fbpixel

Search icon
Search
Dance into winter: Πώς να ενσωματώσετε το ballet core trend στα χειμωνιάτικα look
STYLING TIPS

Dance into winter: Πώς να ενσωματώσετε το ballet core trend στα χειμωνιάτικα look

Διατηρήστε το στιλ σας on pointe!


Σίγουρα δεν είστε άγνωστοι με την τάση του ballet-core η οποία ήταν και συνεχίζει να είναι παντού από το 2022. Η βάση αυτής της αισθητικής είναι ένα μείγμα από απαλές, ρομαντικές σιλουέτες, παστέλ αποχρώσεις και αέρινα υλικά. Βρετανικές μάρκες όπως η Erdem, η Simone Rocha και η Molly Goddard είναι επαγγελματίες στο να φέρνουν στην πασαρέλα αυτές τις ονειρικές, διακοσμημένες με βολάν εμφανίσεις. Και φέτος, επεκτάθηκε σε πολλές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Miu Miu, Giambattista Valli, MM6 Maison Margiela και Sandy Liang, με τις μπαλαρίνες Miu Miu να γίνονται το hero-piece της τάσης.

Το συγκεκριμένο trend εμπνέεται από τα βασικά στοιχεία γκαρνταρόμπας του μπαλέτου. Κορμάκια που εφαρμόζουν και αναδεικνύουν τη σιλουέτα, αέρινες τούλινες φούστες, silk mini wrap skirts, λευκά έντονα καλσόν, crop jumpers που τυλίγονται γύρω από τη μέση αλλά και μπαλαρίνες που εμπνέονται από τα ballet shoes. 

How to wear it

Ballet flats & thermal clothing

at-marenschia.jpeg
Image source: @marenschia

Η μπαλαρίνα της Miu Miu είναι πιο "school girl" με τις nostalgia mini κολεγιακές φούστες να συνδυάζονται με πλεκτά πουλόβερ, bomber jackets, γκέτες ή χοντρά καλσόν και τα must πλέον ballet flats που αποτελούν σήμα-κατατεθέν του brand από την περασμένη σεζόν. Οι απανταχού fashionistas δεν χάνουν την ευκαιρία να εμπνευστούν από τη συγκεκριμένη συλλογή και να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική.

Extra tip: Ενοείται πως μπορείτε να δώσετε μια πινελιά ballet core, παντρεύοντας τις μπαλαρίνες σας με ένα εντελώς casual outfit, με τζιν, ένα πουλόβερ και το αγαπημένο σας παλτό. 

Tutu textures

be7c7a7971f453ddb3aa0f9e68cb4908.jpg
Image source: @mvb

Αντλήσετε έμπνευση από το απόλυτο fashion icon, Carrie Bradshaw και επιλέξτε μία τούλινη φούστα, η οποία θα ταιριάζει στη σιλουέτα σας. Μπορείτε να κινηθείτε σε off white ή ακόμα και ροζ παστέλ αποχρώσεις αν θέλετε να παρουσιάσετε ένα πιο girly look αλλά και σε πιο σκούρες, όπως το μαύρο για περισσότερο δυναμισμό. Συνδυάστε την μ' ένα πουλόβερ ή second skin top και pointy slingback heels. Πρόκειται για το ιδανικό, fashionable party outfit, για την επερχόμενη, γιορτινή σεζόν.

Extra tip: Το γνωρίζουμε πως το ballet flat ενσωματώνει το naked dressing στο στιλ του ως ένα βαθμό. Όμως υπάρχουν λύσεις σε περίπτωση που νιώθετε άβολα. Προσθέστε oversized κομμάτια πάνω από τα κορμάκια, και επενδύστε στα σωστά undergarments, όπως ποιοτικά καλσόν και underwear shorts (για τις πιθανές διαφάνιες των ρούχων).

Wrap around items

orseund-iris.jpeg
Image source: Orseund Iris

Αν δε θέλετε να ενσωματώσετε τα παστέλ ροζ χρώματα και τα πιο statement tulle υφάσματα, μπορείτε να δώσετε βάση στο σχήμα των ρούχων που επιλέγετε. Για παράδειγμα, το wrap around σχέδιο είναι διαχρονικά συνδεδεμένο με το άθλημα του μπαλέτου, και οι δετές φούστες, τα φορέματα αλλά και τα cardigans είναι ο ιδανικός τρόπος να εντάξετε την τάση με τρόπο διακριτικό και απόλυτα κομψό. Συνδυάστε με ballet flats ή μπότες και καλσόν τις ψυχρότερες μέρες του έτους. 

It's all in the details

aa25ae72c954d994fcad52d4929e8809.jpg
Image source: @sydneybmichelle

Η τάση του balletcore μπορεί να συνδυαστεί με μία σειρά από αξεσουάρ που θα την αναδείξουν ακόμα περισσότερο και δε θα επηρεάσουν στο κρύο! Silk φιόγκοι σε παστέλ αποχρώσεις στα μαλλιά, κοσμήματα από μαργαριτάρια, όπως ένα εντυπωσιακό κολιέ ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια θα απογειώσουν την εικόνα σας. Αν θέλετε να ακολουθήσετε τους κανόνες πιστά, μη διστάσετε να κάνετε στα μαλλιά σας έναν ιδιαίτερο κότσο.

Feature image source: Miu Miu, @thefashionguitar