fbpixel

Search icon
Search
Coconut oil: Γιατί θεωρείται «θησαυρός» για τον οργανισμό, το δέρμα και τα μαλλιά σας;
FACE & BODY

Coconut oil: Γιατί θεωρείται «θησαυρός» για τον οργανισμό, το δέρμα και τα μαλλιά σας;

Βάλτε το στην καθημερινότητά σας και δε θα χάσετε!


Υπάρχουν celebrities που χρόνια τώρα "ορκίζονται" σε αυτό και μιλούν για τις ευεργετικές ιδιότητές του τόσο για τον οργανισμό, όσο και το δέρμα και τα μαλλιά. Το λάδι καρύδας έχει κερδίσει μία θέση στην καρδιά πολλών γυναικών κι αν δεν το έχετε δοκιμάσει, αξίζει πραγματικά να το κάνετε σήμερα κιόλας.

Tα οφέλη του είναι πολλαπλά κι οι χρήσεις του ακόμη περισσότερες. Θέλετε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας και να του προσφέρετε όλα εκείνα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται; Τότε είναι ιδανικό για εσάς, ενώ αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που προσπαθούν να μακρύνουν τα μαλλιά σας θα το λατρέψετε. Plus, έχει την πιο προσιτή τιμή και πραγματικά θα σας κλέψει την καρδιά!

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο σημαντικά benefits του coconut oil κι εύκολους τρόπους για να το χρησιμοποιήσετε 

Τι είναι το coconut oil

Υπάρχουν μερικές τροφές που ανήκουν στην κατηγορία των superfoods και μία από αυτές είναι και το λάδι καρύδας. Περιέχει κορεσμένα λιπαρά, είναι πλούσιο σε βιταμίνη E, C και D, ενώ έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, που το καθιστούν ιδανικό τόσο για τον οργανισμό, όσο και για την περιποίηση του δέρματος ή των μαλλιών. Το coconut oil προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και θρέφει βαθιά το δέρμα, ανακουφίζοντάς το από αφυδάτωση και ξηρότητα, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή ειδικά για τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες.

Ηow to use

9b3aa051-c0e7-4eee-a5bd-7a5dc28a6535.jpeg

Το λάδι καρύδας προσφέρει ευεξία, ενώ σύμφωνα με έρευνες βοηθάει και στην πέψη. Η καρύδα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στη μείωση του στρες, ενισχύει το ανοσοποιητικό και περιέχει άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες και αν καταναλώνεται με μέτρο βοηθάει μεταξύ άλλων και στην απώλεια βάρους. Ιδανικά, μπορείτε να το προσθέσετε στο smoothie ή το energy bowl σας.

Υλικά

  • 1/2 μπανάνα κατά προτίμηση παγωμένη
  • 1 κούπα φράουλες
  • 1 κ.σ. coconut oil
  • 1 κ.γ. chia seeds
  • 1 κούπα γάλα καρύδας (εναλλακτικά oat ή almond milk)
  • 1 κούπα βρώμη

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα blender ρίξτε το λάδι καρύδας, το γάλα, τη βρώμη και τους σπόρους chia και στη συνέχεια προσθέστε τις φράουλες και την μπάνανα. Χτυπήστε το μείγμα για μερικά δευτερόλεπτα κι αφού αποκτήσει μία βελούδινη υφή, τοποθετήστε το smoothie σας σε ένα ποτήρι κι απολαύστε το!

Για το δέρμα

5843115b-8508-45c6-b553-7e76ba944d90.jpeg

Το coconut oil είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία του διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, χαρίζοντάς ενυδάτωση σε βάθος κι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας το δέρμα λείο και λαμπερό. Μιλώντας ειδικότερα για το πρόσωπο και το σώμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνο του, σαν ενυδατική, είτε ως βάση για ένα scrub που θα σας χαρίσει λάμψη κι αναζωογόνηση, εντάσσοντάς το στην εβδομαδιαία σας ρουτίνα.

Υλικά

  • 2 κ.σ. coconut oil
  • 1/2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα τρία υλικά μέσα σε ένα μπολ κι ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια εφαρμόστε το scrub σε νωπό δέρμα και κάντε μασάζ με κυκλικές και προσεκτικές κινήσεις, για να μην τραυματιστείτε. Ολοκληρώστε τη διαδικασία, ξεβγάζοντάς το με χλιαρό νερό και στη συνέχεια προχωρήστε στην ενυδατική σας ή ακόμη καλύτερα, εφαρμόστε λίγη ποσότητα coconut oil κι απολαύστε το δέρμα σας στα καλύτερα του! Extra info: Το συγκεκριμένο scrub μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα.

Για τα μαλλιά

95ccfae9-f185-4376-8d4f-62122892edee.jpeg

Προσθέτοντας στην beauty routine σας το λάδι καρύδας, θα βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα και να γίνουν πιο δυνατά και λαμπερά. Το coconut oil βοηθάει στην επαναφορά της υγρασίας των μαλλιών και θρέφει σε βάθος την τρίχα, καθώς η σύνθεσή του είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα και βιταμίνες. Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που ταλαιπωρούνται από ξηρότητα και απώλεια μαλλιών, τότε πρέπει να το δοκιμάσετε άμεσα σαν εβδομαδιαία θεραπεία.

Υλικά

  • 1 μπανάνα
  • 1 κ.σ. coconut oil
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αρχικά, λιώστε καλά την μπανάνα, που ιδανικά θα πρέπει να είναι αρκετά ώριμη. Αφού πολτοποιηθεί εντελώς, τοποθετήστε την σε ένα μπολ και μέσα σε αυτό ρίξτε το λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο κι ανακατέψτε καλά, μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή το μείγμα σας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το σε όλο το μήκος των μαλλιών σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες κι αφήστε το να δράσει για 25-30 λεπτά. Ολοκληρώστε, ξεβγάζοντας με χλιαρό νερό κι επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε εβδομάδα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Πειραματιστείτε, δοκιμάστε το και απολαύστε τα οφέλη αυτού του "θησαυρού".