε προϊόν διαθέτετε να το πετάτε. Μουλιασμένες πετσέτες είναι προτιμότερο να ανανεώνονται και να επιλέγετε τη μυρωδιά ενός κεριού, αντί για άρωμα από αποσμητικό χώρου.