fbpixel

Search icon
Search
Camille Miceli: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Emilio Pucci;
LIFE & CAREER

Camille Miceli: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Emilio Pucci;

Από μούσα σε ρόλο δημιουργού


Η Camille Miceli ενώνει τις δυνάμεις με τον ιταλικό οίκο, Emilio Pucci ενώ η πρώτη της συλλογή αναμένεται να παρουσιαστεί το 2022, προσφέροντας στο κοινό μια άμεση ματιά στο έργο της.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Sidney Toledano για την εμπιστοσύνη του, ενώ πλέον είμαι στην ευχάριστη θέση να ηγηθώ της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Maison Pucci, ενός οίκου από τη Φλωρεντία που εξυμνεί τη χαρά και την τέχνη της ιταλικής ζωής για πάνω από 70 χρόνια», ανέφερε η Miceli σε δήλωσή της. «Είναι τιμή για εμένα να συνεισφέρω στη μεγάλη ιστορία αυτού του italian brand».

Η Camille Miceli προσχωρεί στο θρυλικό fashion house από μια περίοδο πλήρους αναδιάρθρωσης. Μεταξύ 2017 και 2021, ο Pucci παρέμενε ουσιαστικά χωρίς κάποιον καλλιτεχνικό διευθυντή. Οι collections του μέχρι σήμερα σχεδιάζονταν από μια εσωτερική ομάδα στο studio. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι η παραγωγή του οίκου δεν ήταν συναρπαστική. 

1601299441516400-puccitomo-21.jpg
Emilio Pucci Fall '21

Η ανάδειξη κομψών bodysuits με prints και τα σύγχρονα μίνι για το Φθινόπωρο του 2021 και το cruise show 2022 προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Gen Z, όπως και οι συνεργασίες με την Christelle Kocher και τον Tomo Koizumi. Ωστόσο, αυτές οι μικρές «νίκες» θα έλεγε κανείς ότι δεν κατάφεραν να κατακτήσουν τις καρδιές όλων των fashion lovers, αφού οι προηγούμενοι creative directors του Pucci, o Massimo Giorgetti της MSGM και ο Peter Dundas, τον μετέτρεψαν σε ένα jet setters label με συγκεκριμένο joie de vivre.

Who is who

Για την Miceli μπορεί να πει κανείς ότι κατέχει μια μακρά πορεία στον κόσμο της μόδας. Η πρώτη της πρακτική άσκηση, κανονίστηκε από την ίδια τη μητέρα της (πελάτισσα του Pucci) ήταν στον οίκο του Azzedine Alaïa. Στη συνέχεια, εργάστηκε σε διάσημα fashion houses, όπως στην Chanel και τη Louis Vuitton, όπου και ξεκίνησε να ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις, αλλά και τα κοσμήματα, ενώ πολλές φορές αποτέλεσε και μούσα των σπουδαίων αυτών designers. Μπορείτε να απολαύσετε μαρτυρίες από τις προσωπικές επαγγελματικές στιγμές στο ντοκιμαντέρ του 2007 Marc Jacobs / Louis Vuitton.

Το 2009, η ίδια έγινε μέρος της ομάδας του Christian Dior, όπου επέβλεπε τα κοσμήματα του brand κατά τη διάρκεια της θητείας του Raf Simons το 2014, όταν εκείνος παρουσίασε το δημοφιλές διπλό σκουλαρίκι από πέρλες. Έπειτα, επανήλθε στη Louis Vuitton ως accessory creative director, συνεργαζόμενη στενά με τον Nicolas Ghesquière για ό,τι αφορούσε κοσμήματα, παπούτσια, τσάντες, γυαλιά ηλίου και πολλά άλλα.

3-oQ2vn.jpg

The time is now

Περισσότερο από το πλήρες βιογραφικό της, η Miceli είναι γνωστή στη βιομηχανία ως μια λαμπερή, πληθωρική προσωπικότητα με μια αιώνια αισιόδοξη οπτική για τη ζωή - και τη μόδα. Η ίδια ήταν αυτή που είπε στους New York Times ότι τα σχέδιά της για τον Pucci θα εκφράζουν το μοναδικό DNA της, το οποίο θέτει στο επίκεντρο τη «χαρά και την ευημερία».

Από την άλλη πλευρά, ο Sidney Toledano, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομάδας μόδας LVMH σημείωσε για εκείνην, «Είμαι βέβαιος ότι η ενέργεια και το ταλέντο της, καθώς και ο πλούτος της εμπειρίας που έχει αποκομίσει από τους μεγαλύτερους οίκους θα αποτελέσουν το «μυστικό» για την επιτυχία της στο νέο της ρόλο!»