fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Δείτε πώς βάζουν οι Γαλλίδες το άρωμά τους για να διαρκεί όλη μέρα

Έτσι θα μυρίζετε όμορφα και θα γοητεύετε τους πάντες στο πέρασμά σας


Δείτε πώς βάζουν οι Γαλλίδες το άρωμά τους για να διαρκεί όλη μέρα

Αφού μάθαμε τα πάντα για την αγάπη και το καλό γούστο των Γαλλίδων όσον αφορά τη μόδα και τη διακόσμηση, ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε περισσότερα και για την πολύ τους σχέση με τα αρώματα. Άλλωστε τα παρισινά perfumes είναι τόσο εμβληματικά στον κόσμο, που πραγματικά αξίζει κανείς να γνωρίσει κανείς πολλά παραπάνω -και μάλιστα εκ των έσω- πώς μπορεί να εξελίξει ακόμα περισσότερο τη σχέση του μαζί τους σε καθημερινή βάση. 

Τα french girls λοιπόν, εκτιμούν τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται τα αρώματα, έχουν επίγνωση των συστατικών τους και φυσικά γνωρίζουν πώς ακριβώς να τα εφαρμόσουν στο σώμα τους, ώστε να διαρκούν όλη μέρα. Από όπου και να περάσουν, αφήνουν πίσω τους ένα μεθυστικό πέπλο, το οποίο είναι πολύ απολαυστικό!

Ίσως μέχρι τώρα να ψεκάζατε το αγαπημένο σας άρωμα μόνο στους καρπούς των χεριών και στον λαιμό σας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια french tips, που θα κάνουν την αγαπημένη σας μυρωδιά να μένει όλη μέρα πάνω σας. Όλοι θα αναρωτιούνται τι φοράτε! 

Do it like a Parisian girl...

1. Βρείτε τα σωστά σημεία

Έχετε ακούσει ότι τα french girls αναφέρουν τα λεγόμενα «παλμικά σημεία», όταν μιλούν για αρώματα και τον τρόπο που τα εφαρμόζουν. Ουσιαστικά, πρόκειται για τα θερμότερα σημεία στο σώμα, όπως είναι οι καρποί, ο λαιμός σας, το μέσα μέρος του βραχίονα και ανάμεσα στο στήθος. Προτείνουν, ωστόσο και ένα ακόμη μέρος, το οποίο σίγουρα δεν είχατε ξανακούσει: την περιοχή της μέσης, η οποία τείνει να είναι εξίσου θερμή και βοηθά το άρωμα να αναδύει περισσότερο τη μυρωδιά του. Ναι, ακόμα και μέσα από τα ρούχα! Δοκιμάστε το κυρίως τις πιο θερμές μέρες του χρόνου που τα ενδύματα είναι πιο ελαφριά.

2. Ψεκάστε τα μαλλιά σας

Όπως μπορεί να μείνει το άρωμα στα ρούχα σας, έτσι ακριβώς μπορεί να μείνει και στα μαλλιά σας. Μάλιστα, διαρκεί και πιο πολύ εκεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι, αφού ψεκάσετε τους καρπούς των χεριών σας και τον λαιμό, εφαρμόστε λίγο από το αγαπημένο σας perfume και στα μαλλιά. Επίσης, εάν σκοπεύετε να τα πιάσετε σε μια αλογοουρά, μπορείτε να βάλετε ελάχιστη ποσότητα στο λαστιχάκι σας. Έτσι, θα γοητεύετε όποιον περνάει από δίπλα σας με την παραμικρή κίνηση!

perfume2.jpg

3. Μην τρίβετε το άρωμα

Σίγουρα, θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν ψεκάζετε το άρωμά σας στον ένα καρπό του χεριού σας, έπειτα τους τρίβετε μεταξύ τους, πιστεύοντας πως έτσι μεταφέρεται καλύτερα στον άλλον. Με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, όχι μόνο δεν εξαπλώνεται το άρωμα, αλλά περιορίζεται και η μυρωδιά του με αποτέλεσμα να μη διαρκεί όσο θα θέλατε. Επομένως, δε χρειάζεται να μπαίνετε σε αυτήν τη διαδικασία. Ψεκάστε απλώς τις περιοχές που επιθυμείτε και αφήστε το να απορροφηθεί από μόνο του και να στεγνώσει φυσικά πάνω στην επιδερμίδα σας. Then, magic happens!

4. Μη βιαστείτε 

Καλύτερα να μην ψεκάζετε σε πολύ κοντινή απόσταση στο δέρμα σας, αλλά από πιο μακριά. Η «ομίχλη» αρώματος που βλέπετε να βγαίνει από το μπουκάλι και να σας αγκαλιάζει τρυφερά, βοηθά στην εξάπλωσή του σε περισσότερες περιοχές του σώματός σας και του επιτρέπει να ξετυλίγεται σταδιακά. Αν εφαρμόζεται εξ επαφής, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μυρίζει μόνο ένα συγκεκριμένο σημείο. Ένα tip που εφαρμόζουν όλες οι french girls!

perfume-9uFvJ.jpg

5. Όλα γύρω σας πρέπει να είναι μυρωδάτα

Οι Γαλλίδες αντιμετωπίζουν το άρωμα σαν ένα απαραίτητο αξεσουάρ, για να δημιουργήσουν την τέλεια εμφάνιση. Χωρίς αυτό δεν πάνε κυριολεκτικά πουθενά! Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να το έχετε πάντα στην τσάντα σας, πάνω στο μπουντουάρ σας ή στην είσοδο του σπιτιού -εκεί όπου αφήνετε τα κλειδιά σας. Έτσι, σίγουρα δε θα το ξεχνάτε ποτέ και θα αποτελεί το κυρίαρχο item, που θα σας συνοδεύει παντού. Επίσης, μπορείτε να ψεκάστε και την ντουλάπα σας -τα αρώματα εξατμίζονται πιο δύσκολα από τα υφάσματα, ειδικά από το μετάξι- και να ανάψετε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας ένα αρωματικό κερί. Εάν πρόκειται να πάτε κάπου ταξίδι, μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας μια travel-sized συσκευασία του αρώματός σας.

The Perfume List

 Light

Light

Tiffany Eau de Parfum Intense, Tiffany & Co.

 Sweet

Sweet

Frangipani Flower Cologne with Nectarine Blossom & Honey Cologne, Jo Malone

 Bright

Bright

La Nuit Trésor Musc Diamant, Lancôme

 Wild

Wild

Nomade Eau de Toilette, Chloé

 Happiness

Happiness

La vie est belle en rose Eau de Toilette, Lancôme

 Flowers

Flowers

Amo Ferragamo Flowerful, Salvatore Ferragamo