fbpixel

Search icon
Search
Closet stories: Πώς να δημιουργήσετε extra αποθηκευτικό χώρο με μικρές αλλαγές στη διακόσμησή σας
INTERIORS

Closet stories: Πώς να δημιουργήσετε extra αποθηκευτικό χώρο με μικρές αλλαγές στη διακόσμησή σας

Tips & tricks που θα σας λύσουν τα χέρια!


Ειδικά τώρα τον χειμώνα, συμβαίνει συχνά το να μη γνωρίζουμε πώς ακριβώς να αποθηκεύσουμε τα ρούχα μας, καθώς καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο λόγω των υφασμάτων. Κι όμως, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις βάσει των οποίων τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας μπορούν να αποθηκευτούν σωστά, ακόμα και σε δωμάτια εκτός της κρεβατοκάμαρας ή του dressign room. Οι τρόποι είναι απλοί και είμαστε σίγουροι πως θα σας λύσουν τα χέρια εάν τους ακολουθήσετε!

Ανακαλύψτε τους!

First of all, βάλτε σε τάξη την ντουλάπα σας

Αρχικά, είναι σημαντικό να κάνετε το απαραίτητο declutter στα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σας, πριν ξεκινήσετε την εκ νέου αποθήκευσή τους. Ανοίξτε την ντουλάπα σας και αφαιρέστε όλα όσα δε χρειάζεστε πλέον -καλό είναι τα δωρίσετε εάν είναι σε καλή κατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρετε πως αυτά που θα κρατήσετε είναι πραγματικά αυτά που έχετε ανάγκη για τα καθημερινά σας outfits και -πιστέψτε μας- θα σας μείνει πολύς χώρος ώστε να το εκμεταλλευτείτε με πιο λειτουργικό τρόπο.

a46dd48278596e4bfd2a2437ef6a5264.jpg
Tip: Εάν κάποιο κομμάτι έχετε να το φορέσετε πάνω από δύο σεζόν, τότε καλό είναι το απομακρύνετε από την ντουλάπα σας, δωρίζοντάς το σε κάποιον που θα το χαρεί!

Εκμεταλλευτείτε τον κενό χώρο κάτω από το κρεβάτια και πίσω από τις πόρτες

Πολλές φορές η λύση βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας! Σίγουρα θα υπάρχει χώρος κάτω από τα κρεβάτια σας ή και πίσω από τις πόρτες. Εκμεταλλευτείτε τα, λοιπόν, αποθηκεύοντας παπούτσια ή και αξεσουάρ μέσα σε κουτιά. Με αυτόν τον τρόπο δε θα σας «χαλούν» και την αισθητική, δεδομένου ότι δε θα φαίνονται.

Ενσωματώστε μια «κρυμμένη ντουλάπα» στο γραφείο σας

Για εσάς τους πιο δημιουργικούς που έχετε τον χρόνο να ασχοληθείτε με κάτι που θα εξασφαλίσει πρακτικότητα στον χώρο σας, ήρθε η ώρα να δείτε με άλλη ματιά τον κενό χώρο στο γραφείο σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια mini ντουλάπα στο σημείο που δε συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε. Κάτι αντίστοιχο μπορείτε να κάνετε και με τη βιβλιοθήκη, ακουμπώντας προσωπικά σας πράγματα στα ράφια, το οποίο μπορείτε να κλείσετε σαν ντουλάπι, ώστε να κανείς να μην καταλάβει τι κρύβεται πίσω από αυτά.

katelyn-richardson.jpg
Image source: AD
Tip: Το "cloffice" (closet + office) θα λειτουργήσει πιο σωστά στον χώρο σας μόνο εάν είναι επαρκώς φωτισμένος κι ευρύχωρος, για ένα αρμονικό και πρακτικό αποτέλεσμα!

Αλλάξτε τον λόγο ύπαρξης της βιβλιοθήκης

Δεν είναι λίγα τα σπίτια στα οποία υπάρχουν βιβλιοθήκες με σχεδόν άδεια ράφια ή με διακοσμητικά και όχι με βιβλία. Εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, που δεν ξέρετε πώς ακριβώς να διακοσμήσετε τη βιβλιοθήκη σας, τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ύπαρξή της μετατρέποντάς τη σε ένα stylish stand για τα κοσμήματα, τις τσάντες ή και τα παπούτσια σας. Mε σκοπό το τελικό αποτέλεσμα να είναι αρμονικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουτιά αποθήκευσης, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε όλα όσα δε χρειάζεστε σε καθημερινή βάση ή δεν ταιριάζουν χρωματικά με τα υπόλοιπα στοιχεία.

walk-in-closet-with-custom-vanity.jpg
Tip: Ανάμεσα στα παπούτσια και τα αξεσουάρ σας τοποθετήστε βάζα, φωτιστικά, ή ακόμα και με βιβλία ή περιοδικά μόδας για υπέροχη διακόσμηση!

Δημιουργήστε το vanity των ονείρων σας

Ποτέ δεν είναι αργά για να αποκτήσετε το vanity των ονείρων σας, ειδικά όταν ψάχνετε τρόπους για extra αποθήκευση για τα items της συλλογής σας. Διαλέξτε το boudoir που ταιριάζει με την αισθητική σας κι έπειτα γεμίστε το σημείο με ράφια και ντουλάπες για τα πράγματά σας. Αυτό που θα πετύχετε με αυτόν τον τρόπο είναι να εξασφαλίσετε ένα υπέροχο beauty corner, που παράλληλα θα λειτουργεί και ως closet room, κερδίζοντας έτσι χώρο.