fbpixel

Search icon
Search
Δέσποινα Γεωργιάδου: Όταν η γυναικεία ψυχή μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο
PEOPLE & MOMENTS

Δέσποινα Γεωργιάδου: Όταν η γυναικεία ψυχή μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο

Ένα κορίτσι γεμάτο δύναμη και μαχητικότητα που αποτελεί πρότυπο


Αν πρέπει να παραδεχθούμε όλοι μας κάτι, είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε συνδέσει την επιτυχία με τη νίκη και φυσικά, αυτό ισχύει και στον αθλητισμό. Έχουμε μάθει να στρέφουμε την προσοχή μας σε συγκεκριμένα πρόσωπα, μόνο όταν φτάνουν σε μία σπουδαία διάκριση, μόνο όταν κρατούν στα χέρια τους κάποιο μετάλλιο κι αυτό, για πολύ λίγο. Μετά από μερικές ημέρες η λάμψη σβήνει κι άπαντες συνεχίζουν τη ζωή τους, προχωρούν.

Αν δεν πρόκειται για μία ποδοσφαιρική ομάδα ή έστω, για ένα basketball club, η χαρά γίνεται ακόμη πιο μικρή. Η περηφάνια έχει ακόμη λιγότερη διάρκεια. Κι όμως! Υπάρχουν αθλητές που γράφουν τη δική τους ιστορία, κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες. Υπάρχουν αθλητές που αποτελούν πραγματικά πρότυπα και σε αυτή την κατηγορία, ανήκει και η Δέσποινα Γεωργιάδου.

Σπουδαία γυναίκα, σπουδαίο πρότυπο!

Αθλήτρια-πρότυπο

Δεν είναι μέλος μίας μεγάλης ομάδας. Αντιθέτως, αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει, είναι να παλεύει, πατώντας σταθερά στα πόδια της. Έχει μάθει να προχωρά μόνη της, έχει μάθει να ξεπερνά κάθε εμπόδιο μέσα από τη δουλειά και με την επιμονή της. Η Δέσποινα Γεωργιάδου -λοιπόν- κάπως έτσι, πέτυχε έναν ακόμη σπουδαίο στόχο. Kατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά satellite, το οποίο έλαβε χώρα στην Τιφλίδα επικρατώντας της Lika Jijieshvili στον τελικό με 15-14, για να στρέψει τώρα την προσοχή της στα Παγκόσμια Κύπελλα που ακολουθούν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Πήρε το απαραίτητο boost, πρόσθεσε ένα ακόμη μετάλλιο στη... συλλογή της και προχωρά, διατηρώντας τον πήχη ψηλά. Άλλωστε, η ίδια ξέρει πολύ καλά τι μπορεί να πετύχει και ποιες είναι οι δυνατότητές της και το μόνο που χρειάζεται, είναι πίστη. Το πρώτο χρυσό της σεζόν είναι γεγονός και προχωρά!


Η ίδια ξέρει πού μπορεί να φτάσει, εμείς οι υπόλοιποι -ωστόσο- τι κάνουμε; Μήπως ήρθε η ώρα να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτούς τους αθλητές; Μήπως ήρθε η ώρα να τους δώσουμε τη λάμψη που αξίζουν; Να κάνουμε τη ζωή τους λίγο πιο εύκολη και να μην στρέφουμε τα μάτια μας σε αυτούς μόνο όταν κρατούν στα χέρια τους ένα βαρυσήμαντο μετάλλιο; Η Δέσποινα Γεωργιάδου αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα δουλειάς. Αποτελεί το απόλυτο, το πιο ιδανικό πρότυπο για κάθε γυναίκα, για κάθε άνθρωπο που θέλει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Είναι το απόλυτο παράδειγμα σκληρής δουλειάς, επιμονής και υπομονής κι είναι εδώ, για να μας υπενθυμίσει πως πρέπει να αγαπήσουμε όλα τα αθλήματα κι όχι μόνο αυτά που έχουν τη μεγαλύτερη προβολή. Η γυναικεία ψυχή μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και το κορίτσι αυτό, μας δείχνει πως η σκληρή δουλειά στο τέλος επιβραβεύεται. Μαγική!

Πραγματική μαχήτρια

Η ζωή της είναι γεμάτη στιγμές, είναι γεμάτη με επιτυχίες, αλλά και με δυσκολίες. Έπρεπε να ξεπεράσει σημαντικά εμπόδια για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα, έπρεπε να δείξει καρδιά, ψυχή. Η Δέσποινα Γεωργιάδου είναι ένα κορίτσι που έμαθε να παλεύει και να διεκδικεί. Από μικρή λάτρευε τη μουσική, ενώ της άρεσαν αρκετά τόσο το βόλεϊ, όσο και το τένις. Δεν ήταν -ωστόσο- αυτά τα αθλήματα που την κέρδισαν. Στράφηκε στην ξιφασκία, σε έναν χώρο χωρίς ιδιαίτερη λάμψη και ξεκίνησε να γράφει τη δική της ιστορία. Step by step, μέσα από σκληρή δουλειά. Ξέρει πώς να δουλεύει μεθοδικά και πώς να πετυχαίνει τους στόχους της. Σπούδασε Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πάντειο, ωστόσο, δε σταματά εκεί. Θέλει να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, βάζοντας τον πήχη όλο και πιο ψηλά, όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια.

«Εάν είχα να διαλέξω μεταξύ του να είμαι πολύ μορφωμένη ή Πρωταθλήτρια παγκόσμιου κύρους, θα ήθελα να είμαι κάπου στη μέση. Θέλω να είμαι ένα μορφωμένο άτομο που πηγαίνει καλά στο κομμάτι του πρωταθλητισμού και στους στόχους που έχει θέσει», έχει πει σε συνέντευξή της, ενώ έχει εξομολογηθεί πως στο μυαλό της είναι και το πώς θα μπορέσει να βοηθήσει -μελλοντικά- και τα νέα παιδιά να ξεκινήσουν την πορεία τους και να πετύχουν τα όνειρά τους. Όσο για την ίδια; Δεν σταματά να ονειρεύεται και να παλεύει, για να κάνει πραγματικότητα όσα έχει οραματιστεί. Είναι μία πραγματική μαχήτρια, είναι μία γυναίκα-πρότυπο και μας το δείχνει με κάθε τρόπο...