fbpixel

Search icon
Search
Δάπεδα: Τα dos & don'ts που πρέπει να προσέξετε όταν τα επιλέγετε
MAGAZINE

Δάπεδα: Τα dos & don'ts που πρέπει να προσέξετε όταν τα επιλέγετε

Ο Λεωνίδας Γκαβαλιάς μάς δίνει τις συμβουλές του


Ο Λεωνίδας Γκαβαλιάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ακολούθησε σπουδές Μάρκετινγκ και Διοίκησης Επιχειρήσεων στην ICBS. Στη συνέχεια, το 1986, ίδρυσε μια επιχείρηση εισαγωγής κι εμπορίας δαπέδων, την Ευρωεισαγωγική Αφοί Γκαβαλιά ΟΕ, στην οποία δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα.

Πόσο σημαντικό είναι να ανανεώνουμε την αισθητική του σπιτιού μας και πώς το επιτυγχάνουμε; 

Οι παγκόσμιες αλλαγές τα τελευταία χρόνια έχουν στρέψει τον καταναλωτή να μένει περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Η ανανέωσή του, λοιπόν, έχει καταστεί πολύ σημαντική, γιατί έχουν εμφανιστεί νέα υλικά με πολλά προτερήματα, που αναβαθμίζουν την αισθητική και τη λειτουργικότητά του, συμβάλλουν στην αλλαγή ψυχολογίας και διάθεσης, βοηθώντας παράλληλα στη χαλάρωση.

gavalias.jpg

Τι θα μας συμβουλεύατε σε σχέση με τα δάπεδα; Τι πρέπει να προσέξουμε και τι επιλογές να κάνουμε όταν χρειαζόμαστε τέτοιου είδους αλλαγές;

Καταρχήν, να ακολουθήσουμε τις διεθνείς τάσεις που έχουν κάνει στροφή σε οικολογικά και φυσικά υλικά. Επίσης, να επιλέγουμε καινοτόμα προϊόντα όπως είναι τα προγυαλισμένα ξύλινα και laminate πατώματα που τοποθετούνται κουμπωτά, εύκολα, με υπόστρωμα πάνω από το υφιστάμενο δάπεδο, γλιτώνοντας έξοδα αποξήλωσης, χρόνο και κόπο εγκατάστασης. Για παράδειγμα, ένα σπίτι 100 τ.μ. ανακαινίζεται πλήρως σε 2 μέρες και παραδίδεται έτοιμο να κατοικηθεί.

Τι είδους δάπεδα εξασφαλίζουν ευελιξία σ’ έναν χώρο και τι συνδυασμούς υλικών μπορούμε να κάνουμε; Πείτε μου ποιος δε θα ήθελε να ζει και να πατάει ένα φυσικό, πανέμορφο υλικό, όπως το ξύλο; 

Τα τελευταίας γενιάς ημιμασίφ ξύλινα δάπεδα, λοιπόν, έχουν σημειώσει θεαματικές αλλαγές αναφορικά με τη δημιουργία και τοποθέτησή τους, με αποτέλεσμα το κόστος τους να είναι προσιτό στα μέσα εισοδήματα. Επίσης, ο καταναλωτής πρέπει να διαλέγει προϊόντα επώνυμων ευρωπαϊκών εργοστασίων. Η εταιρία μας εισάγει ευρεία γκάμα ετοιμοπαράδοτων ξύλων της γαλλικής Panaget και της ισπανικής Indassa Galparket. Τo laminate, από την άλλη, αποτελεί μια μόνιμη κι εξαιρετική λύση για οικιακούς κι επαγγελματικούς χώρους.

Φυσικά, αναφερόμαστε στα τελευταίας γενιάς, των ευρωπαϊκών εργοστασίων, που παράγουν προϊόντα ανθεκτικά, οικολογικά, με πανέμορφα χρώματα, ανάγλυφη ξύλινη επιφάνεια, ασφαλή σε πιθανή πτώση παιδιών και ηλικιωμένων, με αντοχή στην υγρασία. Συγκεκριμένα, θα σταθούμε στον leader της παγκόσμιας αγοράς, την Kronotex Germany. Το μεγάλο ατού της είναι η πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή -από τη δημιουργία της πρώτης ύλης- με αειφόρα δέντρα δικής της καλλιέργειας -μέχρι την ολοκλήρωση του προϊόντος-, χωρίς χημικές και πλαστικές προσμείξεις. Τέλος, το κούμπωμα clic2clic μ’ έλασμα καουτσούκ κάνει την τοποθέτηση γρήγορη, εύκολη, το πάτωμα σταθερό, μ’ εγγυημένα ανθυγρή επιφάνεια.

gavalias2.jpg
Λεωνίδας Γκαβαλιάς

Πώς πετυχαίνουμε να δείχνει ο χώρος μας μεγαλύτερος με τη βοήθεια των δαπέδων;

Τα δύο tips που συμβάλλουν σε αυτό είναι η χρήση ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων στα πατώματα και μεγάλων -σε μήκος και πλάτος- σανίδων μ’ εμφανή αρμό.

About

Η Ευρωεισαγωγική Αφοί Γκαβαλιά ΟΕ ασχολείται με εισαγωγές, χονδρική πώληση και διάθεση σε όλη την Ελλάδα δαπέδων laminate, βινυλικών πατωμάτων σε ρολά και λωρίδες, ξύλινων και deck εξωτερικού χώρου. Είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας της Kronotex Germany, του μεγαλύτερου εργοστασίου laminate στον κόσμο, καθώς και άλλων επώνυμων εργοστασίων.

Info: Αφοί Γκαβαλιά ΟΕ, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης: τηλ. 2310 751138, Αθήνα: τηλ. 2130 276007, www.kronotex.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021