fbpixel

Search icon
Search
Benaki Museum x Cabana: Πραγματοποιήθηκε το fundraising gala του Μουσείου σε συνεργασία με την Martina Mondadori
PEOPLE & MOMENTS

Benaki Museum x Cabana: Πραγματοποιήθηκε το fundraising gala του Μουσείου σε συνεργασία με την Martina Mondadori

Πλήθος επίτιμων καλεσμένων έδωσε το «παρών»


Μια βραδιά με πολλές εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού. Πρόκειται για το ετήσιο Fundraising Gala, έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς οικονομικής ενίσχυσης του έργου και της αποστολής του Μουσείου Μπενάκη. Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εκατοντάδες φίλοι, υποστηρικτές και δωρητές του έδωσαν το «παρών» στην ξεχωριστή εκδήλωση.

wrbnpibq.jpeg
Αντώνιος Καραμπατζός Μέλος Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη, Μαρία Βενιέρη Νομική Σύμβουλος Μουσείου Μπενάκη, Γιώργος Γαμπρίτσος Διευθύνων Σύμβουλος Μουσείου Μπενάκη, Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Νίκος Τριβουλίδης Διευθυντής Πόρων και Ανάπτυξης Μουσείου Μπενάκη

Η φετινή διοργάνωση με τίτλο «Benaki Museum X Cabana» ήταν αφιερωμένη στη συνεργασία του Μουσείου με τον οίκο Cabana και την κυκλοφορία της συλλογής Benaki Museum Autumn/Winter2023.«Μια συνεργασία που ξεχωρίζει», όπως ανέφερε ο επιστημονικός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Γιώργης Μαγγίνης, «γιατί είναι φιλόδοξη στο εύρος της, πρωτότυπη στη σύλληψή της και διεθνής σε χαρακτήρα και απήχηση».

ssg1edxa.jpeg

Η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη Ειρήνη Γερουλάνου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους δηλώνοντας ότι η συνεργασία αυτή «κινητοποίησε δεκάδες ανθρώπους, σε πολλά μέρη της γης, έμπειρους επαγγελματίες -όπως ο φωτογράφος Miguel Flores Vianna-που έκανε τη φωτογράφιση για την έκδοση στο σπίτι του Patrick Leigh Fermor στην Καρδαμύλη, αλλά και πολλούς ακόμα, νέους και τολμηρούς. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ ωραία σειρά αντικειμένων, εμπνευσμένων από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, που φιλοτέχνησαν τεχνίτες στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Αίγυπτο, και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν σε ειδικές εκδηλώσεις στο Λονδίνο, στο Σικάγο, στο Las Vegas και στο Dallas. Ακολουθούν κι άλλες, κι έτσι το Cabana και τα αντικείμενά του Μουσείου Μπενάκη ταξιδεύουν τώρα μαζί σε όλον τον κόσμο». Κλείνοντας ευχαρίστησε την Martina Mondadori, ιδρύτρια του περιοδικού Cabana, λέγοντας χαρακτηριστικά «Martina thank you very much for everything you have done and for your support to the Benaki. And thank you for reminding everyone that Greece is not just Antiquity».

ax0dcdng.jpeg
Lena Grivakes, Νίκος Τριβουλίδης Διευθυντής Πόρων και Ανάπτυξης Μουσείου Μπενάκη, Νικολέττα Μέντη Υπεύθυνη Επικοινωνίας Μουσείου Μπενάκη, Γιώργης Μαγγίνης Επιστημονικός Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη, Martina Mondadori Εκδότρια του Cabana Magazine, Γιώργος Γαμπρίτσος Διευθύνων Σύμβουλος Μουσείου Μπενάκη, Ειρήνη Γερουλάνου Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη

Η Martina Mondadori ανέφερε στην ομιλία της ότι «με το Μπενάκη έχουμε πολλά κοινά. Μοιραζόμαστε την αμοιβαία αγάπη για τις διακοσμητικές τέχνες, την αμοιβαία εκτίμηση της υψηλής ποιότητας, αλλά και,το πιο σημαντικό,την κατανόηση της αξίας του κοσμοπολιτισμού, που,όπως λέει ο Γιώργης (Μαγγίνης), είναι ο πυρήνας του Μπενάκη. Είναι ένα μέρος όπου οι πολιτισμοί ζουν μαζί, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις σελίδες του Cabana» ανέφερε στην ομιλία της Σκηνογραφημένες συνθέσεις «artdelatable» με τις δημιουργίες της συλλογής Benaki Museum Autumn/Winter 2023,επιμελημένες από την ομάδα του Cabana και μέλη της Επιτροπής του Gala και φωτισμένες από την κυρία Ελευθερία Ντεκώ, στήθηκαν στις αίθουσες του πρώτου ορόφου του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, όπου παρουσιάστηκαν και τα τέσσερα κεντήματα που αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης της συλλογής. 

rokuo94a.jpeg
6shtsjlw.jpeg


Η εμπειρία της ξεχωριστής βραδιάς ενισχύθηκε από το ειδικά σκηνοθετημένο μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή εκλεκτών μουσικών: Σωτηρία Ρουβολή (σοπράνο), Ελένη Σταμίδου (σοπράνο), Γιάννης Φίλιας (τενόρος), Νίκος Ζιάζιαρης (τενόρος), Μιχάλης Ψύρρας (βαρύτονος), Αλέξανδρος Μποτίνης (τσέλο), Άρτεμη Βαβάτσικα (ακορντεόν), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο).


2cx-qg6w.jpeg

Αναπόσπαστο μέρος της συνολικής εμπειρίας ήταν και το γαστρονομικό ταξίδι που επιμελήθηκε ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin Chef Γιώργος Παπαζαχαρίας του εστιατορίου Delta, προσφέροντας ένα μπουκέτο φυσικών αρωμάτων και γεύσεων.

Κεντρική φωτογραφία: Martina Mondadori Εκδότρια του Cabana Magazine, Μάγια Ζαφειροπούλου-Μαρτίνου.