Το βούτυρο αποτελεί κατεξοχήν υλικό πολλών συνταγών. Δίνει μια απίστευτη νοστιμιά σε κάθε πιάτο και χαρίζει βουτυρένια υφή με αποτέλεσμα κάθε μπουκιά να αφήνει μια εκπληκτική επίγευση στον ουρανίσκο σας. Plus, μπορείτε να το επιλέξετε είτε για τις γλυκές είτε για τις αλμυρές απολαύσεις που πρόκειται να ετοιμάσετε για εσάς ή τους καλεσμένους σας. Είτε αγαπάτε λοιπόν το συγκεκριμένο συστατικό είτε όχι, οι παρακάτω συνταγές θα σας πείσουν να εντάξετε το βούτυρο στη μαγειρική σας. Συνεχίστε το scroll down και κρατήστε σημειώσεις!
Κορμός ψυγείου με βούτυρο
Θέλετε ένα γλυκό στα γρήγορα; Φτιάξτε αυτόν τον κορμό ψυγείου. Αρέσει σε όλους!
Υλικά για 8 - 10 μερίδες:
- 250 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο
- 350 γρ. μπισκότα βουτύρου
- 60 γρ. γάλα ή κονιάκ
- 50 γρ. κακάο και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σ’ ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε το κακάο, το κονιάκ, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να σφίξει, αλλά όχι να σταθεροποιηθεί. Θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα στο ψυγείο. Παίρνουμε μια λαδόκολλα και μεταφέρουμε το μείγμα. Σχηματίζουμε μια ράβδο σαν σαλάμι. Αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες ή μέχρι να σφίξει τελείως. Στη συνέχεια, κόβουμε σε φέτες, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα στο πλάι.
Ψητές μελιτζάνες με φέτα και ρόδι
Υλικά:
- 250 γρ. Lurpak® ανάλατο, μαλακωμένο
- 2 κουταλιές καυτερή πάστα πιπεριάς «Ηarissa»
- 3 μεγάλες μελιτζάνες
- 150 γρ. φέτα
- 100 γρ. σπόροι ροδιού
- 1 ματσάκι κόλιανδρος, χοντροκομμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Ανακατεύετε μαζί το μαλακωμένο Lurpak® και την πάστα πιπεριάς Harissa σε ένα μικρό μπολ. Τα βάζετε στην άκρη. Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση , κατά μήκος και χαράζετε την εσωτερική τους επιφάνεια χιαστί. Τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί. Αλείφετε το μείγμα βουτύρου Harissa πάνω στο εσωτερικό των μελιτζάνων που χαράξατε, έτσι ώστε να μείνει βούτυρο στο εσωτερικό των εγκοπών. Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετείτε στον φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι το εσωτερικό των μελιτζάνων να μαγειρευτεί και να μαλακώσει. Το αφαιρείτε από το ψυγείο και πασπαλίζετε κάθε μισό μελιτζάνας με φέτα, σπόρους ροδιού και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.