fbpixel

Search icon
Search
Celebrity makeup artists: 10 tips που ακολουθούν και που σίγουρα αγνοείτε
MAKE UP

Celebrity makeup artists: 10 tips που ακολουθούν και που σίγουρα αγνοείτε

Mοιράζονται τις τεχνικές μακιγιάζ και τα πολύτιμα tips τους


Ποια γυναίκα δε θα ήθελε να μπορούσε να ρίξει μια ματιά -έστω και κλεφτή- στο makeup room των δημοφιλέστερων celebrities του κόσμου και να ανακαλύψει όλα τα beauty μυστικά των makeup artist τους; Λαμβάνοντας υπόψιν τις ώρες που περνάνε μπροστά από έναν καθρέφτή και τις φωτογραφίσεις στις οποίες συμμετέχουν είναι βέβαιο πως γνωρίζουν τις καλύτερες τεχνικές. Κάποιες περίπλοκες και άλλες πιο απλές αλλά όλες με στόχο να δημιουργήσουν το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Βρείτε μέσα από τα παρακάτω tips που συγκεντρώσαμε αυτά που σας ταιριάζουν περισσότερο και ακολουθήστε τα!
celebrities-make-up-tips-3.jpg

1. Προσθέτουν ελάχιστο έλαιο στο foundation

Αν αναμείξετε το έλαιο που χρησιμοποιείτε στην επιδερμίδα σας με το αγαπημένο σας foundation, το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο. Θα σας χαρίσει μια λαμπερή αίσθηση που θα δείχνει υπέροχη τόσο στις φωτογραφίες όσο και στην πραγματικότητα. Μάλιστα, αποτελεί και έναν τρόπο για ευκολότερη εφαρμογή. 

2. Ξέρουν πως το σφουγγαράκι είναι η λύση

Πιο συγκεκριμένα είναι σημαντικές οι κινήσεις με τις οποίες τοποθετείτε με αυτό το makeup σας. Θα πρέπει πρώτα να το υγράνετε λίγο και στη συνέχεια να δώσετε έμφαση στην ομοιόμορφη εφαρμογή. Κάντε κυκλικές κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω χωρίς να το σηκώνετε. 

3. Χρησιμοποιούν τα δάκτυλα

Τα χέρια είναι το καλύτερο εργαλείο όσον αφορά την προετοιμασία του δέρματος πριν το foundation. Αφού, λοιπόν, ακολουθήσετε κανονικά τη ρουτίνα ομορφιάς σας, οι makeup expert συμβουλεύουν να κάνετε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο μέτωπο, στο πιγούνι και τη μύτη, ώστε το primer να γίνει ένα με την επιδερμίδα. Μ' αυτόν τον τρόπο όχι μόνο πετυχαίνετε ένα φυσικό τελείωμα αλλά και "ξυπνάτε" τα κύτταρά σας.

celebrities-make-up-tips-1.jpg

4. Βλέπουν διαφορετικά το concealer

Πολλές φορές όταν η οικονομία χρόνου και υλικών είναι το ζητούμενο οι makeup artists προτιμούν να χρησιμοποιούν ως eye primer το concealer. Με αυτό τον τρόπο η σκιά παραμένει παραπάνω στο μάτι και εσείς δεν χρειάζεται να έχετε στο μυαλό σας πολλά διαφορετικά προϊόντα.

5. Γνωρίζουν τη ζώνη του Τ

Η ζώνη του T, δηλαδή το μέτωπο, η μύτη και το πιγούνι, είναι τα σημεία όπου εμφανίζεται η λιπαρότητα. Για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη γυαλάδα που σαμποτάρει το συνολικό αποτέλεσμα, ακολουθήστε τη μέθοδο των celebrity makeup artists. Οι γκουρού του μακιγιάζ δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη συγκεκριμένη περιοχή εφαρμόζοντας το primer ταμποναριστά με τον παράμεσο και πετυχαίνουν μία pore-free επιδερμίδα.

6. Ο αναπτήρας είναι το μυστικό για τα μολύβια

Αν τα μολύβια που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο σας έχουν στεγνώσει ή ξεραθεί τότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε για 2 δευτερόλεπτα έναν αναπτήρα ώστε να γίνουν ξανά λειτουργικά. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουν ξανά την μαλακή, λεία και κρεμώδη υφή που είχαν όταν τα αγοράσατε.  

celebrities-make-up-tips.jpg

7. Όλα έχουν να κάνουν με την προετοιμασία

Κάνει τη διαφορά μεταξύ του να φοράτε μακιγιάζ και να φαίνεται υπέροχο το αποτέλεσμα. Αφιερώστε τον περισσότερο χρόνο κατά τη διάρκεια της ρουτίνας makeup σας για να ενυδατώσετε καλά το δέρμα σας και δώστε έμφαση σε έναν ορό υαλουρονικού οξέος, ειδικά όταν το δέρμα σας είναι ξηρό ή κουρασμένο. Η υγιής λάμψη που θα σας δωθεί θα γίνει η καταλληλότερη βάση για την τελική σύνθεση. 

8. Περιορίζουν τις ψεύτικες βλεφαρίδες

Οι celebrities φορούν ψεύτικες βλεφαρίδες για την κάμερα και τις εμφανίσεις τους, αλλά τους τις τοποθετούν οι makeup artists τους. Δεν τις χρησιμοποιούν στις καθημερινή ζωή ή στην εργασία τους. Είναι πολύ πιο εύκολο και εξίσου αποτελεσματικό να χρησιμοποιείτε ένα μολύβι μαύρου τζελ στην κορυφή της γραμμής και κάτω για να δώσετε στα μάτια σχήμα και έκφραση χωρίς να φαίνεται υπερβολικό το αποτέλεσμα. 

9. Προσέχουν το χρώμα του lip liner

Μια ουδέτερη, φυσικά τονισμένη γραμμή στα χείλη μπορεί να προσθέσει πληρότητα στο άνω χείλος. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει σύμφωνα με το χρώμα που έχουν τα χείλη σας και όχι σύμφωνα με αυτό του κραγιόν σας. Θα φαίνεται πιο ρεαλιστικό από ένα έντονο lip liner. 

celebrities-make-up-tips-5-EY8qo.jpg

10. Κρατούν τους τόνους μονόχρωμους

Δε μπορείτε παρά να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα όταν επιμένετε σε μια χρωματική παλέτα. Είτε αυτή είναι neutral είτε πιο έντονη, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες. Θα δώσει στα μάτια και στα χείλη σας μια πιο ελκυστική εμφάνιση καθώς όλα θα σετάρονται μεταξύ τους.