fbpixel

Search icon
Search
Celebrity Psychology: 5+1 celebrities μοιράζονται τις εμπειρίες που άλλαξαν τη ζωή τους
PSYCHOLOGY

Celebrity Psychology: 5+1 celebrities μοιράζονται τις εμπειρίες που άλλαξαν τη ζωή τους

Πώς διαχειρίστηκαν τις πιο δύσκολες στιγμές τους;


Η αλήθεια είναι πως λίγοι μπορούν να πιστέψουν πως οι πασίγνωστοι celebrities αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Αρκετοί θεωρούν πως έχουν λύσει όλα τα προβλήματά τους και πως έχουν τη δυνατότητα να ξεπερνούν κάθε τους πρόβλημα, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Πολλοί διάσημοι, ανά περιόδους, έχουν μιλήσει δημόσια για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που τους ταλαιπωρούν κι έχουν αλλάξει την καθημερινότητά τους, με τους περισσότερους από αυτούς να διαχειρίζονται πολύ συχνά κάθε είδους κρίσεις πανικού.

Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε μερικά από τα super-hot πρόσωπα, που έχουν μοιραστεί τις δικές τους εμπειρίες.

Οι κρίσεις που επηρεάζουν τις ζωές τους...

Kendall Jenner

shutterstock-1440180758.jpg

«Σκέφτομαι πάντα αρνητικά. Αυτό είναι το πρόβλημά μου. Πάντα ανησυχώ για κάτι που μπορεί να μη συμβεί και ποτέ. Ήμουν ένα συναισθηματικό παιδί, πάντα βυθισμένη στα συναισθήματά μου και στο μυαλό μου. Ένα σημαντικό κομμάτι της ψυχικής ευεξίας μου είναι το να αναγνωρίζω αυτές τις στιγμές και να λέω: "Σταμάτα!". Δεν είναι κάτι που ταιριάζει σε όλους, αλλά για μένα, το να σηκώνομαι από το κρεβάτι το πρωί και να βάζω το ένα πόδι μπροστά από το άλλο, είναι τόσο χρήσιμο. Το να κινούμαι, να κυλάει το αίμα στο σώμα μου», σημείωσε πρόσφατα στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε η Kendall Jenner. Είναι μία γυναίκα που έχει περάσει πολλά, που κλήθηκε να διαχειριστεί μία απίστευτα μεγάλη δημοσιότητα πολύ μικρή, την ώρα που δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει τον ίδιο της τον εαυτό. To top-model, που έχει συνεργαστεί με κορυφαίους οίκους, πήρε την απόφαση να μιλήσει ανοικτά και κυρίως, να στείλει το δικό της μήνυμα δύναμης σε όλους εκείνους που βρίσκονται σε ανάλογη θέση με τη δική της.

Johnny Depp

shutterstock-1781402597.jpg

Είδε τη ζωή του και κυρίως, το διαζύγιό του με την Amber Heard να μονοπωλεί το ενδιαφέρον για καιρό και να αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης. Ο Johnny Depp, έπρεπε να το διαχειριστεί σωστά όλο αυτό και παράλληλα, να υπερασπιστεί και τον εαυτό και τις θέσεις του, όντας ένας άνθρωπος που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά στη ζωή του. Έχει παλέψει με τους δικούς του, εσωτερικούς δαίμονες και έπρεπε για μία ακόμη φορά, να βγει νικητής. Ο αγαπημένος ηθοποιός του Hollywood, έχει μιλήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ανοικτά για το γεγονός πως υποφέρει από αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη κι έχει παραδεχθεί ότι αυτή η κατάσταση που βιώνει τον επηρέασε πολύ αρνητικά στη ζωή του, με αποτέλεσμα να εθιστεί στο αλκοόλ και στις καταχρήσεις. Για τον ίδιο, μοναδική διέξοδος ήταν η ψυχοθεραπεία κι όπως έχει παραδεχθεί, ήταν ο μόνος τρόπος για να τεθεί αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα και να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Taylor Swift

skynews-taylor-swift-mtv-music-video-6682709.jpg

Έχει να επιδείξει μία σειρά από σπουδαίες επιτυχίες. Έχει δει τις μετοχές της να... εκτοξεύονται τα τελευταία χρόνια και γνωρίζει τεράστια επιτυχία. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα για την Taylor Swift. Έχει κληθεί κι αυτή να δώσει τις δικές της, εσωτερικές μάχες κι έπρεπε κι αυτή σε πολλές στιγμές της ζωής της να παραμείνει στεθερά, όρθια στη θέση της, παρά το γεγονός ότι γύρω της έμοιαζαν όλα να γκρεμίζονται. Μέσα από την αυτοβιογραφία της, «Miss Americana», η Swift έχει μιλήσει ανοικτά για τις κρίσεις πανικού που έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορες περιόδους της ζωής της, εξηγώντας πως: «Ο φόβος του να μην είμαι αρκετή με οδήγησε σε λιμοκτονία και σε πολλά μου shows, ένιωθα πως θα πέσω κάτω και θα πεθάνω. Ωστόσο έπρεπε να κρατήσω ένα δυνατό προφίλ και να είμαι το άτομο, που όλοι ήθελαν να είμαι».

Hailey Bieber

shutterstock-2242984997.jpg

Πρόσφατα, έγινε για πρώτη φορά μητέρα και είδε την οικογένειά της με τον Justin να μεγαλώνει. Η Hailey Bieber, τώρα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, ωστόσο κι αυτή έχει περάσει πολλά. Είναι μία γυναίκα που έχει δεχθεί απίστευτα σκληρή κριτική. Έχει δει αρκετό κόσμο να παίρνει θέση απέναντί της, έχει δει τη ζωή της να αποτελεί αντικείμενο σχολίων, φημών και σεναρίων, ακόμη κι όταν εκείνη προσπαθούσε να πάρει τις δικές της αποστάσεις. Ειδικά η ιστορία με την Selena Gomez, πυροδότησε ένα απίστευτο μίσος, με τα hate comments να κυριαρχούν στα social media κι όλο αυτό, της δημιούργησε πολύ έντονο άγχος και κατάθλιψη. «Μερικές φορές αισθάνομαι ότι είναι πάρα πολύ. Αν μπορούσα να το κρατήσω περισσότερο θα το έκανα, αλλά έπρεπε να δημοσιεύσω πράγματα για τη δουλειά. Από τη στιγμή που το έκλεισα μέχρι την ημέρα που το ξανά ενεργοποίησα, ήμουν ελεύθερη», έχει πει σε συνέντευξή της η Hailey, που σε μία περίοδο της ζωής της πήρε την απόφαση ακόμη και να απενεργοποιήσει τα social media της, θέλοντας να κάνει ένα break από όλους κι από όλα. 

Emma Stone

shutterstock-1712273197.jpg

«Ήταν πολύ άσχημο. Την πρώτη φορά που έπαθα κρίση πανικού ήμουν στο σπίτι μίας φίλης και ένιωθα ότι είχε πάρει φωτιά. Πήρα τη μαμά μου τηλέφωνο, η οποία με πήγε σπίτι. Για τα επόμενα τρία χρόνια, οι κρίσεις δεν σταματούσαν με τίποτα. Στο σχολείο, την ώρα του διαλείμματος, πήγαινα και καθόμουν στη νοσοκόμα. Ρωτούσα τη μαμά μου πως θα πάει η μέρα και μετά από 30 δευτερόλεπτα την ξαναρωτούσα. Ήθελα να ξέρω ότι κανείς δε θα πεθάνει και πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει». Τα λόγια αυτά, ανήκουν στην Emma Stone, που σε νεαρή -ακόμη- ηλικία, είδε τη ζωή της να αλλάζει, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες κρίσεις πανικού. Ήταν μία πολύ δύσκολη και απαιτητική στιγμή για εκείνη κι όσο κι αν προσπαθούσε, δεν της ήταν εύκολο να το διαχειριστεί όλο αυτό, με την οικογένειά της να στέκεται στο πλευρό της. Πλέον, όπως λέει έχει μάθει πώς να αντιδρά και πώς να αντιμετωπίζει το άγχος της, αλλά και πάλι, πρόκειται για μία περίοδο στη ζωή της, την οποία δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ.

Selena Gomez

selena-gomez-cr-hunter-moreno-press-2023-billboard-1548.webp

Έχει δει πολλές φορές τα «φώτα» να στρέφονται επάνω της και δυστυχώς, έχει κληθεί να διαχειριστεί πολλά, διαφορετικά σχόλια με φόντο την εικόνα και την εμφάνισή της, σε περιόδους της ζωής της όπου η ίδια έδινε τις δικές της, σκληρές μάχες. Η Selena Gomez έχει εξομολογηθεί πως υπήρξαν -κι εξακολουθούν να υπάρχουν- περίοδοι στη ζωή της, κατά τις οποίες έχει δοκιμαστεί ψυχολογικά. «Ανακάλυψα πως το άγχος, η κατάθλιψη και οι κρίσεις πανικού είναι παρενέργειες της ασθένειας του Λύκου. Εκτός από την ίδια την ασθένεια αποτελούν μια επιπλέον πρόκληση», έχει πει μεταξύ άλλων, εξηγώντας ότι σε συγκεκριμένες στιγμές έπρεπε να πάρει δύσκολες αποφάσεις θέλοντας να προστατεύσει την σωματική και ψυχική της υγεία, ενώ για ένα διάστημα είχε πάρει αποστάσεις από όλους κι από όλα, για να κάνει το δικό της, δυναμικό comeback, διανύοντας πλέον μία πολύ πιο ευτυχισμένη περίοδο.