fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Βλέπετε το δέρμα σας στρεσαρισμένο; Γνωρίζουμε όλα όσα πρέπει να κάνετε

Ένας όρος που ήρθε για να μείνει


Βλέπετε το δέρμα σας στρεσαρισμένο; Γνωρίζουμε όλα όσα πρέπει να κάνετε

Το άγχος μπορεί να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας σας. Ακόμα κι αν διαλογίζεστε κάθε πρωί και παρακολουθείτε μαθήματα Yoga τη νύχτα, οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη ζωή σας αυτή η συνθήκη, πλέον είναι αποδεδειγμένο πως επηρεάζουν πέρα από το μυαλό σας και την επιδερμίδα σας. Άλλωστε αυτή είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος σας. Το στρες μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα κορτιζόλης, τα οποία με τη σειρά τους αυξάνουν τη φλεγμονή. Όπως είναι δεδομένο, η φλεγμονή αποτελεί μια συνθήκη που σίγουρα επιβαρύνει τις υπόλοιπες υποκείμενες δερματικές παθήσεις. 

skincare-woman-AIhhG.webp

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αντιστραφεί η κατάσταση με μερικούς από αυτούς να είναι το ότι πρέπει να επενδύσετε σε προϊόντα χωρίς υπερβολικά αρώματα, χρώματα ή χρωστικές. 

Κοκκινίλες

Εάν είστε επιρρεπείς στη ροδόχρου ακμή ή στις κοκκινίλες, επιβάλλεται να προϊόντα που μπορεί να ερεθίζουν το δέρμα και να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρετινοειδές. Η ρετινόλη αυξάνει τον ρυθμό κυτταρικής εναλλαγής στο δέρμα ομαλοποιώντας τελικά την ισορροπία του. Ακόμη η απολέπιση που δημιουργεί, με σταδιακό ρυθμό τελικά θα σας βοηθήσει να επανακτήσετε το δέρμα των ονείρων σας. Ξεκινήστε με χαμηλές συγκεντρώσεις και συνεχίστε με προϊόντα που είναι πιο δραστικά. Ακόμη, μια μαλακτική ενυδατική κρέμα προσώπου που δεν έχει πολύ βαριά υφή θα επαναφέρει το φυσιολογικό φραγμό του δέρματος. Φυσικά, αν οι κοκκινίλες επιδεινώνονται τότε η ιατρική συμβουλή είναι απαραίτητη καθώς απαιτούνται πιο εξειδικευμένα συστατικά όπως η υδροκορτιζόνη.

 New retinoid

New retinoid

Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Serum, Clinique

BUY ME
 Night cream

Night cream

Laser Renew, Loreal Paris

BUY ME
 Alpine flower

Alpine flower

Plantscription Retinol Night Moisturizer, Origins, Vita4You

BUY ME

Ακμή

Μέσα από έρευνες έχει αποδειχτεί πως η ακμή και το λιπαρό δέρμα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο συχνές παρενέργειες του stress, όπως εμφανίζεται στο δέρμα. Για άμεση ανακούφιση, η χρήση καθαριστικού με σαλικυλικό οξύ τουλάχιστον μια φορά την ημέρα είναι σημαντική. Σε αυτές τις περιπτώσεις αποφύγετε την έντονη απολέπιση που γίνεται στο σπίτι και προσπαθήστε να μην τρίβετε ή ακουμπάτε την περιοχή. Είναι δεδομένο πως θα πρέπει να αναζητήσετε κάποια θεραπεία ειδική για την περίπτωση σας. Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, το σαλικυλικό οξύ ή και τα ρετινοειδή, για ακόμη μια φορά είναι η λύση. Όσον αφορά την ενυδατική σας αυτή δε θα πρέπει να υπερβαίνει τη μια φορά την ημέρα, για αυτό φροντίστε να χρησιμοποιείτε κάποια που παρέχει 24ώρη ενυδάτωση. 

skincare2.jpeg

Ξηρότητα

Όσοι βρίσκονται στην πιο ξηρή "πλευρά" θα πρέπει να επιδιώκουν να πλένουν το πρόσωπο τους μόνο μία φορά την ημέρα με μια κρέμα καθαρισμού. Αυτό που σας χρειάζεται είναι ένα έντονο peeling που θα γίνει από κάποιο γιατρό ώστε να γίνει μικροδερμοαπόξεση. Η διαδικασία αυτή θα σας απαλλάξει από τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματος και που μπορεί να εμποδίζουν την ενυδατική σας ώστε να εισχωρεί βαθύτερα στο δέρμα. Επιλέξτε ενυδατικές με πεπτίδια και υαλουρονικό οξύ ή κεραμίδια. Ακόμη η βιταμίνη Ε αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή.

Θαμπότητα

Εάν το δέρμα σας χρειάζεται λίγη τόνωση, τότε ο ορός βιταμίνης C στη ρουτίνα σας κρίνεται απαραίτητος. Αυτό είναι για εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν σοβαρές ανησυχίες για το δέρμα, απλώς νιώθουν ότι το δέρμα τους δεν είναι τόσο καλό όσο θα μπορούσε να είναι. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στο ξεθώριασμα των καφέ κηλίδων και στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Όταν συνδυάζεται με βιταμίνη Ε, φερουλικό και Β12, η ​​βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που αποτρέπει τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες και βελτιώνει τη λάμψη του δέρματος.

 Total age correction

Total age correction

Retinol-In-Oil Night Cream & Glow Amplifier, Lancaster, Hondos Center

BUY ME
 Clearing serum

Clearing serum

Selfless By Hyram Salicylic Acid And Sea Kelp, The Inkey List, Sephora

BUY ME
 New face

New face

Peptides & Stems Cream Booster, Frezyderm, Attica

BUY ME