fbpixel

Search icon
Search
Christopher Nolan: Τι ετοιμάζει ο σκηνοθέτης μετά τον θρίαμβο του "Oppenheimer";
PEOPLE & MOMENTS

Christopher Nolan: Τι ετοιμάζει ο σκηνοθέτης μετά τον θρίαμβο του "Oppenheimer";

Το επόμενο -πολλά υποσχόμενο- βήμα του


Αφού Αφού έγραψε, σκηνοθέτησε και έκανε την παραγωγή του "Oppenheimer", της ταινίας που απέσπασε πολλά βραβεία Oscar κι έκανε τους πάντες να μιλούν γι' αυτήν, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του άκρως επιτυχημένου σκηνοθέτη Christopher Nolan; Η ταινία που απεικόνιζε τη ζωή και την επιτυχία του Robert J Oppenheimer, του φυσικού που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της πυρηνικής βόμβας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, απέφερε 960 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και έλαβε επτά Oscar, με την σκηνοθέτη της να μην επαναπαύεται μόνο σε αυτήν την επιτυχία.

Σύμφωνα με το Variety, γίνεται λόγος για το remake μιας παλιάς τηλεοπτικής σειράς μυστηρίου του '60, το "The Prisoner", που δημιούργησε και πρωταγωνίστησε ο Patrick McGoohan. Ο Nolan είχε αυτήν τη ιδέα από το 2009, ωστόσο εκείνη τη χρονιά το AMC κυκλοφόρησε τη mini σειρά remake έξι επεισοδίων με πρωταγωνιστή τον Jim Caviezel στον ρόλο του άτυχου πράκτορα Number Six, μαζί με τους Ian McKellen και Ruth Wilson.

309508257-156124480434523-3404014062590048400-n.jpg
Τhe Prisoner


Σύμφωνα με το "Screenrant", το "The Prisoner" συνδυάζει πολλαπλά είδη, καθώς ασχολείται με επιστημονική φαντασία, ψυχολογικό θρίλερ και κατασκοπευτική μυθοπλασία. Φαίνεται ότι ο Nolan μπορεί να αντιμετωπίσει το "The Prisoner" παρόμοια με την ταινία του 2020, "Tenet". Αλλά μπορεί επίσης να επιστρέψει στις ρίζες του στα "Following", "Memento", "Insomnia" και "The Prestige" - όλα αυτά είχαν ένα στοιχείο ψυχολογικού θρίλερ.

Οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Nolan θα γράψει ένα καινούριο σενάριο για μια ταινία, τώρα που τα Oscar έφτασαν στο τέλος τους και το "Oppenheimer" είχε την αναμενόμενη επιτυχία. Όλα δείχνουν πως ο σπουδαίος σκηνοθέτης θα επικεντρωθεί στις ταινίες τρόμου, ειδικά αν βρει μια ενδιαφέρουσα ιδέα κι ένα story που θα τον συναρπάσει. Την επιθυμία αυτή είχε κάνει γνωστή ο ίδιος στο κοινό μέσα από μια συνέντευξη που είχε δώσει. 

shutterstock-1104452258.jpg
Christopher Nolan


O εμβληματικός σκηνοθέτης έχει, επίσης, σκηνοθετήσει την τριλογία του "Dark Knight", το "Inception", το "Interstellar" και το "Dunkirk", αλλά με την επιτυχία του "Oppenheimer" έχει ανεβάσει απίστευτα τον πήχη του. Τα δολάρια που απέσπασε στο παγκόσμιο box office κάνουν την ταινία του την τρίτη πιο επιτυχημένη του 2023 πίσω από τα "The Super Mario Bros. Movie" (1.36 δις) και "Barbie" ($1.43 δις).