fbpixel

Search icon
Search
Cozy cardio: Τι είναι και τι προσφέρει στη σωματική και ψυχική σας υγεία
HEALTH

Cozy cardio: Τι είναι και τι προσφέρει στη σωματική και ψυχική σας υγεία

Δείτε πώς να το εντάξετε στην εβδομάδα σας.


Το cozy cardio έχει ως στόχο να συνδυάσει την αγαπημένη σας, άνετη ατμόσφαιρα με κάποια ελαφριά άσκηση (όπως το περπάτημα ή το pilates στο σπίτι). Στην πράξη, πρόκειται για κίνηση για τις γυναίκες που διεκδικούν ξανά τη σχέση τους με τη γυμναστική. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να απολαύσετε το αποτέλεσμα του cozy cardio: Μπορείτε να ανάψετε ένα κερί, να αναμείξετε το αγαπημένο σας pre-workout smoothie, να ρυθμίσετε κάποιο φωτισμό διάθεσης ή να βάλετε το αγαπημένο σας Netflix και να μπείτε στο διάδρομο για να κάνετε τα βήματά σας. 

Το άνετο cardio έχει να κάνει τόσο με ένα υγιές μυαλό όσο και με ένα υγιές σώμα. 

Διαβάστε παρακάτω όλες τις πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τα οφέλη αυτής της τάσης του TikTok, τι πιστεύουν οι γυμναστές για την προπόνηση, πώς να προσθέσετε το cozy cardio στη ρουτίνα σας και πολλά άλλα.

Είναι το cozy cardio μια καλή προπόνηση;

Το cozy cardio μπορεί σίγουρα να είναι μια αποτελεσματική προπόνηση, αλλά μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για όλους. Νομίζω ότι κάποιος μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα σε μια τέτοια συνεδρία αν είναι νέος στην άσκηση ή αν θέλει να χάσει μεγάλο βάρος και μπορεί να ξεκινήσει αυτό στο σπίτι του για να δημιουργήσει έναν χώρο που μπορεί να ξεκινήσει το ταξίδι του.

shutterstock-2224408003.jpg

Τα 4 benefits του cozy cardio

  1. Εξυπηρετεί την αυτοφροντίδα. Το cozy cardio μπορεί να σας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας με την άσκηση ως έναν τρόπο να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Η άσκηση πρέπει να απολαμβάνεται και να αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία, αντί να τη βλέπουμε ως μια μορφή τιμωρίας ή ως κάτι απαραίτητο για να κάψουμε τα γεύματα. Ακριβώς όπως βάζετε τη μάσκα κάτω από τα μάτια σας και μια άνετη ρόμπα στο τέλος της ημέρας είναι μια μορφή αυτοφροντίδας, έτσι και το cozy cardio.
  2. Προσφέρει μια βιώσιμη ρουτίνα. Το "άνετο" cardio είναι μια δραστηριότητα που πραγματικά θα θέλετε να κάνετε τακτικά, επειδή δημιουργείτε τη δική σας ιδανική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Δεν θα έχετε κανένα λόγο να "παραλείψετε" την προπόνησή σας, καθώς γίνεται από την άνεση του σπιτιού σας. Αυτό μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για όσους φοβούνται το περιβάλλον ενός γυμναστηρίου ή για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο.
  3. Είναι προσβάσιμο και φιλόξενο. Αυτή η τάση δεν σας αναγκάζει να κάνετε κάποια συνδρομή ή να πάτε οπουδήποτε. (Θα μπορούσατε να επενδύσετε σε έναν διάδρομο, αλλά δεν χρειάζεται.) Επιπλέον, η προπόνηση στο σπίτι παρέχει ιδιωτικότητα, ένα πλεονέκτημα για όσους μπορεί να αισθάνονται ευάλωτοι ή εκτεθειμένοι σε γυμναστήρια ή στούντιο γυμναστικής. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας και μπορείτε να φοράτε ό,τι νιώθετε άνετα (κολάν, t-shirt ή φόρμες, για παράδειγμα) σε ένα περιβάλλον χωρίς κριτική.
  4. Ενισχύει την αερόβια προπόνηση. Εφόσον πετύχετε ένα επίπεδο μέτριας έντασης, θα δείτε όλα τα καρδιολογικά οφέλη. Αυτά περιλαμβάνουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και βελτιωμένη καρδιοαναπνευστική αντοχή (η ικανότητα τόσο της καρδιάς όσο και των πνευμόνων σας να προσλαμβάνουν οξυγόνο και να το διανέμουν σε όλο το σώμα κατά τη διάρκεια της άσκησης). Ένα υψηλό επίπεδο καρδιοαναπνευστικής αντοχής είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.