fbpixel

Search icon
Search
INTERIORS

Color Blocking: Πώς να συνδυάσετε σωστά τα έντονα χρώματα στη διακόσμηση της κατοικίας σας

Οι πιο stylish τρόποι για να πετύχετε ένα απόλυτα funky και μοντέρνο σκηνικό


Color Blocking: Πώς να συνδυάσετε σωστά τα έντονα χρώματα στη διακόσμηση της κατοικίας σας

Τα έντονα χρώματα έχουν επιστρέψει πολύ δυναμικά στον χώρο του interior design και υπόσχονται πως θα μεταμορφώσουν τους προσωπικούς μας χώρους στα πιο αισιόδοξα spaces. Ειδικά τώρα που η άνοιξη είναι εδώ, αυτή η ευκαιρία είναι η πιο ιδανική για να πούμε «ναι» σε αλλαγές και να τολμήσουμε τους συνδυασμούς, που ίσως μέχρι τώρα να μην είχαμε σκεφτεί. Όλα έχουν να κάνουν με τις σωστές επιλογές, τόσο στα χρώματα όσο και στα έπιπλα και τα extra διακοσμητικά, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά εντυπωσιακό και ολόσωστο.

Δείτε παρακάτω τις απόλυτες ιδέες, από τις οποίες μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση με σκοπό να πετύχετε το τέλειο color blocking στους χώρους του σπιτιού σας!

Βρείτε το στιλ που σας εκφράζει

2-3SmBo.jpg


Το πρώτο και το πιο βασικό είναι να επιλέξετε το στιλ διακόσμησης που ταιριάζει απόλυτα στο γούστο και την προσωπική σας αισθητική. Δε χρειάζεται να ακολουθείτε απαραίτητα ό,τι είναι trend αυτήν την εποχή -είναι προτιμότερο να παραμένετε επίκαιροι και να μένετε προσηλωμένοι σε όσα πραγματικά σας αρέσουν. Αποφασίστε, λοιπόν, ποιο θα είναι το στιλ που θα κοσμήσει την κατοικία σας και θα γεμίσει με έντονα χρώματα στη συνέχεια. It's up to you!

Καταλήξτε στα χρώματα της αρεσκείας σας

3-anM9r.jpg


Σειρά έχουν τα χρώματα! Και πάλι είναι καλό να κινηθείτε με γνώμονα το προσωπικό σας γούστο, για ένα αποτέλεσμα που δεν πρόκειται να μετανιώσετε για το επόμενο χρονικό διάστημα. Εάν πάλι δε γνωρίζετε πώς ακριβώς να επιλέξετε τα ιδανικά και απόλυτα ταιριαστά χρώματα, σκεφτείτε λογικά και πρακτικά, με βάση τον φωτισμό του σπιτιού σας. Εάν οι χώροι σας είναι σκοτεινοί, ταιριάξτε ανοιχτόχρωμους τόνους, όπως το μπλε με το πράσινο και το λιλά. Σε περίπτωση, όμως, που είναι ευρύχωροι και φωτεινοί, πείτε «ναι» σε bold αποχρώσεις, όπως το σκούρο πράσινο, την ώχρα και το πορτοκαλί.

Τολμήστε να εντάξετε colorful prints

1-dNVzR.jpg


Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας πολύχρωμο κι αισιόδοξο για την άνοιξη. Ίσως αυτό, βέβαια, να είναι ο πιο τολμηρός που, ωστόσο, ορκίζονται οι design experts ότι θα αναβαθμίσει ολόκληρη την κατοικία σας και θα οδηγήσει τη διάθεσή σας στα ύψη. Τα έντονα prints, λοιπόν, είναι must για φέτος -ειδικά αυτά που συνδυάζουν πολλά χρώματα. Τα florals είναι η σίγουρη λύση στην οποία αξίζει να επενδύσετε, όπως επίσης και τα γεωμετρικά που θεωρούνται all time classic!

Ισορροπήστε το αποτέλεσμα με μια ουδέτερη απόχρωση

2-pEKky.jpg


Ακόμα κι αν σας φαίνεται κάπως υπερβολική η ιδέα του να εντάξετε τόσα πολλά κι έντονα χρώματα στους χώρους σας, μπορείτε να εισάγετε σε μια μεγάλη επιφάνεια ένα πιο ουδέτερο τόνο για να πετύχετε την τέλεια ισορροπία. Για παράδειγμα, το λευκό και το μπεζ μπορούν να λειτουργήσουν εξαιρετικά σε συνδυασμό με πιο fun αποχρώσεις, όπως είναι το κίτρινο ή ακόμα και το φούξια. Ωστόσο, αποφύγετε τη λύση του γκρι, διότι ανήκει πια στο παρελθόν, έχοντας δώσει τη θέση του σε πιο γήινες χρωματικές επιλογές.

Δώστε βάση στις λεπτομέρειες

3-QzrW4.jpg


Όπως ήδη θα γνωρίζετε, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά σε ένα σκηνικό, γι' αυτό λοιπόν αξίζει να δώσετε βάση σε οτιδήποτε θα πάρει τη θέση του στη διακόσμησή σας. Με σκοπό να ενισχύσετε το όλο colorful theme, προσθέστε μερικές bonus πινελιές, όπως πίνακες και κορνίζες στους τοίχους. Ακόμα, τοποθετήστε μαξιλάρια στους καναπέδες και τα κρεβάτια σας, χαλιά και κουρτίνες που συνδυάζουν διάφορες αποχρώσεις, πιατέλες για το coffee table, αλλά και κεριά.

1

Armchair

Poang, IKEA BUY HERE

2

Photo frame

Glass, Coincasa, notos home BUY HERE

3

Table lamp

Kartell-Planet, Area Domus BUY HERE

4

Candle

English pear & freedia and lime basil & mandarin layerded, Attica BUY HERE

5

Painting

Bjorksta, IKEA BUY HERE

6

Dinnerware set

Thomas, Παρουσίαση BUY HERE