fbpixel

Search icon
Search
Christmas in Europe: 5 εναλλακτικές πόλεις της Ευρώπης για τα φετινά Χριστούγεννα
ESCAPE

Christmas in Europe: 5 εναλλακτικές πόλεις της Ευρώπης για τα φετινά Χριστούγεννα

Οι top προορισμοί που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί, όπου θα περάσετε αξέχαστες γιορτές


Έχουμε συνδέσει τα Χριστούγεννα με συγκεκριμένους προορισμούς στην Ευρώπη, τους οποίους όταν τους ακούμε κατευθείαν μας έρχεται στο μυαλό η πιο λαμπερή εποχή του χρόνου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες πόλεις λιγότερο δημοφιλείς, που γιορτάζουν αυτήν την περίοδο με τον πιο festive τρόπο, ξεχωρίζοντας στην Ευρωπαϊκό χάρτη για τη σαγηνευτική ομορφιά τους και την υπέροχη αρχιτεκτονική τους, που τώρα μοιάζει πιο εντυπωσιακή από ποτέ άλλοτε. Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να περάσετε εκεί τις φετινές γιορτές; Το μόνο σίγουρο είναι πως θα λατρέψετε όποια πόλη κι αν επιλέξετε και αυτό το ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο.

Ετοιμάστε βαλίτσες!

Graz, Αυστρία

shutterstock-1255443931.jpg

Τα Χριστούγεννα στην Αυστρία τα έχουμε συνδέσει με τη Βιέννη, που ομολογουμένως είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις στην Ευρώπη. Ωστόσο, το Graz είναι η τέλεια εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να μαγευτούν από τα χιλιάδες λαμπιόνια, τους στολισμένους δρόμους και τα φωταγωγημένα κτίρια. Εάν βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την αγορά του Eiserne Tor, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από φιλανθρωπικούς οργανισμούς και τα έσοδα προορίζονται για καλό σκοπό.


Colmar, Γαλλία

shutterstock-698520856.jpg

Παραδοσιακά χρωματιστά σπίτια, Christmas shows, εκθέσεις και αγορές, local γεύσεις και ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτά είναι μερικά μόνο απ' όσα θα συναντήσει κανείς εάν επιλέξει για τις γιορτές την πόλη Colmar της Γαλλίας. Μάλιστα, εκεί διοργανώνονται γευσιγνωσίες κρασιού για τους λάτρεις του είδους, ενώ η πόλη αυτή για το οικογενειακό της κλίμα και τη θαλπωρή που προσφέρει στο επισκέπτη. Η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία του Παρισιού, που αυτήν την εποχή είναι ο πιο must προορισμός στην Ευρώπη.


Bolzano, Ιταλία

shutterstock-467376755.jpg

Στο βόρεια της Ιταλίας, το Bolzano είναι μια ακόμα Ευρωπαϊκή πόλη που θυμίζει Χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Στην πλατεία Walther και το μεσαιωνικό κέντρο στήνονται με αφορμή την εορταστική περίοδο οι πασίγνωστες σε όλη την Ιταλία αγορές, με τα χαρακτηριστικά μικροσκοπικά σπιτάκια να δημιουργούν μια απόλυτα Christmassy εικόνα που μαγεύει μικρούς και μεγάλους. Τα παραδοσιακά γλυκά κι εδέσματα είναι κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε, αν και σίγουρα δε θα μπορείτε να τους αντισταθείτε από τη μυρωδιά τους και μόνο.


Brugge, Βέλγιο

shutterstock-242511559.jpg

Το Brugge, η λιλιπούτεια πόλη του Βελγίου, είναι ίσως μια από τις πιο άγνωστες σε πολλούς, κρύβει όμως τόσους θησαυρούς και αξιοθέατα, ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων που το κλίμα είναι τόσο γιορτινό και εντυπωσιακό, ώστε κάνει τον κάθε επισκέπτη να την ερωτευτεί. Οι άμαξες που κυκλοφορούν στα πλακόστρωτα και η απουσία των αυτοκινήτων είναι κάτι που την κάνει ονειρική και καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να λειτουργεί χαλαρωτικά και πολύ ευχάριστα, μέσα από μία αρχιτεκτονική και ύφος που ξεφεύγει από το κλασικό ευρωπαϊκό μοτίβο, πλησιάζοντας στο πιο baroque και μεσαιωνικό. Τα παγοδρόμια και το φεστιβάλ γλυπτών από πάγο είναι must επιλογή.


Tallinn, Εσθονία

shutterstock-1051405274.jpg

Μια μεσαιωνική πόλη που εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς travelers, το Tallinn, είναι μαγικό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, όμως τα Χριστούγεννα του δίνουν έναν ακόμα πιο μοναδικό χαρακτήρα. Η πλατεία μπροστά από το δημαρχείο Raekoja Plats, αποτελεί ένα μαγευτικό σκηνικό με το ψηλό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που είναι το πρώτο που στήθηκε ποτέ σε δημόσια πλατεία το 1441. Plus, το Christmas market της πόλης είναι από τα πιο όμορφα και αυθεντικά της Ευρώπης, γεμάτο πάγκους με χειροποίητα ξύλινα στολίδια, παιχνίδια και πλούσιο εσθονικό φαγητό.

Enjoy the jingle days!