fbpixel

Search icon
Search
Cactus Lovers: Τα πιο εντυπωσιακά παχύφυτα με πολύχρωμα άνθη για να εντάξετε στο μπαλκόνι σας
INTERIORS

Cactus Lovers: Τα πιο εντυπωσιακά παχύφυτα με πολύχρωμα άνθη για να εντάξετε στο μπαλκόνι σας

Θα χαρίσουν χρώμα και «ζωή» στο outdoor σκηνικό της κατοικίας σας


Εάν βρίσκεστε σε αναζήτηση ενός ιδιαίτερου φυτού που η προσθήκη του θα χαρίσει μοναδικό χαρακτήρα στην κατοικία σας, τότε δεν έχετε παρά να στρέψετε το ενδιαφέρον σας στους κάκτους. Κι επειδή το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με τα fun χρώματα, ιδανική επιλογή για εσάς αποτελούν τα παχύφυτα που ανθίζουν, δίνοντας έτσι νότες πινελιάς στον χώρο σας. Και για εσάς που ενδεχομένως δεν το γνωρίζετε, οι κάκτοι καλό είναι να τοποθετούνται αποκλειστικά στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, διότι εάν τους έχετε μέσα δεν αποτελούν καλό Feng Shui. Εάν, παρόλα αυτά, τους προτιμήσετε για για μέσα, καλό είναι να τους εντάξετε σε ένα σημείο κοντά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας, ώστε να «απορροφά» την ενέργεια -κάτι για το οποίο τα παχύφυτα ξεχωρίζουν. 

Παρακάτω μπορείτε να ανακαλύψετε τους πιο όμορφους κάκτους με πολύχρωμα άνθη, που αξίζουν μια θέση στο μπαλκόνι σας!

Mammillaria

0-kixdk.jpg

Ένα από τα μεγαλύτερα και συνηθέστερα γένη των κάκτων είναι η Mammillaria. Προσαρμόζεται πανεύκολα στις φυσικές συνθήκες και «μαθαίνει» επιδέξια να ζει και να αισθάνεται καλά σε εξαιρετικά άγονες περιοχές. Τις περισσότερες φορές, αυτό το είδος έχει στρογγυλό ή κυλινδρικό σχήμα. Μάλιστα, μέσα στο καλοκαίρι βγάζει και μερικά πολύχρωμα άνθη που είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Opuntia microdasys

360-f-208877074-mxkfcefraknvxbmfr0dexzjw3rere3pq.jpg

Πρόκειται για μια βοτανική ποικιλία ενός είδους κάκτου που προέρχεται από το Μεξικό, όπου φύεται σε ξηρές, πετρώδεις τοποθεσίες της ορεινής ζώνης. Αργά και σταθερά, αποκτά χαμηλή, σχετικά συμπαγή θαμνώδη ανάπτυξη, ενώ στα μέσα του καλοκαιριού βγάζει μερικά άνθη σε κίτρινο χρώμα. Αποφύγετε να το τοποθετήσετε σε μέρη με πολλή υγρασία, καθώς το συγκεκριμένο φυτό λατρεύει τη ζέστη και το έντονο φυσικό φως.

Echinopsis

1200px-echinopsis-oxygona-4.jpg

Το Echinopsis προέρχεται από τη Νότια Αμερική, συγκεκριμένα από την Αργεντινή, τη Χιλή, τη Βολιβία, το Περού, τη Βραζιλία, τον Ισημερινό, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη. Το γένος περιλαμβάνει συνολικά 150 είδη, τα περισσότερα από τα οποία δεν υπερβαίνουν τα δύο μέτρα σε ύψος. Αποτελεί ένα αρκετά σπάνιο είδος κάκτου, αλλά σε περίπτωση που καταφέρετε και το βρείτε, η παρουσία του στον χώρο σας θα δώσει πολύ ιδιαίτερο και jungle χαρακτήρα.

Ferocactus

shutterstock-1775664545.jpg

Σίγουρα πρόκειται για έναν από τους πιο εντυπωσιακούς κάκτους που έχουμε δει. Το Ferocactus είναι παχύφυτο που έχει συνήθως μικρά λουλούδια, τα οποία φαίνεται να κρύβονται λίγο πίσω από τα αγκάθια. Ωστόσο, οφείλετε να γνωρίζετε πως υπάρχουν διάφορα είδη, όπως το F. wislizeni του οποίου τα πορτοκαλί λουλούδια είναι πολύ όμορφα και ανθίζουν αυτήν την περίοδο.

Tephrocactus

1200px-tephrocactus-geometricus-01.jpg

Το συγκεκριμένο παχύφυτο, περισσότερο από τα λουλούδια του, προσελκύει την προσοχή για τους μίσχους και τα σχήματά τους. Ωστόσο, το είδος Τ. Geometricus αρχικά από την Αργεντινή, έχει μεγάλα λουλούδια, διαμέτρου έως τέσσερα εκατοστά, λευκού-ροζ χρώματος, που δε διαφεύγουν σε καμία περίπτωση της προσοχής.

Good to know

Όλοι οι κάκτοι πρέπει να βρίσκονται σε μια περιοχή όπου το άμεσο ηλιακό φως τους χτυπά, όχι μόνο για άνθηση, αλλά και για βέλτιστη ανάπτυξη. Όταν τοποθετούνται σε μέρη με λίγο φως, τα στελέχη αιθιοποιούνται αμέσως, δηλαδή, επιμηκύνουν αναζητώντας φως. Σε ό,τι αφορά στο πότισμα, φροντίστε να μην τους ποτίζεται σε καθημερινή βάση. Επαναλάβετε κάθε φορά που βλέπετε πως το χώμα στεγνώνει.