fbpixel

Search icon
Search
CFDA Awards 2020: Ο Tom Ford ανακοίνωσε τους νικητές των Αμερικανών σχεδιαστών της χρονιάς
PEOPLE & MOMENTS

CFDA Awards 2020: Ο Tom Ford ανακοίνωσε τους νικητές των Αμερικανών σχεδιαστών της χρονιάς

Ο κόσμος της μόδας βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας


Όπως τα περισσότερα μεγάλα events της χρονιάς είτε ακυρώθηκαν είτε έλαβαν χώρα υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες λόγω των τρεχουσών καταστάσεων στο κομμάτι της υγείας, έτσι και τα βραβεία για τους Αμερικανούς σχεδιαστές της χρονιάς διαδραματίστηκαν με λιτότητα -χωρίς, ωστόσο, να χάνουν πολλή από την ετήσια λάμψη τους. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο των Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (Council of Fashion Designers of America ή αλλιώς CFDA) με πρόεδρο τον διακεκριμένο σχεδιαστή μόδας Tom Ford, ανακοίνωσε τους νικητές μέσω ενός βίντεο που ανέβηκε στο YouTube channel και στην επίσημη ιστοσελίδα του CFDA.

cfda-awards.jpg
Η J.Lo στα CFDA, 2019

Υπό κανονικές συνθήκες, η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιούνταν στα τέλη του Ιουνίου όπως και κάθε χρόνο και με τη χλιδή του red carpet των stars του Hollowood, αλλά φέτος τόσο η επιτροπή όσο και η παραγωγή του θεσμού έκριναν πως κάτι αντίστοιχο δε θα ήταν συμβατό με όλα όσα γίνονται τους τελευταίους μήνες κι έχουν καταφέρει να κλονίσουν ολόκληρο τον κόσμο.

Ωστόσο, μετά την ακύρωση του glamorous event, το Συμβούλιο αποφάσισε να κρατηθεί από την έναρξη της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης και να δημιουργήσει ένα αναλυτικό βίντεο, μέσα από το οποίο ο κόσμος θα μπορεί να θαυμάσει τους σχεδιαστές μόδας της Αμερικής που κατάφεραν να ξεχωρίσουν στη διάρκεια αυτής της χρονιάς.

tomford.jpg

Ο Tom Ford, όντας πρόεδρος του CFDA, ανέλαβε την ανακοίνωση των νικητών σε όλες τις κατηγορίες και μέσω αυτής προχώρησε και σε μερικά σχόλια για τον καθένα ξεχωριστά, επικεντρωμένος στο έργο και στη συνολική πορεία των υποψηφίων. Μπορεί να προστέθηκαν δύο επιπλέον κατηγορίες, αλλά έντονη ήταν η απουσία αυτών που για φέτος βρέθηκαν εκτός διαγωνιστικού πλαισίου (Fashion Icon, Positive Change, Founder's, Media, Lifetime Achievement or International). Οι λάτρεις του καθιερωμένου θεσμού ξεχώρισαν μεταξύ των κατηγοριών, αυτήν του "Global Women's Designer of the Year", καθώς και την αντίστοιχη που αφορά στους άνδρες σχεδιαστές.

pierpaolo-piccioli.jpg
Pierpaolo Piccioli

Αναλυτικά η λίστα με τους νικητές:

  • American Womenswear Designer of the Year: Gabriela Hearst
  • American Menswear Designer of the Year: Kerby Jean-Raymond για το brand Pyer Moss
  • American Accessories Designer of the Year: Telfar Clemens για το brand Telfar
  • American Emerging Designer of the Year: Christopher John Rogers
  • Global Women's Designer of the Year: Pierpaolo Piccioli για τον οίκο Valentino
  • Global Men's Designer of the Year: Kim Jones για τον οίκο Dior
2-zsg5l.jpg
Kim Jones

Παρακολουθήστε το βίντεο των απονομών: