fbpixel

Search icon
Search
DESIGN NEWS

Contemporary life

HOME

Contemporary life

Ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας απολαμβάνει τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, έχοντας ως κυρίαρχα στοιχεία του τον σύγχρονο σχεδιασμό και την αγάπη του για την τέχνη.

νας σύγχρονος κοσμοπολίτης είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, που το επάγγελμά του ως creative director του δίνει τη δυνατότητα να διοχετεύει δημιουργικά την ισχυρή του άποψη περί αισθητικής και στιλ. Με ατέλειωτες ώρες καθημερινής εργασίας, αμέτρητα ταξίδια και αρκετή ένταση στην καθημερινότητά του, επέλεξε στον προσωπικό του χώρο να μην κάνει συμβιβασμούς. Eίχε την ανάγκη ο προσωπικός του χώρος αρχικά ναντικατοπτρίζει την αισθητική του, όντας ένας χώρος που τον ξεκουράζει και τον ικανοποιεί και κατά δεύτερον, να εξασφαλίζει τόσο τις προσωπικές όσο και τις κοινωνικές του ανάγκες.

Το αρχιτεκτονικό team των Divercity ανέλαβε ναναμορφώσει την κατοικία μετατρέποντάς την σένα άρτιο σχεδιαστικά σύνολο που υπακούει σε κανόνες, δίνοντας την ευχέρεια στον χρήστη του να επεμβαίνει κάθε φορά στη διάταξη και τη λειτουργία των χώρων, ανάλογα με τις επιμέρους ανάγκες του. Έτσι, το διαμέρισμα από ένας ενιαίος χώρος, όπου όλα γίνονται εμφανή, μπορεί να επιμεριστεί εύκολα και σε μικρότερους ανάλογα με την ιδιωτικότητα που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του, στα σημεία που εκείνος επιλέγει. Ακυρώθηκαν, λοιπόν, όλα τα προϋπάρχοντα χωρίσματα και δημιουργήθηκε στο κέντρο του διαμερίσματος των 120 τ.μ. ένας κεντρικός όγκος, ένα κουτί ντυμένο με ξύλο, που συγκεντρώνει μέσα του λειτουργίες βοηθητικές, όπως ντουλάπες, αποθηκευτικοί χώροι κι ερμάρια. Από κάθε πλευρά του κουτιού και ανάλογα με το σημείο του σπιτιού που συνδέεται, αυτά αποκαλύπτονται και χρησιμοποιούνται στον αντίστοιχο χώρο. Αυτό συμβαίνει με τα κρυφά ράφια του καθιστικού, που φιλοξενούν τα ηχοσυστήματα ή με τις ντουλάπες από την πλευρά του υπνοδωματίου ή κι άλλους βοηθητικούς χώρους που συνδέονται με την κοινή χρήση.

Το εξαίρετο μαύρο, μαρμάρινο δάπεδο που προϋπήρχε διατηρήθηκε, τα παλιά ξύλινα πατώματα βάφτηκαν μαύρα και στα σημεία που υπήρχε μωσαϊκό καλύφθηκε με τσιμεντοκονία. Μια σειρά από tailor made κατασκευές από ξύλο ή μάρμαρο έγιναν για να εξυπηρετήσουν τις επιμέρους ανάγκες και να δώσουν, σε συνδυασμό με τα έπιπλα, την αίσθηση μιας άνετης σουίτας ξενοδοχείου. Οι στιλπνές επιφάνειες, τα κομψά αντικείμενα και η απίθανη συλλογή από έργα τέχνης απόλο τον κόσμο συντελεί στη δημιουργία ενός εξαίρετου διαμερίσματος υψηλής αισθητικής, όπου το ενδιαφέρον διατηρείται αμείωτο σε κάθε σημείο του. Μέναν αέρα αληθινά κοσμοπολίτικο!

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ


GLOW LOVES

Τα μυστικά της Martha Hunt για ένα καλλίγραμμο σώμα
WELLNESS

Τα μυστικά της Martha Hunt για ένα καλλίγραμμο σώμα