fbpixel

Search icon
Search
Catwalk Speaking: Οι νέες bag-icons για να επενδύσετε τώρα
TRENDS & CATWALKS

Catwalk Speaking: Οι νέες bag-icons για να επενδύσετε τώρα

Οι τσάντες των high-fashion οίκων που μας έχουν τραβήξει την προσοχή


Η λέξη "iconic" χρησιμοποιείται συχνά στον χώρο της μόδας. Η fall/winter '24-'25 είναι γεμάτη με bag-icons που καταλαμβάνουν τα looks μας και αναδεικνύονται στα hero-pieces που χρειαζόμαστε για τις χειμερινές εμφανίσεις μας. Παρακάτω, παρουσιάζουμε τα σχέδια στις τσάντες της σεζόν που έχουν μπει ήδη στη λίστα μας! 

"Lauren" clutch - Bottega Veneta

2-NSan0.jpg

To clutch "Lauren 1980 Teen" της Bottega Veneta βασίζεται σε ένα αρχειακό design που αγαπήθηκε αρχικά από την Αμερικανίδα ηθοποιό Lauren Hutton στην οθόνη τη δεκαετία του '80 - και ξανά, στην πασαρέλα, με αφορμή την 50ή επέτειο του οίκου το 2017. Η επιτομή του διαχρονικού στιλ, αυτή η updated εκδοχή του είναι κατασκευασμένη από μαλακό δέρμα intrecciato - μια τεχνική τόσο εμβληματική που καταργεί την ανάγκη για λογότυπο - και έρχεται σε ένα μαλακά δομημένο σχήμα που μπαίνει όμορφα κάτω από το μπράτσο σας. Έχει ήδη θαυμάστριες τη Rihanna, την Dakota Johnson και την Julianne Moore, η οποία εντοπίστηκε να κουβαλάει το δικό της στην επίδειξη FW24 του οίκου.


"Le Teckel" bag - Alaïa

1-4tTfd.jpg

Η τσάντα "Le Teckel" του οίκου Alaïa είναι η πιο πρόσφατη σε μια εξαιρετική σειρά αξεσουάρ που σχεδίασε ο δημιουργικός διευθυντής Pieter Mulier και έγινε must από τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα. Με παιχνιδιάρικο όνομα από τη γαλλική λέξη για τη ράτσα σκύλου dachshund, έχει ένα χαρακτηριστικό, μακρόστενο σχήμα που είναι συμπαγές αλλά και παραπλανητικά ευρύχωρο, καθιστώντας την αρκετά πρακτική για την ημέρα και αρκετά κομψή για το βράδυ. Τα μακριά κυκλικά χερούλια, όχι μόνο υπερτονίζουν τη σιλουέτα της, αλλά εξασφαλίζουν την άνεση και τη χρηστικότητά της. Η μόνη σας πρόκληση θα είναι η επιλογή του χρώματος!


"Bracelet" bag - Chloé 

3-GDoAQ.jpg

Για το ντεμπούτο της ως creative director του FW24, η Chemena Kamali της Chloé προανήγγειλε την επιστροφή του boho και μαζί με μια πληθώρα από maxi φορέματα και κάπες, παρουσίασε στην πασαρέλα μια σειρά από πολύ κομψές τσάντες. Φορέθηκε από διάφορες fashionistas στο front row, μεταξύ των οποίων το πρώτο It-girl της τάσης Sienna Miller. Η "Bracelet" bag είναι πλήρως εμπνευσμένη από το στιλ των αρχών της δεκαετίας του 2000 και έρχεται σε ένα χαλαρό σχήμα μισοφέγγαρου που ενσαρκώνει την παριζιάνικη ανεμελιά. Η ομορφιά αυτού του design είναι ότι μπορεί να μεταφερθεί με διάφορους τρόπους χάρη στον αποσπώμενο ιμάντα και τη χαρακτηριστική λαβή βραχιολιού - φορέστε το στο χέρι ή περνώντας το στον καρπό σας σαν χρυσή statement χειροπέδα.


"Flamenco" clutch - Loewe

5-ORhaQ.jpg

Το "Flamenco" clutch της Loewe παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του '80 και αναβίωσε με τις αρχικές φούντες να αντικαθίστανται από κόμπους και μια μοναδική donut αλυσίδα να προστίθεται αργότερα από τον Jonathan Anderson. Όσο για το όνομα; Υπονοεί το μαλακά μαζεμένο πάνω μέρος, το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζει με το φουντωτό στρίφωμα του φορέματος μιας χορεύτριας όταν τα κορδόνια είναι τραβηγμένα. Διαμορφωμένο από μαλακό δέρμα, αντιπροσωπεύει την καλύτερη ισπανική δεξιοτεχνία και το παραδοσιακό craftmanship για τα οποία είναι γνωστός ο οίκος. Αυτή η τελευταία έκδοσή του clutch μπορεί να φορεθεί είτε κρεμασμένο στον ώμο, είτε στο χέρι, όπως στην πασαρέλα FW24. 


"Belted" bucket bag - Toteme

4.jpg

Η Toteme βασίζεται στην ιδέα των new-age outfits με μίνιμαλ, καθαρές γραμμές και ευέλικτους χρωματισμούς να διαμορφώνουν τις συλλογές της. Αντικατοπτρίζοντας αυτούς τους λεπτομερώς συντονισμένους κώδικες του οίκου, η τσάντα "Belted" του οίκου με έδρα τη Στοκχόλμη έρχεται σε λεπτό bucket σχήμα με ένα μόνο χερούλι και ελάχιστες χρυσές λεπτομέρειες. Είναι κατασκευασμένη στην Ιταλία από τα καλύτερα υλικά, όπως το φυτικά βυρσοδεμένο δέρμα Palmellato και ο στιβαρός καμβάς της - που θα συμπληρώσει όλα τα αγαπημένα σας ρούχα - θα αντέξει για πολλά χρόνια.