fbpixel

Search icon
Search
By the sea: 10 βιβλία που διαβάζουμε δίπλα στο κύμα
LIFE & CAREER

By the sea: 10 βιβλία που διαβάζουμε δίπλα στο κύμα

Οι νέες κυκλοφορίες στις οποίες επιλέγουμε να χαθούμε φέτος το καλοκαίρι...


Καλοκαίρι και βιβλίο πάνε μαζί, και φέτος, δεν γίνεται να μην σας παρουσιάσουμε μια λίστα με τις νέες κυκλοφορίες αναγνωσμάτων από τους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους. Είτε είστε λάτρης της δράσης, των θρίλερ ή των πιο ελαφρών βιβλίων με ρομαντικό χαρακτήρα σας έχουμε καλυμμένους.

 Παρακάτω, ακολουθούν 10 νέα βιβλία για να απολαύσετε δίπλα στο κύμα!

Χαριστική βολή

35084-1.jpg

Το καλοκαίρι του 1974 ένα κύμα καύσωνα σαρώνει τη Βοστόνη. Την ίδια στιγμή η Μέρι Πατ Φένεσι προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη που την πνίγουν. Έχει περάσει όλη της τη ζωή στο Σάουθι της Νότιας Βοστόνης, σε μια κατοικία χτισμένη από την Πρόνοια για την αρωγή των φτωχότερων κοινωνικών ομάδων. Η συνοικία της πλέον θεωρείται θύλακας των Ιρλανδο-αμερικανών της εργατικής τάξης που πεισματικά μένουν προσκολλημένοι στις παλιές παραδόσεις και νιώθουν περήφανοι για την περιχαράκωση της γειτονιάς τους.

Μια νύχτα η Τζουλς, η έφηβη κόρη της Μέρι Πατ, δεν επιστρέφει σπίτι από τη βραδινή της έξοδο. Το ίδιο βράδυ ένας μαύρος άντρας βρίσκεται νεκρός στο μετρό κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Τα δύο περιστατικά μοιάζουν ασύνδετα μεταξύ τους. Όμως η Μέρι Πατ, κατά την απελπισμένη αναζήτηση της κόρης της, κάνει ερωτήσεις που ενοχλούν τον Μάρτι Μπάτλερ, αρχηγό της τοπικής μαφίας, και τα πρωτοπαλίκαρά του, που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να απειλήσει τις βρόμικες δουλειές τους.

Με πλοκή που εκτυλίσσεται στην καρδιά της Βοστόνης τους ταραχώδεις μήνες όπου η προσπάθεια για φυλετική συμπεριληπτικότητα των σχολείων οδηγεί σε βίαια επεισόδια, η Χαριστική βολή είναι ένα συγκλονιστικό θρίλερ, μια απεικόνιση της βίας που εκπορεύεται από το έγκλημα και την εξουσία, κι ένα τολμηρό πορτρέτο της σκοτεινής καρδιάς του αμερικάνικου ρατσισμού. Ένα έργο που γοητεύει και μόνο ο Dennis Lehane μπορούσε να γράψει.


Επιστροφή στο Μηδέν 

xoris-titlo-5pCHs.jpg

Δέκα Αμερικανοί πολίτες έχουν επιλεχθεί για να συμμετάσχουν στην τελική δοκιμή ενός πρωτοποριακού λογισμικού κατασκοπείας της εταιρείας Fusion, που μπορεί να εντοπίσει οποιονδήποτε οπουδήποτε κι αν βρίσκεται στη Γη. Καθένας από τους συμμετέχοντες έχει δύο ώρες να εξαφανιστεί.

Από την Ώρα Μηδέν και για τις επόμενες τριάντα μέρες θα πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να διαφύγει από την Ομάδα Σύλληψης της Fusion. Όποιος τα καταφέρει θα λάβει ως αμοιβή τρία εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Αν ωστόσο συλληφθούν όλοι οι συμμετέχοντες, η εταιρεία που έχει δημιουργήσει το λογισμικό θα αναλάβει ένα συμβόλαιο 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη CIA, αλλάζοντας τα δεδομένα στις παρακολουθήσεις προσώπων για πάντα. 

Για την Κέιτλιν Ντέι, μία από τους δέκα διαγωνιζόμενους, διακυβεύονται πολύ περισσότερα από τα χρήματα, και οι λόγοι της εμπλοκής της στη διαδικασία είναι πολύ πιο προσωπικοί απ’ ό,τι μπορεί να φανταστεί η εταιρεία. Η Κέιτλιν πρέπει να κερδίσει για να πάρει αυτό που θέλει, ενώ η Fusion δεν υπολογίζει κανένα εμπόδιο προκειμένου να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες της.


Αντι-τελειότητα: Δεν οφείλεις να είσαι όμορφη για κανέναν

1-32869.jpg

Η τολμηρή πένα της Florence Given και η καλλιτεχνική της ματιά εξερευνούν κάθε πλευρά της γυναικείας φύσης. Είναι μια φρέσκια φωνή στα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, για να σταματήσεις να ξεσπάς, να καταφέρεις να γνωρίσεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου, να μάθεις να αναγνωρίζεις τοξικές συμπεριφορές και να έχεις θετική εικόνα για το σώμα σου.

Το βιβλίο Αντι-τελειότητα: Δεν οφείλεις να είσαι όμορφη για κανέναν ήρθε για να σου θυμίσει ότι όλες αξίζουμε όπως ακριβώς είμαστε και ότι δεν χρωστάμε στον κόσμο τίποτα, πόσο μάλλον να είμαστε όμορφες. Άλλωστε, μην ξεχνάς, ο έρωτας της ζωής σου είσαι εσύ.

Σε έναν κόσμο που λέει στις γυναίκες ότι είτε δεν είναι αρκετές είτε είναι υπερβολικές, έφτασε η στιγμή να αρχίσεις να αντιστέκεσαι για να αναδιαμορφώσεις τις τοξικές δομές της πατριαρχικής κοινωνίας σου.


Ιουλία, η επόμενη μέρα 

xoris-titlo-DDoZz.jpg

Μετά την αθώωσή της και την απαλλαγή της από την κατηγορία της δολοφονίας του άντρα της, Γιωργίκη Προβιού, και της τρίχρονης κόρης της, η Ιουλία διεκδικεί πλέον και πάλι τη ζωή της.

Παράλληλα, η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα και ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας, οι οποίοι κατάφεραν να την αθωώσουν, μπλέκονται σε μια ιστορία που συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Έτσι, η Αλεξάνδρα βρίσκεται ξαφνικά υπόλογη ως προς το κίνητρο ανάληψης της υπόθεσης της Ιουλίας, ενώ ο Δημητρός έρχεται αντιμέτωπος με μια αδικοπραξία και το μυστήριο ενός φόνου κατά την περίοδο της Κατοχής, όπου εμπλέκονται παλιοί του γνώριμοι.

Ο έρωτας της Μαντώς για τον Δημητρό θα περιπλέξει την ήδη μπερδεμένη κατάσταση, και η Αλεξάνδρα, που διεκδικεί τον σύζυγό της, αναρωτιέται αν θα καταφέρει να βρει την ηρεμία που χρειάζεται ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να συνεχίσει τη ζωή της.

Κανένας δε γνωρίζει από πού ξεκινάει η αλήθεια και πού τελειώνει το ψέμα. Φωνές από το παρελθόν στοιχειώνουν το μέλλον όλων. Μόνη διέξοδος η εύρεση της αλήθειας, που τα γεγονότα και οι πιθανότητες δείχνουν ότι θα μείνει κρυφή για πάντα.


Τα λέμε τον Αύγουστο

xoris-titlo-V58A4.jpg

Καθισμένη μόνη δίπλα στα καταγάλανα νερά της λιμνοθάλασσας, η Άνα Μαγκνταλένα Μπαχ περιεργάζεται τους άντρες στο μπαρ του ξενοδοχείου.

Έχει δύο παιδιά από έναν ευτυχισμένο γάμο εδώ και είκοσι επτά χρόνια από τον οποίο δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να ξεφύγει. Κι όμως, κάθε Αύγουστο, ταξιδεύει με το φέρι μέχρι το νησί όπου είναι θαμμένη η μητέρα της, και για μια νύχτα βρίσκει έναν νέο εραστή. Μέσα σε αποπνικτικές βραδιές της Καραϊβικής, γεμάτες σάλσα και μπολέρο, η Άνα ταξιδεύει κάθε χρόνο πιο βαθιά στην ενδοχώρα του πόθου της και των φόβων της καρδιάς της.

Γεμάτο εκπλήξεις και συναισθηματισμό, το "Τα λέμε τον Αύγουστο" είναι ένας βαθύς στοχασμός πάνω στην ελευθερία, τη λύπη, την προσωπική μεταμόρφωση και τα μυστήρια της αγάπης· ένα απροσδόκητο δώρο από έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος.


Όμορφη Πόλη - Καμία ειρήνη

35405-1.jpg

Μια απόφαση της στιγμής, ο δείκτης που πιέζει τη σκανδάλη, μια πεταλούδα που χτυπάει τα φτερά της, η τρύπα στο τζάμι. Οι αγώνες δρόμου ξεκινάνε πάντα με έναν πυροβολισμό… Κάποιοι ήξεραν, μερικοί θα μάθουν, άλλοι θα τρέχουν να βρουν τα γιατί.

Δύο φίλοι και παλιοί συνάδελφοι της ΓΑΔΑ παντρεύουν τα παιδιά τους. Σε μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής τους ένα μοιραίο τηλεφώνημα οδηγεί στην ανείπωτη τραγωδία. Το νιόπαντρο ζευγάρι βρίσκεται άγρια δολοφονημένο στη σουίτα του ξενοδοχείου… Το δολοφονικό παραλήρημα που διατρέχει την πόλη θα προσπαθήσουν να ανακόψουν ο αστυνόμος Μανιάτης
με τον υπαστυνόμο Παπαδόπουλο.

Ανάλογα με την περίσταση, εκείνο που διαφέρει είναι το μέσο: τσεκούρι, νυστέρι, πιστόλι… Έτσι κι αλλιώς, η κατάληξη είναι ίδια. Αγώνας δρόμου χωρίς νικητή. Άλλωστε, ο τερματισμός δεν φέρνει καμία ειρήνη…


Το αλφάβητο της σιωπής

35091-1.jpg

Ο Γκιοκτάι είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη. Ιδεαλιστής, με τους φοιτητές του να τον λατρεύουν, σαγήνευσε την Αϊλά, καθηγήτρια γαλλικών, με ένα ποίημα. Η ζωή είναι γλυκιά όταν είναι κανείς νέος, ερωτευμένος και ευτυχισμένος γονέας ενός μικρού κοριτσιού. Αλλά ο Γκιοκτάι αρνείται να ζήσει σε έναν γυάλινο πύργο. Έχοντας υπογράψει ένα κείμενο διαμαρτυρίας παραπάνω, τον συνέλαβαν και τον έριξαν στη φυλακή. Η καταστολή που επιβάλλει ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ανελέητη και βίαιη. Χιλιάδες ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι και πανεπιστημια­κοί φιμώνονται από μια κυνική εξουσία, επιδέξια στο να χειραγωγεί την κοινή γνώμη.

Η Αϊλά ήταν πάντα επιφυλακτική ως προς τη στράτευση: η άνεση στην καθημερινότητα και η οικογένειά της μετρούσαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Τώρα όμως πρέπει να φροντίζει μόνη της την κόρη τους, η οποία έχει όλες τις επιθυμίες ενός μικρού κοριτσιού και μια ερώτηση: «Πότε θα γυρίσει ο μπαμπάς;». Συγκλονισμένη που βλέπει τον Γκιοκτάι να βουλιάζει στην απελπισία, τη ζωή της να διαλύεται και εξοργισμένη από την αδικία, η Αϊλά αποφασίζει να πάρει τη σκυτάλη.

Το αλφάβητο της σιωπής της Delphine Minoui, της συγγρα­φέως του μπεστ σέλερ Δέκα ετών, διαζευγμένη είναι ένας ύμνος στην ελευθερία που θεωρούμε δεδομένη και ένας φόρος τιμής στην αξία της ανθρώπινης ζωής.


Χωρίς Κανόνες 

3-HCExV.jpg

«Οι κανόνες ήταν απλοί. Να κρατήσω τα χέρια μου μακριά από την κόρη του και να μην μπλέξω. Όμως τώρα έχω κολλήσει μαζί της. Υπάρχει μόνο ένα κρεβάτι. Κι εντάξει, οι κανόνες φτιάχτηκαν για να σπάνε».

Ο Ρετ Ίτον είναι το πρόσωπο του επαγγελματικού ροντέο. Το παιδί-θαύμα. Ή τουλάχιστον ήταν, ώσπου έριξε μπουνιά σε έναν δημοσιογράφο μπροστά σε ανοιχτή κάμερα και πλέον οι χορηγίες του κρέμονται από μία κλωστή. Τώρα ο ατζέντης του λέει ότι θα πρέπει να φτιάξει την εικόνα του, οπότε αναθέτει στην κόρη του, Σάμερ Χάμιλτον, την πλήρη επίβλεψη του Ρετ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Όμως ο Ρετ δε χρειάζεται νταντά, ειδικά μία με στενό τζιν, σέξι χαμόγελο κι ένα στόμα που δεν μπορεί να ελέγξει. Ένα στόμα που δεν μπορεί να σταματήσει να το σκέφτεται. Η Σάμερ λέει ότι υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να ξεπεράσουν. Η καρδιά της δεν μπορεί να δεχτεί άλλο πλήγμα. Το ίδιο και η φήμη του Ρετ. Αλλά εκείνος δεν έχει μάθει να υπακούει σε κανόνες.


Στην κορυφή της ευτυχίας

35298-1.jpg

Έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή μας που θέλουμε να τα παρατήσουμε. Νιώθουμε γεμάτοι άγχος, αποπροσανατολισμένοι, χωρίς κίνητρο και ελπίδα. Οι φρενήρεις ρυθμοί κατακλύζουν τη ζωή μας. Ο Μιγκέλ έχει μια ανάλογη καθημερινότητα, όταν αποδέχεται την πρόσκληση του παλιού του φίλου και ξεκινά ένα ταξίδι ζωής στην Ελλάδα, στο βουνό των Ολύμπιων θεών. Μαζί με τους συνταξιδιώτες του θα ανακαλύψουν τη μαγεία της φυσικής ομορφιάς, θα διδαχθούν από τις ιστορίες του Δία και των Ολύμπιων θεών στην κοιτίδα του πολιτισμού και θα προσπαθήσουν να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούν.

Ο Ferran Cases, συγγραφέας του βιβλίου Μπες στο μυαλό των ευτυχισμένων ανθρώπων και ξεπέρασε το άγχος, έχει γράψει μια ιστορία που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι σου συμβαίνει, ώστε να μπορέσεις να ζήσεις με ηρεμία, να συνδεθείς με τον σκοπό της ζωής σου και να φτάσεις στην ευτυχία. Ακολουθώντας την εμπειρία του πρωταγωνιστή και τις πληροφορίες που σου παρέχουν οι σύντροφοί του σ’ αυτό το ταξίδι, θα μάθεις πώς λειτουργεί το άγχος, μεθόδους αναπνοής και δια­λογισμού, τεχνικές σωματικής χαλάρωσης και πολλά άλλα απαραίτητα εφόδια για να απολαύσεις μια γαλήνια ζωή.


Ο διάβολος πεθαίνει τελευταίος 

10-a0Bnx.jpg

Τα μέλη της Λέσχης Φόνων της Πέμπτης λαμβάνουν σοκαριστικά νέα. Ένας παλιός φίλος αντικέρ σκοτώνεται και το επικίνδυνο πακέτο που είχε στη φύλαξή του εξαφανίζεται. Η παρέα αναλαμβάνει δράση καις την πορεία διασταυρώνονται με παραχαράκτες έργων τέχνης, απατεώνες του διαδικτύου και ναρκέμπορους, ενώ αντιμετωπίζουν και μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση που τους αφορά προσωπικά. Καθώς ο αριθμός των πτωμάτων αυξάνεται, το πακέτο παραμένει άφαντο και οι συμφορές φαίνεται να μην έχουν τέλος, μήπως εντέλει υπάρχει ένας διάβολος ανάμεσά τους;