fbpixel

Search icon
Search
Cinema time: Πέντε ταινίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε στα θερινά σινεμά της πόλης
CITY VIBES

Cinema time: Πέντε ταινίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε στα θερινά σινεμά της πόλης

Επιτέλους μυρίζει καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη!


Μετά από πολλούς μήνες, τα θερινά σινεμά ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους για το σινεφίλ κοινό της Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι πλησιάζει και μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες για το καλοκαίρι επιστρέφει. Η ατζέντα περιλαμβάνει νέες κυκλοφορίες αλλά και παλαιότερες επιτυχίες της έβδομης τέχνης, που θα σας ταξιδέψουν κι εμείς ξεχωρίσαμε αυτές που θα πρέπει να βρίσκονται ψηλά στη λίστα σας!

Πως θα λειτουργήσουν

Αρχικά, πρέπει να σημειωθεί ότι οι θερινοί κινηματογράφοι ανοίγουν τις πόρτες τους στις 21 Μαΐου. Όπως ανακοινώθηκε, θα πρέπει να υπάρχει κενή θέση ανά δύο καθήμενους και πληρότητα μέχρι 75%, δε θα υπάρχει διάλειμμα και θα είναι υποχρεωτική η ταξιθεσία, αλλά κι η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

È per il Τuo Βene - Σινέ Άλεξ

1gbattiston-mgiallini-vsalemme-dscf5736-at-fabiolovino-e1593074920624-1.jpg

Μία κωμωδία για όλα τα γούστα! Τρεις υπερπροστατευτικοί μπαμπάδες δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με τις σχέσεις των αγαπημένων κοριτσιών τους. Οι τρεις πενηντάρηδες, φίλοι, συγγενείς και κυρίως… μπαμπάδες, απορρίπτουν από την αρχή τις επιλογές που κάνουν οι κόρες τους κι αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τις συνετίσουν και να επαναφέρουν την ηρεμία στην ήσυχη ζωή τους. Η κόρη του Αρτούρο, Βαλεντίνα παρατάει τον γαμπρό την ημέρα του γάμου τους, για τα μάτια της Άλεξ, μιας απελευθερωμένης μαύρης κοπέλας. Η Μάρτα, η κόρη του αστυνομικού Αντόνιο έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του Σιμόνε και τέλος η Σάρα, η κόρη του Πόλι, ετοιμάζεται να φύγει για τις Ηνωμένες Πολιτείες για να χαρεί τον έρωτά της με τον Λουίτζι, ένα γυναικά, πρώην συμμαθητή και συνομήλικο του πατέρα της. Οι τρεις συντηρητικοί μπαμπάδες βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και τη σχέση με τις γυναίκες τους, προκειμένου να συνετίσουν τα κορίτσια τους!

Προβολές: Παρασκευή 21/5 με Τετάρτη 26/5, Ώρα: 21:00, Διεύθυνση: Αγ.Σοφίας & Ολύμπου 106

Το Πρόστιμο - Απόλλων

prostimo12.jpg

Ελληνική δραματική ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Η ταινία μας περιστρέφεται γύρω από τον Βαγγέλη, ο οποίος περνάει την καθημερινότητά του διακινώντας κάνναβη. Δεν είναι ένας επικίνδυνος χαρακτήρας. Προσπαθεί να πιάσει μια μόνιμη δουλειά, όμως το στιγματισμένο ποινικό του μητρώο δεν του το επιτρέπει. Όταν οι γείτονες απειλούν να τον καταδώσουν στην αστυνομία, ο Βαγγέλης αναγκάζεται να εγκαταλείψει το διαμέρισμά του και να καταφύγει στο σπίτι της αδελφής του, Κατερίνας, όπου θα γνωρίσει τον αρραβωνιαστικό της, Πέτρο, έναν μπράβο και συνεργάτη του υποκόσμου των νοτίων προαστίων. Ο Πέτρος προσφέρει διέξοδο στο οικονομικό πρόβλημα του Βαγγέλη και θέλει να του γνωρίσει τα κρυμμένα μυστικά της νύχτας, όμως ο Βαγγέλης δεν είναι διατεθειμένος να τα μάθει.

Προβολές: Παρασκευή 21/5 με Τετάρτη 26/5, Ώρα: 20:45, Διεύθυνση: Σαρανταπόρου 4

Six Minutes to Midnight - Ελληνίς

six-minutes-to-midnight.jpg

Μία ακόμη ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Γυρνώντας αρκετά πίσω, στο μακρινό 1939, ο Τόμας Μίλερ είναι δάσκαλος και τελευταία στιγμή προσλαμβάνεται από ένα Αγγλικό κολέγιο για να διδάξει Αγγλικά στις κόρες υψηλόβαθμων στελεχών των Ναζί. Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της διευθύντριας και του αφοσιωμένου της βοηθού, τα κορίτσια εξασκούν τα αγγλικά τους προκειμένου να αντιπροσωπεύσουν το ιδανικό της Γερμανίδας γυναίκας. Ο θάνατος ενός πρώην δασκάλου, πυροδοτεί μια σειρά από γεγονότα, ώσπου Τόμας κατηγορείται για φόνο.

Προβολές: Παρασκευή 21/5 με Τετάρτη 26/5, Ώρες: 21:00, 22:35, Διεύθυνση: Λεωφόρος Στρατού 11

Nomadland - Σινέ Ναταλί

nomadland-zhao.jpg

Κεντρική ηρωίδα του Nomadland, που είναι βασισμένο σε βιβλίο, είναι η Φερν, μία γυναίκα που μένει άνεργη όταν η βιομηχανία που δούλευε για χρόνια κλείνει, ενώ πριν λίγο καιρό είχε πεθάνει ο άντρας της. Σχεδόν στα 60 της, η Φερν καταλήγει στη δύσκολη απόφαση να πουλήσει όλα της τα υπάρχοντα και με το βανάκι της να γυρίσει την Αμερική, ζώντας ως άστεγη νομάς ελπίζοντας να βρει κάποια δουλειά. Πρόκειται για μία ταινία, που ήταν υποψήφια για 6 αγαλματίδια στην 93η απονομή των Oscar κι απέσπασε το βραβείο καλύτερης Ταινίας, καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α Γυναικείου ρόλου, ενώ στις Χρυσές Σφαίρες κέρδισε το βραβείο της καλύτερης Δραματικής ταινίας και της καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Προβολές: Παρασκευή 21/5 με Τετάρτη 26/5, Ώρα: 21:00, Διεύθυνση: Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 3

Ευτυχία - Σινέ Πανόραμα

eftixiaa1.jpg


Η Ευτυχία κυκλοφόρησε το 2019 και καθήλωσε από την πρώτη στιγμή το ελληνικό κοινό. Μία από τις πιο σπουδαίες ελληνικές παραγωγές των τελευταίων ετών, επιστρέφει στην αίθουσα του Σινέ Πανόραμα, που δίνει την ευκαιρία σε όσους δεν την έχουν παρακολουθήσει να το κάνουν τώρα. Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Γράφει ακατάπαυστα σε κουτιά, σε χαρτοπετσέτες, σε λογαριασμούς και σε οτιδήποτε άλλο βρει. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, μέχρι τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκη κι αφήνει το στίγμα της σε έναν χώρο που στην εποχή της ήταν καθαρά ανδροκρατούμενος.

Προβολή: Τετάρτη 26/5, Ώρα: 21:30, Διεύθυνση: 1ο χλμ. Οδού Πανοράματος-Θέρμης

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά νέα!


Κεντρική φωτογραφία: Nomadland