fbpixel

Search icon
Search
Body resolutions: Όλες οι καλές συνήθειες που θ’ αλλάξουν θεαματικά το σώμα σας το 2021 
MAGAZINE

Body resolutions: Όλες οι καλές συνήθειες που θ’ αλλάξουν θεαματικά το σώμα σας το 2021 

Υιοθετήστε μια νέα απόλυτα υγιή καθημερινότητα


Ξεκινήστε τη μέρα σας μ’ ένα ελιξίριο υγείας και ομορφιάς: το Green Glowing Smoothie με σπανάκι, σέλερι, μαρούλι, μήλο, μπανάνα, αχλάδι και χυμό λεμόνι βοηθά στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, στη φυσική αναζωογόνηση του οργανισμού και στη διατήρηση μιας νεανικής επιδερμίδας.

Προσέξτε όχι μόνο τι τρώτε, αλλά και τι ώρα! Έρευνες για τον κιρκάδιο ρυθμό του οργανισμού έδειξαν ότι το σώμα χρειάζεται «ώρες ξεκούρασης», οπότε καλό είναι να μην το επιβαρύνετε με τροφή το βράδυ, όταν αρχίζουν να εκκρίνονται οι ορμόνες του ύπνου και της αναζωογόνησης. Το λογικό είναι να τρώτε τις ώρες που χρειαζόσαστε ενέργεια και όχι τις υπόλοιπες, οπότε συσσωρεύεται λίπος. Προγραμματίστε τα γεύματά σας μέσα στο 12ωρο και μετά πιείτε νερό και υγρά χωρίς ζάχαρη, όπως τσάι βοτάνων. Οι πρώτες 2-3 μέρες ίσως είναι δύσκολες, στη συνέχεια, όμως, θα δείτε τεράστια διαφορά σ’ ενέργεια, διάθεση αλλά και στο σώμα σας!

pasx3.jpg

Με το που μπήκε το 2021, η Μεσογειακή Διατροφή ψηφίστηκε από την αρμόδια παγκόσμια επιτροπή εμπειρογνωμόνων ως η ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική δίαιτα για μείωση βάρους και προστασία από ασθένειες του δυτικού κόσμου (παχυσαρκία, διαβήτης, καρδιαγγειακά). Για να χάσει, όμως, κάποιος κιλά και να μπορέσει να τα διατηρήσει, πρέπει η δίαιτά του να προσαρμοστεί στις ανάγκες, στον ρυθμό ζωής και τον μεταβολισμό του. Στο Natural Health Clinic θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τον ιδανικό τρόπο διατροφής για εσάς!

Τα νέα δεδομένα στο fitness δείχνουν ότι για ν’ αλλάξετε το σώμα σας οι μύες χρειάζονται διαφορετικά ερεθίσματα καθημερινά. Δεν έχει νόημα να κάνετε το ίδιο πρόγραμμα για καιρό, καθώς το μυϊκό σύστημα δεν ανταποκρίνεται. Προσπαθήστε να ασκηθείτε 4-5 φορές την εβδομάδα μ’ εναλλαγές: δηλαδή, κάντε 2 φορές/εβδομάδα pilates, άλλες 2 γρήγορο περπάτημα και μία, ασκήσεις με αντιστάσεις.

Μειώστε τη ζάχαρη! Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), πρέπει να την ελαττώσετε στο μισό. Οι πιο πρόσφατες συστάσεις αναφέρουν περαιτέρω μείωση κατά 5% και της ημερήσιας συνολικής πρόσληψης ενέργειας. Για έναν μέσο ενήλικα φυσιολογικού δείκτη μάζας σώματος, το 5% της ζάχαρης μεταφράζεται σε 25g και ισοδυναμεί με 5 κουταλάκια του γλυκού! Αν θέλετε να έχετε υγεία, ευεξία και μακροζωία, καταναλώστε λιγότερο από 5 κουταλάκια ζάχαρη τη μέρα. 

Green Glowing Smoothie

pasx2.jpg

Ένα ελιξίριο υγείας και ομορφιάς.

Υλικά:

  • 2 φλ. σπανάκι, 1/2 φλ. σέλερι, 1/2 μήλο, 1/2 αχλάδι,
  • 1/2 μπανάνα, 1 κ.γ. χυμός λεμόνι, 1/2 φλ. νερό, 1 φλ. μαρούλι, 1 κ.σ. κομμένος μαϊντανός (προαιρετικά),
  • 1 κ.σ. κόλιανδρος

Εκτέλεση

Βάζετε στο blender το νερό και ρίχνετε μέσα το σπανάκι και το μαρούλι. Αφού χτυπηθούν, συνεχίζετε με το σέλερι, το μήλο, το αχλάδι και τα βότανα. Στο τέλος, προσθέτετε το λεμόνι και την μπανάνα, ώστε να πολτοποιηθούν όλα μαζί. Αν σας δυσκολεύει η διαδικασία, βάλτε όλα τα υλικά, εκτός από την μπανάνα, στον αποχυμωτή και στο τέλος, ρίξτε το χυμό στο blender μαζί με την μπανάνα.



magazine-3.jpg
Ειρήνη Πασχαλέρη

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό στο Natural Health Clinic, μαθαίνοντας περισσότερα στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021