fbpixel

Search icon
Search
Cannes Festival 2021: Οι τελευταίες εξελίξεις από τον μεγάλο κινηματογραφικό θεσμό
PEOPLE & MOMENTS

Cannes Festival 2021: Οι τελευταίες εξελίξεις από τον μεγάλο κινηματογραφικό θεσμό

Τα νέα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας τις τελευταίες ώρες


Αυτήν την εβδομάδα, το Φεστιβάλ των Καννών μάς κεντρίζει το ενδιαφέρον, μιας κι έχει καταφέρει να γίνει talk of the town μετά από την απουσία ενός χρόνου! Χωρίς τη λάμψη του κινηματογραφικού event λόγω της πανδημίας και των αυστηρών μέτρων προστασίας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η μεγάλη επιστροφή της εκδήλωσης είναι γεγονός και μας έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως. 

Μετά τα πρώτα, εξαιρετικά ενδιαφέροντα νέα που ήρθαν στη δημοσιότητα πρόσφατα από την πρώτη ημέρα έναρξης του event, οι εξελίξεις φιγουράρουν στην πρώτη γραμμή των διεθνών media και δεν μπορούμε να μην τις αναφέρουμε. Μοναδικές red carpet εμφανίσεις και συναρπαστικές ταινίες που ξεχωρίζουν, είναι ό,τι πιο hot τις τελευταίες ημέρες!

Μια ματιά σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις του μεγάλου κινηματογραφικού θεσμού!

Οι ταινίες που ξεχωρίζουν

skynews-cannes-film-festival-2021-5439857.jpg

Όλοι οι λάτρεις του σινεμά κάνουν τον δικό τους χαμό το τελευταίο διάστημα, μιας αυτή η μεγάλη γιορτή επέστρεψε δυναμικά! Ήδη από την έναρξη, η προβολή του μιούζικαλ "Annette", του σκηνοθέτη Leos Carax, με τη Marion Cotillard και τον Adam Driver στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αποτελεί μια παραγωγή που φέτος έχει απασχολήσει ιδιαίτερα και δικαιολογημένα έκανε το opening του event.

Ακόμα, η πολυαναμενόμενη ταινία "Tout s'est bien passé" του François Ozon, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της, με πρωταγωνίστρια τη Sophie Marceau και τον André Dussollier, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον. Μάλιστα, όλοι κάνουν λόγο για μια top ταινία, η οποίο πρόκειται να φτάσει στα ύψη σε views μέσα στους επόμενους μήνες. 

Πρεμιέρα, επίσης, έκανε και το "Αhed's Knee", η νέα ταινία του Nadav Lapid, που πριν δύο χρόνια είχε κερδίσει τη Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο με το άκρως επιτυχημένο "Synonymes". Το νέο του φιλμ αφηγείται την ιστορία ενός σκηνοθέτη από το Ισραήλ που φτάνει σε ένα απομακρυσμένο χωριό προκειμένου να παρουσιάσει μια προβολή της ταινίας του. Εκεί θα συναντήσει έναν υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη λογοκρισία αλλά και τα νέα του θανάτου της μητέρας του.

legenouahedahedkneeredcarpet74thannualnsikhinubibx.jpg


Aκόμα, ο Todd Haynes παρουσίασε εκτός διαγωνιστικού προγράμματος το ντοκιμαντέρ του για τους Velvet Underground, με αναλυτικές συνεντεύξεις και τις καθοριστικές προσωπικότητες εκείνης της εποχής, σε συνδυασμό με έναν θησαυρό από ανέκδοτες ως τώρα performances και μια πλούσια συλλογή ηχογραφήσεων.

Η θριαμβευτική βράβευση της Jodie Foster

jodie-cannes-spike-lee-2021.jpeg

Βασικό highlight του event είναι η βράβευση της Jodie Foster τιμητικό Χρυσό Φοίνικα. Μιλώντας για το ταξίδι της από την εποχή του «Ταξιτζή» μέχρι και σήμερα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα μέσα και οι φόρμες αλλάζουν συνεχώς. Το σινεμά εξελίσσεται μαζί με την τεχνολογία και την κουλτούρα και είναι καλό να υπάρχουν και άλλες δίοδοι, όπως οι πλατφόρμες. Αυτό που είναι φανταστικό με το streaming είναι ότι έχεις πρόσβαση σε πολλές διαφορετικές ταινίες, πολλά διαφορετικά είδη από πολλές διαφορετικές χώρες».

Να πούμε στο σημείο αυτό, πως ο Val Kilmer δεν κατάφερε να βρεθεί σε μια από τις μεγάλες βραδιές. Βρέθηκαν, όμως, τα παιδιά του και οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ «Val» που ήταν και αυτό που συγκίνησε περισσότερο χθες στην Κρουαζέτ. Ο ίδιος έγραψε στο Τwitter του πώς θέλει να μοιραστεί την ιστορία του - αυτή που σημαδεύτηκε από τη διάγνωσή του με καρκίνο στο λαιμό και αυτή που εξυμνείται στην ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στο Amazon Prime στις 6 Αυγούστου.

Τα red carpet looks που μας εντυπωσίασαν

Από την έναρξη μέχρι και σήμερα, οι εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας, μιας και οι stars και οι designers κάνουν ό,τι μπορούν για να μας εκπλήξουν.

Ας δούμε τα πιο εντυπωσιακά από αυτές!
candice-swanepoel-is-seen-during-the-74th-annual-cannes-news-photo-1625681775.jpg
Η Candace Swanepoel με Etro
1
H Charlotte Casiraghi με Chanel
2-ObSP5.jpg
Η Tilda Swinton με Chanel
leonie-hanne-attends-the-tout-sest-bien-passe-screening-news-photo-1625766720.jpg
Η Leonie Hanne με Nicole + Felicia
Δείτε στην gallery περισσότερα looks!