fbpixel

Search icon
Search
Celebrity skincare tips: Οι καλύτερες & οι χειρότερες συμβουλές που έχουν δώσει
FACE & BODY

Celebrity skincare tips: Οι καλύτερες & οι χειρότερες συμβουλές που έχουν δώσει

Το do or not to


Οι celebrities πρέπει πάντα να είναι έτοιμες για ένα κοντινό πλάνο υψηλής ανάλυσης, οπότε η διατήρηση της αισθητικής του δέρματος τους είναι πάντα προτεραιότητα. Και επειδή έχουν πρόσβαση στους κορυφαίους δερματολόγους και στα καλύτερα προϊόντα της αγοράς, δεν είναι περίεργο που γνωρίζουν τα top μυστικά περιποίησης. Αυτός είναι και ο λόγος που μια από τις πρώτες ερωτήσεις που τίθενται σε κάθε συνέντευξη είναι πώς καταφέρνουν να διατηρούν ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο όλο το 24/7. Όμως, ενώ ορισμένοι A-listers απολαμβάνουν να αποκαλύπτουν τις επαγγελματικές συμβουλές από την ομάδα των ειδικών τους, άλλοι δε διστάζουν να μοιραστούν κάποιες μάλλον αντισυμβατικές-και μερικές φορές μη εγκεκριμένες- οδηγίες. 

Gabrielle Union

gabunion.webp
@gabunion

Ποιο είναι το μυστικό για τη νεανική επιδερμίδα της Gabrielle Union; Όπως είπε κάποτε στους New York Times, μπορεί να έχει σχέση με την κατανάλωση νερού. Προσπαθεί να πίνει 3,5 λίτρα νερό την ημέρα και ένα μεγάλο ποσοστό από αυτό να το καταναλώνει πριν το πρωινό. Η ίδια ισχυρίζεται πως είναι εκπληκτικό για τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια της και πως το λαμπερό πρόσωπο σίγουρα οφείλεται εκεί. Ενώ, όμως,
 η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών στον τομέα της υγείας υποστηρίζει τη λήψη της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης υγρών, υπάρχει έλλειψη επιστημονικών στοιχείων που να υποστηρίζουν αυτόν τον συγκεκριμένο ισχυρισμό. 

Tip: Το νερό από μόνο του δεν θα σας δώσει λαμπερό δέρμα, αλλά θα σας κρατήσει ενυδατωμένους. Το να πίνετε πολύ νερό μπορεί να επιβαρύνει τα νεφρά σας καθώς απαιτείται να φιλτράρουν μεγάλους όγκους υγρών. 

Gwyneth Paltrow

gwyneth-paltrow-EFuC5.jpg
@gwynethpaltrow

Σε ένα βίντεο για τη Vogue, η Paltrow εξήγησε τη μοναδική της προσέγγιση στην προστασία από τον ήλιο, αποκαλύπτοντας ότι χρησιμοποιεί «καθαρό αντηλιακό ανόργανών ορυκτών» επειδή υπάρχουν πολλές πραγματικά σκληρές χημικές ουσίες στο συμβατικό αντηλιακό, οπότε αυτό είναι ένα προϊόν που πραγματικά θέλω να αποφύγω. Πρόσθεσε επίσης ότι υιοθετεί μια προσέγγιση λιγότερο εφαρμοσμένη λέγοντας πως το βάζει μόνο στα μέρη που χτυπάει έντονα ο ήλιος όπως είναι η μύτη της. 

Tip: Τα χημικά συστατικά στα παραδοσιακά αντηλιακά, ένα θέμα που ήταν κάπως αμφιλεγόμενο τα τελευταία χρόνια. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δημοσίευσε μια μελέτη τον Ιανουάριο του 2020 στο ιατρικό περιοδικό JAMA που διαπίστωσε ότι έξι από τα βασικά ενεργά συστατικά του αντηλιακού - αβοβενζόνη, οξυβενζόνη, οκτοκρυλένιο, ομοσαλάτη, οκτισαλάτη και οκτινοξάτη - απορροφήθηκαν στην κυκλοφορία του αίματος. μετά από μία μόνο χρήση. Ωστόσο, οι ερευνητές τόνισαν ότι η απορρόφηση δεν ισοδυναμεί με κίνδυνο και συνέστησαν περαιτέρω έρευνα για να συμπεράνουν ποια επίπεδα των χημικών μπορεί να θεωρηθούν ασφαλή. Όσο για την επιλογή της να τοποθετεί μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, αυτό είναι πραγματικά δικός της ισχυρισμός αφού το αντιηλιακό επιβάλλεται να μπαίνει παντού. 

Jennifer Lopez

jennifer-lopez.jpg
@jlo

Η νούμερο ένα συμβουλή της εντυπωσιακής J. Lo είναι να κοιμάστε πάντα αρκετά. Αυτό αποκάλυψε στο InStyle τον Ιούνιο του 2016, όταν ρωτήθηκε πώς διατηρεί το δέρμα της τόσο άψογο. Ιδανικά θα της. Θα άρεσε να κοιμάμαι 9 ή 10 ώρες, αλλά έτσι κι αλλιώς, πάντα φροντίζω να διαθέτει τουλάχιστον 8 ώρες. Αυτό δε βοηθάει μόνο στο να φαίνεται πιο ξεκούραστη, αλλά προάγει την αναγέννηση του δέρματος - και υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που το υποστηρίζουν, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης του Ιανουαρίου 2020 που δημοσιεύτηκε στο Nature Cell Biology.

Tip: Ο ύπνος βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου καθώς το δέρμα αναγεννάται όταν κοιμάστε. Ακόμη, τα προϊόντα που εφαρμόζετε στο δέρμα σας τη νύχτα έχουν περισσότερο χρόνο να διεισδύσουν.

Christie Brinkley

christie-brinkley.jpg
@christiebrinkley

Το supermodel Christie Brinkley πιστεύει ότι η απομάκρυνση του νεκρού δέρματος κρατά τη γήρανση μακριά. Ξεκινάω κάθε μέρα με απολέπιση του προσώπου της και αυτό είναι κάτι που κάνει τα τελευταία 40 χρόνια. Αισθάνεται ότι συμβάλει πραγματικά στο να νιώθω το δέρμα της φρέσκο ​​και λείο. Αυτό το ξεκίνησε όταν διάβασε πως το ξύρισμα βοηθά τους άντρες να διατηρούν νεότερο δέρμα. 

Tip: Η American Academy of Dermatology Association (AADA) εξηγεί ότι η απολέπιση είναι η διαδικασία απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων του δέρματος από το εξωτερικό στρώμα του δέρματός σας. Υπάρχουν δύο τύποι μεθόδων απολέπισης στο σπίτι: μηχανικές (χρησιμοποιώντας βούρτσα, εργαλείο ή τρίψιμο) και χημικές (χρησιμοποιώντας οξέα). Η AADA σημειώνει επίσης ότι δεν υπάρχει μια προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλους και για αυτό το λόγο οφείλετε να εμπιστευτείτε ειδικούς. 

Jennifer Aniston

jennifer-aniston.jpg

Η Aniston είπε στη Shape τον Αύγουστο του 2017 ότι οι κανονικές υπέρυθρες σάουνες, που χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για να ζεσταίνουν το σώμα, έχουν κάνει θαύματα για το δέρμα της. Εφαρμόζει αυτή την τεχνική μερικές φορές την εβδομάδα αμέσως μετά το γυμναστήριο και παρατήρησα μια πραγματική αλλαγή στην ενέργειά της, στον ύπνο της και στο δέρμα της.

Tip: Ενώ υπάρχουν περιορισμένες ενδείξεις ότι οι υπέρυθρες σάουνες μπορούν να είναι ευεργετικές για το δέρμα, μια μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι οι υπέρυθρες σάουνες μπορεί να ενισχύσουν ελαφρώς την παραγωγή κολλαγόνου. Ωστόσο, οι γιατροί δεν είναι τόσο σίγουροι καθώς αναφέρουν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι υπέρυθρες σάουνες κάνουν αυτά που υπόσχονται. Η θεραπεία με κόκκινο φως LED έχει κάποια αποτελεσματικότητα για τη διέγερση του κολλαγόνου, αλλά τα στοιχεία είναι επίσης ελάχιστα.