fbpixel

Search icon
Search
Bloomberg: Τα πολυτελή νέα ξενοδοχεία της Ελλάδας θα τα βρείτε σε νησιά χωρίς κόσμο
#GREEKSDOITBETTER

Bloomberg: Τα πολυτελή νέα ξενοδοχεία της Ελλάδας θα τα βρείτε σε νησιά χωρίς κόσμο

Αυτό το καλοκαίρι, το γνωστό ειδησεογραφικό μέσο, μας προτρέπει να ανακαλύψουμε νέα μοναδικά θέρετρα σε ανατρεπτικούς προορισμούς


Μετά από ένα εκπληκτικό 2023, η χώρα μας φαίνεται να οδεύει προς ένα ακόμη καλοκαίρι που θα σπάσει κάθε ρεκόρ. Έτσι λένε οι κυβερνητικές προβλέψεις και οι μελλοντικές κρατήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες και τους τουριστικούς πράκτορες αλλά και το ειδησεογραφικό μέσο Bloomberg, των οποίων οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2024 θα είναι η καλύτερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού!

Για τους ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τα πιο δημοφιλή νησιά -συγκεκριμένα τη Μύκονο και τη Σαντορίνη- αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Το περασμένο καλοκαίρι είχε ως αποτέλεσμα ενοχλητικό συνωστισμό, αστρονομικά ποσά τόσο στην εστίαση όσο και στην ξενοδοχειακή σκηνή,  ασφυκτική κίνηση και ελάχιστο χώρο στις παραλίες.

Αυτό όμως όπως τονίζει το πρόσφατο δημοσίευμα του διεθνές Bloomberg αλλάζει. Φέτος, τα πιο συναρπαστικά ανοίγματα ξενοδοχείων στην Ελλάδα εμφανίζονται σε λιγότερο δημοφιλείς στο διεθνές κοινό προορισμούς. 

Πάρτε για παράδειγμα την αγαπημένη -απόκοσμη για πολλούς- Φολέγανδρο, με πληθυσμό κάτω από 1.000 κατοίκους. Απέχει μόλις μια ώρα με το πλοίο από τη Σαντορίνη, αλλά είναι ένα νησί που δεν το επιλέγουν πολλοί. Αυτό το καλοκαίρι, η Φολέγανδρος αποκτά το Gundari, το πρώτο της πολυτελές ξενοδοχείο της. Το θέρετρο θα διαθέτει ένα μοναδικό εστιατόριο με την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου, του πρώτο Έλληνα σεφ που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin, και όλα τα δωμάτια θα ξεχωρίζουν για τις ιδιωτικές infinity pools, οι οποίες μάλιστα θα θερμαίνονται με ηλιακά πάνελ. 

Παρακάτω λοιπόν σας παραθέτουμε τα πιο πολυαναμενόμενα ξενοδοχειακά ανοίγματα στην Ελλάδα, κάθε ένα από τα οποία ανεβάζει τον πήχη, και εισάγει στο τουριστικό παιχνίδι outsider προορισμούς αλλά και την όλο και αναπτυσσόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα! 

Odera

15.jpg

Πότε: Μάιος

Πού: Τήνος

Το νησί της Τήνου είναι κυρίως γνωστό ως πνευματικός τόπος, με τους Ελληνορθόδοξους πιστούς να ταξιδεύουν στην αναγεννησιακού ρυθμού - και πιο γνωστή εκκλησία της χώρας - την Παναγία της Τήνου. Τώρα, το νησί αποκτά το πρώτο του πολυτελές ξενοδοχείο, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτύξει τη δημοφιλία του, που αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, ιδιαίτερα από τους λάτρεις των θαλάσσιων sports.

Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την παλιά πόλη, το Odera θα αποτελείται από 77 δωμάτια με τοίχους από παραδοσιακό νησιώτικο ασβεστόλιθο και οροφές με δοκάρια, με πολλά από τα private rooms να έχουν πρόσβαση στην πισίνα. Υπάρχει ένα μικρό spa με θεραπείες ευεξίας - το καλύτερο είναι ότι θα μπορείτε να κάνετε μασάζ στην ιδιωτική παραλία. Plus, θα έχετε τη δυνατότητα να νοικιάσετε το σκάφος του ξενοδοχείου για να ταξιδέψετε κατά μήκος της απόκρημνης, αλλά εντυπωσιακής, ακτής του νησιού με στάσεις για να συναντήσετε τους ντόπιους τεχνίτες που δουλεύουν με το διάσημο λευκό μάρμαρο του νησιού.


Gundari

14.jpg

Πότε: Μάιος

Πού: Φολέγανδρος

Δεν υπάρχει πιο ειδυλλιακό νησί από την Φολέγανδρο με τον δεσποτικό λόφο, του οποίου τα τρία μικρά χωριά συνδέονται μεταξύ τους με έναν δαιδαλώδη δρόμο. Η Χώρα μοιάζει με αυτή της Μυκόνου χωρίς τη νυχτερινή ζωή: ασβεστωμένα πέτρινα σπίτια, πλακόστρωτα δρομάκια και πολυσύχναστες ταβέρνες. Τώρα, θα διαθέτει και το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο της, το Gundari. Τα 27 δωμάτιά του, όλα με ιδιωτικές infinity pools με θέα στη θάλασσα, απλώνονται σε 80 στρέμματα στην κορυφή του βράχου, λιγότερο από δύο μίλια από την κεντρική πόλη. Υπάρχει επίσης ένα wine bar με τοπικά ελληνικά κρασιά, που είναι πλέον τάση στα νησιά. Δεδομένης της τοποθεσίας, δεν υπάρχει παραλία στο χώρο του ξενοδοχείου, αλλά προσφέρονται ηλεκτρικά ποδήλατα και ATV για να βοηθήσουν τους επισκέπτες να φτάσουν σε απομονωμένους όρμους.


One&Only Kea Island

13.jpg

Πότε: Μάιος

Πού: Κέα

Το δεύτερο ελληνικό ξενοδοχείο της One&Only μετά το ντεμπούτο του Ομίλου στην Αθήνα πέρυσι, δημιούργησε έναν ιδανικό συνδυασμό πόλης-παραλίας. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μεγάλη ξενοδοχειακή εταιρία επέλεξε να εγκατασταθεί στο νησί Κέα, το πλησιέστερο κυκλαδίτικο νησί στην πρωτεύουσα. Η Κέα δεν έχει ακόμη μεγάλη επισκεψιμότητα από διεθνείς επισκέπτες, αλλά πολλοί Αθηναίοι την επιλέγουν για ένα απολαυστικό mini getaway κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον, το νησί είναι δημοφιλές στους λάτρεις των καταδύσεων, οι οποίοι πηγαίνουν εκεί για να έχουν πρόσβαση σε υποβρύχια ιστορικά μνημεία όπως το ναυάγιο του HMHS Britannic, αδελφό-πλοίο του Τιτανικού.

Στο θέρετρο 160 στρεμμάτων του One&Only, κάθε δωμάτιο είναι μια αυτόνομη βίλα, ενώ το μικρότερο δωμάτιο έχει έκταση 75 τ.μ. Καθένα έχει ιδιωτική πισίνα σε μια μεγάλη βεράντα, εξοπλισμένη με καμπάνες. Και όταν θέλετε να βγείτε έξω, τα μονοπάτια πεζοπορίας σε όλη την ιδιοκτησία θα σας οδηγήσουν σε ήσυχους όρμους και παρεκκλήσια.


Avant Mar

12.jpg

Πότε: Απρίλιος

Πού: Πάρος

Μπορεί η Πάρος να φημίζεται για την έντονη νυχτερινή της ζωή, τα εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και τα υπέροχα ξενοδοχεία της, παρόλα αυτά δεν έχει τον κόσμο της Μυκόνου ή της Σαντορίνης. Το Avant Mar, το οποίο άνοιξε πέρυσι, αλλά τώρα θα απολαύσει την πρώτη του πλήρη καλοκαιρινή σεζόν, είναι ένα ιδανικό μέρος για να απολαύσετε όλες τις χάρες του νησιού. Το κεντρικό χαρακτηριστικό του είναι μια πισίνα μήκους 55 μέτρων με φανταστική θέα στη θάλασσα, ενώ οι επισκέπτες μπορούν επίσης να περπατήσουν σε έναν πεζόδρομο μέχρι τη σκηνή στην παραλία Piperi, όπου το ξενοδοχείο διαθέτει ιδιωτικές ξαπλώστρες. Στα εστιατόριά του περιλαμβάνεται το Matsuhisa Paros -ένα παρακλάδι του Nobu- που σερβίρει υπέροχο sushi, ενώ DJs δημιουργούν τα πιο ξεσηκωτικά μουσικά σετ. Tip: Πακετάρετε τα sneakers μαζί με τα dance shoes σας: Η Νάουσα απέχει μόλις 5 λεπτά με τα πόδια, περνώντας απλά έναν λόφο.


Plus One:

91 Athens Riviera

11.jpg

Πότε: Μάιος

Πού: Αθήνα

Αυτό το κομψό θέρετρο με τις πολυτελείς σκηνές μπορεί να μην βρίσκεται σε κάποιο Κυκλαδίτικο νησί, αλλά εντυπωσιάζει στην κοσμοπολίτικη Αθηναϊκή Ριβιέρα. Θεωρείται αρκετά ιδιαίτερο για την ικανότητά του να συνδυάζει τον ήλιο και την άμμο με τον αστικό πολιτισμό. Αυτό το καθιστά ιδανικό για τους επισκέπτες που δεν έχουν χρόνο και δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να ασχοληθούν με την ταλαιπωρία των πλοίων. Πάει επίσης το διάσημο -πλέον- "glamping" σε άλλο επίπεδο: Οι λεγόμενες «σκηνές» μοιάζουν περισσότερο με φουτουριστικές φούσκες στην παραλία και διαθέτουν κλιματισμό, πισίνες και πανοραμικούς γυάλινους τοίχους. Στους χώρους του επίσης συμπεριλαμβάνει οκτώ μεγάλα γήπεδα τένις, ένα γυμναστήριο, μια ιδιωτική παραλία και το μοναδικό εστιατόριο Barbarossa.