fbpixel

Search icon
Search
Cruise 2023: Ο οίκος Balenciaga παρουσίασε μια ξεχωριστή συνεργασία με την Adidas
TRENDS & CATWALKS

Cruise 2023: Ο οίκος Balenciaga παρουσίασε μια ξεχωριστή συνεργασία με την Adidas

Με φόντο το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και την επικείμενη κατάρρευση του συστήματος


Τα shows των luxury brands για τις Cruise 2023 συλλογές συνεχίζονται και χθες το βράδυ σειρά είχε ο οίκος Balenciaga, ο οποίος για ακόμα μια φορά κέρδισε την προσοχή, τόσο με τις εκκεντρικές του δημιουργίες όσο και με το ιδιαίτερο σκηνικό που επέλεξε. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έγινε το μέρος, το οποίο φιλοξένησε την επίδειξη μετά την ταραγμένη εβδομάδα συναλλαγών που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Ο καλλιτεχνικό διευθυντής του οίκου Demna Gvasalia ήθελε να επιστρέψει στον τόπο που ήταν τόσο καθοριστικός για την επιτυχία του στον οίκο, όπως είπε ο ίδιος στα παρασκήνια μετά το show, όπου ο Kanye West και ο αδερφός του, Guram Gvasalia περίμεναν υπομονετικά καθώς μια ομάδα δημοσιογράφων συγκεντρώθηκε γύρω από τον «μασκοφόρο» σχεδιαστή.

balenciaga.jpg

Κι ενώ τα πρωτοσέλιδα για μια επικείμενη ύφεση στην Αμερική πληθαίνουν, η συγκεκριμένη συνθήκη ταιριάζει απόλυτα στον creative director, ο οποίος δεν απέφυγε το σκοτάδι ή την απειλή, και αυτό το show δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Τα κορμάκια από λατέξ έκρυβαν πλήρως τα πρόσωπα των μοντέλων, τα οποία φορούσαν κοστούμια από το ίδιο υλικό, με πολύχρωμες αλογοούρες και χοντρές ψεύτικες βλεφαρίδες. Περνούσαν μέσα από σχισμές, παρακολουθώντας τη Wall Street, φωτισμένη με σύμβολα μετοχών και ειδήσεις όπως κάποιου είδους δυστοπικό βιντεοπαιχνίδι.

Για την προηγούμενη επίδειξη, ο Demna ήταν ένας από τους λίγους σχεδιαστές που επέλεξαν την πασαρέλα για να σχολιάσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Και το χθεσινό show είχε αρκετό δράμα! Ξεκίνησε με το χτύπημα του κουδουνιού του χρηματιστηρίου και μία μουσική αρκετά ανησυχητική. 

«Πρέπει να προκαλέσουμε συναισθήματα με αυτά τα shows. Για δύο χρόνια, καθόμαστε στο σπίτι προσπαθώντας να ανακαλύψουμε ψηφιακά πράγματα, βιντεοπαιχνίδια και ταινίες. Μου λείπει αυτή η στιγμή ναι, είναι τρομακτικό. Ζούμε σε έναν τρομακτικό κόσμο και η μόδα είναι μια αντανάκλαση αυτού και αν πυροδοτεί αυτόν τον φόβο ή τον τρόμο, τα κατάφερα», είπε ο Demna. 

balenciaga-1.jpg

Διοχέτευσε τα «Wall Street», «Working Girl» και «Alien» ταυτόχρονα, επιδεικνύοντας την αυξανόμενη εμπορική ικανότητα του brand με πολλές πολυτελείς επιλογές. Φυσικά, η στιγμή που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν η συνεργασία με την Adidas αποδεικνύοντας που ο οίκος έχει ηχηρή παρουσία και στο streetwear. 

Μια μαύρη μεταξωτή μπλούζα με φιόγκο με τη χαρακτηριστική σιλουέτα του Demna, ολοκλήρωσε μια κομψή γυαλιστερή μαύρη φούστα κροκ με μαύρα κολάν για ένα όραμα θηλυκής δύναμης. Και ένα μαύρο φόρεμα με παγιέτες που αστράφτει head to toe ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Βασικό στοιχείο της συλλογής ήταν βραδινά ρούχα με τη μορφή τουαλέτας με παγιέτες από δέρμα αλλά και trench coat dresses. Αντίθετα, οι oversized μπότες με κορδόνια που συνδυάστηκαν με πολλές από τις εμφανίσεις του show και διαμορφώθηκαν από τον Ye στην πρώτη σειρά ήταν εντυπωσιακά παράξενες στις αναλογίες τους.

balenciaga-2.jpg

Η συνεργασία με την Adidas παρουσιάστηκε στο τρίτο μέρος της επίδειξης. Υπήρχαν αθλητικές φόρμες, φαρδιά t-shirts, πολύχρωμες boxer's robes και φορέματα, όλα με τις εμβληματικές ρίγες της Adidas κι ένα τροποποιημένο λογότυπο. Κάτω από το Adidas' logo ήταν γραμμένο το Balenciaga με πεζά γράμματα. Μεγάλο μέρος της συλλογής ήταν διαθέσιμο για αγορά ή προπαραγγελία στο Balenciaga.com αμέσως μετά την παρουσίαση.

Με φόντο ένα δυσάρεστο χρηματιστήριο και μια επικείμενη κατάρρευση του συστήματος, αυτή η παράσταση της Balenciaga ήταν σίγουρη, ευέλικτη και λίγο επικίνδυνη. Αυτός άλλωστε είναι ο Demna!

Παρακολουθήστε ολόκληρο το video του show παρακάτω!