fbpixel

Search icon
Search
Cooking time: 5 βιβλία μαγειρικής που θα μετατρέψουν την καθημερινή σας συνήθεια σε hobby
ARTS & CULTURE

Cooking time: 5 βιβλία μαγειρικής που θα μετατρέψουν την καθημερινή σας συνήθεια σε hobby

Ταξιδέψτε και «γνωρίστε» νέες γεύσεις, ακολουθώντας τις παρακάτω προτάσεις


Όλοι μας, έστω και μια φορά, έχουμε «φλερτάρει» με τον κόσμο της μαγειρικής, είτε για να μαγειρέψουμε εμείς οι ίδιοι ένα γεύμα, είτε για να προσφέρουμε βοήθεια σε κάποιον την στιγμή που δημιουργεί! Η μαγειρική αποτελεί μια τέχνη που όλοι μας λίγο πολύ μπορούμε να ασχοληθούμε, αρκεί και μόνο να παρέχουμε τα απαραίτητα tools, συγκεκριμένα τα μαγειρικά σκεύη και τα κατάλληλα βιβλία μαγειρικής. Όπως ένας σωστός εξοπλισμός θα μας βοηθήσει να παρουσιάσουμε ένα όμορφο και ολοκληρωμένο πιάτο, έτσι με τον ίδιο τρόπο θα μας βοηθήσουν και τα βιβλία μαγειρικής. 

Μπορεί διαδικτυακά να μας δίνεται η δυνατότητα να ερχόμαστε σε «επαφή» με πολλές συνταγές, ωστόσο το βιβλίο μας «χαρίζει» εμπειρίες, μας πείθει να δημιουργήσουμε ένα πιάτο μόνο και μόνο από την ιδιαίτερη φιλοσοφία του και στην συνέχεια μας καθοδηγεί με έναν διαφορετικό απ’ τον συνηθισμένο τρόπο, καθώς μας εξηγεί τους λόγους που ακολουθούμε τις συγκεκριμένες παρασκευές, διεγείροντας την φαντασία μας.

Συνεχίστε να διαβάζεται και ανακαλύψτε εκπληκτικούς οδηγούς μαγειρικής για όλα τα γούστα!

Δε Κουκμπουκ -Madame Ginger

cook-book-1.png

Το πρώτο βιβλίο μαγειρικής της Madame Ginger απευθύνεται σε όλους και αφορά κάθε διατροφική προτίμηση. Οι συνταγές του βιβλίου έχουν γραφτεί με τέτοιον τρόπο ώστε να καλύπτουν τις επιλογές μας, τις ιδιαιτερότητές μας, τις παραξενιές μας, καθώς και την διατροφή που απαιτεί το σώμα μας, κάνοντάς μας να συνειδητοποιήσουμε πόσο απλό είναι να δημιουργήσουμε πιάτα για κάθε περίσταση! Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει περισσότερο απ’ όλα, πέρα απ’ τις αρκετά σημαντικές συμβουλές του διαιτολόγου-διατροφολόγου Μιχάλη Κάβδα, είναι πως θα βρείτε γρήγορες συνταγές για τις μέρες που δεν έχετε χρόνο, αλλά και συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε τις Κυριακές για να περάσετε καλά. Το καλύτερο είναι ότι μέσα από αυτό το βιβλίο θα μπορέσετε να συνδυάσετε συνταγές μεταξύ τους και να δημιουργήσετε δικά σας πιάτα -όπως ένα βρετανικό sheperd’s pie σε vegan εκδοχή, αν συνδυάσετε τον πουρέ πατάτας με τον κιμά μανιταριών ή ακόμα φανταστικά ice-cream σάντουιτς αν φτιάξεις τα μπισκότα και το παγωτό στρατσιατέλα.

Jamie cooks Italy -Oliver Jamie

jamie-cooks-italy-6361859.jpg

Το βιβλίο μαγειρικής του γνωστού σε όλους μας Jamie Oliver αποτελεί μια "γιορτή" ευχαρίστησης του Ιταλικού φαγητού. Άλλωστε ποιος δεν λατρεύει τις ιδιαίτερες ιταλικές γεύσεις; Στο βιβλίο «Jamie cooks Italy» θα συναντήσετε 140 αγαπημένες συνταγές -όπως η κλασσική καρμπονάρα, salina chicken, stuffed focaccia, Baked Risotto Pie, Pot-Roasted Cauliflower και τιραμισού limoncello. Συνταγές εύκολες και γρήγορες που μπορείτε να τις ταιριάξετε για κάθε περίσταση, ταξιδεύοντάς σας στα μαγευτικά τοπία της Ιταλίας!

Falastin -Sami Tamimi & Tara Wigley

cook-book-2.png

Δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του Yotam Ottolenghi, ο Sami Tamimi και η Tara Wigley κυκλοφορούν το πρώτο τους βιβλίο, μια γαστρονομική cart postal από την Παλαιστίνη. Το «Falastin» αποτελεί ένα best seller βιβλίο, το οποίο περιλαμβάνει εντυπωσιακές φωτογραφίες και 120 συνταγές, θα λέγαμε παραδοσιακές και μοντέρνες, για όσους λατρεύουν τις γήινες γεύσεις, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, καθώς και το shatta(την sriracha της Παλαιστίνης). Ακόμα, αυτό το βιβλίο θα σας διδάξει ένα μείγμα από μεθόδους που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά με τεχνικές και ιδέες που απευθύνονται σε σημερινούς ανθρώπους που μαγειρεύουν στο σπίτι.

Bitter Honey -Letitia Clark

cook-book-3.png

Με hip design και εικόνες από την όμορφη Σαρδηνία, το Bitter Honey θέλει να σας ταξιδέψει εκεί που τα νερά είναι γυαλιστερά και τιρκουάζ, τα μεσημέρια ράθυμα και τα ποτήρια γεμάτα Campari. Αφού άφησε την Αγγλία για να μετακομίσει με τον σύντροφο της στο νησί της Ιταλίας η Letitia Clark, σεφ και συγγραφέας, έφτιαξε ένα βιβλίο για όλα όσα θα θυμάται από εκεί. Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε το lifestyle, τις προσωπικές εμπειρίες και τις αληθινές ιστορίες της συγγραφέας συνδυασμένες με την μαγειρική διάφορων κλασσικών γεύσεων στην Σαρδηνία -όπως τα τηγανητά φύλλα φασκόμηλου, το χοιρινό με σάλτσα αντσούγιας και το ριζότο σαφράν.

Street Food -Άκης Πετρετζίκης

cook-book-4.png

O Άκης Πετρετζίκης μας παρουσιάζει το βιβλίο του, το street food, το είδος του φαγητού που όλοι μας λατρεύουμε και δε μπορούμε με τίποτα να του αντισταθούμε! Μέσα από αυτό το βιβλίο ο Άκης θέλει να μας μεταδώσει εξ’ ολοκλήρου την φιλοσοφία του street food. Πιο συγκεκριμένα, μας αναφέρει πως «Όλα γίνονται μπροστά σου, την ώρα που θα το παραγγείλεις. Είναι γρήγορο (ακόμα κι όταν μαγειρεύεται αργά) και αιχμαλωτίζει την προσοχή σου από τη στιγμή που θα το πιάσεις στα χέρια σου. Επιπλέον, το street food είναι πολυδιάστατο. Πιάτα που συνδέονται με την παράδοση και τις συνήθειες πολλών διαφορετικών περιοχών του πλανήτη, εμφάνιση που δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει και σερβίρισμα που σε προκαλεί να το απολαύσεις όπως ακριβώς κάνεις κέφι εσύ. Με το street food μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Δε σε νοιάζει πού θα το φας, με ποιον τρόπο, αν θα είσαι μόνος ή με παρέα. Πρωταγωνιστής είναι το φαγητό, στην πιο αγνή, απλή αυθεντική μορφή του.» Αυτή η ξεχωριστή φιλοσοφία μας πείθει σίγουρα να δοκιμάσουμε τις συνταγές που μας «προσφέρει» απλόχερα ο Άκης μέσα από το βιβλίο του, «πλημμυρίζοντας» το σπίτι μας με αρώματα και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο!