fbpixel

Search icon
Search
Beauty Oasis: Ένας νέος χώρος στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει τον δρόμο για την πλαστική χειρουργική του μέλλοντος
MAGAZINE

Beauty Oasis: Ένας νέος χώρος στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει τον δρόμο για την πλαστική χειρουργική του μέλλοντος

Η Δρ Γιολάντα Πεπέ παραδίδει μαθήματα «αρμονίας» για τις γραμμές του προσώπου και του σώματος


Με το που εισέρχεσαι στον καινούριο χώρο τον οποίο έχει δημιουργήσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αισθάνεσαι ότι έχεις μεταφερθεί σε μια φουτουριστική πραγματικότητα. Μπορεί η νέα -και μοναδική στην Ελλάδα- One Day Clinic να βρίσκεται εκεί που «χτυπάει» ο παλμός της πόλης, στην Ίωνος Δραγούμη με Ρογκότη, όμως η αίσθηση που σου αφήνει μια επίσκεψη στο περιβάλλον της είναι αυτή της απόλυτης ηρεμίας. Εκεί, θα χαλαρώσεις, θα αισθανθείς ασφάλεια και θα καταφέρεις να οραματιστείς τον εαυτό σου όπως εσύ επιθυμείς.

Η ίδια η Δρ Γιολάντα Πεπέ ξεχωρίζει για το δυνατό βλέμμα της, που αποπνέει εμπιστοσύνη. Θα τη χαρακτήριζα «καλλιτέχνιδα», γιατί αισθάνομαι πως -με απώτερο σκοπό πάντα το κάλλος- «πλάθει» τη δική της τέχνη. Τι πιο αισιόδοξο κι απαραίτητο; Είναι η γιατρός στης οποίας τα χέρια δε θα φοβηθείς ν’ αφεθείς, κι αυτό το αντιλήφθηκα από την αρχή της συζήτησής μας, παρακολουθώντας τη να μιλάει με ιδιαίτερη αγάπη γι’ αυτό που κάνει: «Δε θυμάμαι τον εαυτό μου να θέλει ποτέ ν’ ασχοληθεί με κάτι άλλο πέρα από αυτό. Ήμουν τυχερή, γιατί η ιατρική ήταν το όνειρό μου. Η χειρουργική αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή επιστήμη - ιδιαίτερα αυτή της πλαστικής. Είναι μαγικό το γεγονός ότι συνδυάζει την τέχνη των χεριών και του μυαλού».

epilogi-17a6070.jpg
Γιολάντα Πεπέ

NEW ERA

Για τη Δρα Γιολάντα Πεπέ η ιατρική δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα. Ιδρύοντας την πρώτη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής στη χώρα, όπου ο ασθενής μπορεί να προχωρήσει στην επέμβαση και να φύγει την ίδια μέρα, «σπάει» τη γυάλινη οροφή της επιστήμης. Έτσι, έρχεται κοντά στον πελάτη και καταφέρνει να καλύπτει τις απαιτητικές ανάγκες της καθημερινότητάς του. Κι αυτό μέσα από τον χώρο που η ίδια έχει δημιουργήσει. Χαλαρωτική μουσική, σύγχρονο design και καινοτόμες υπηρεσίες, κάνουν τη διαφορά. Η νέα κλινική μοιάζει με «όαση» μέσα στην έρημο των γρήγορων ρυθμών, όπου μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου μερικές ώρες χαλάρωσης, να τον «αγκαλιάσεις» και να τον αγαπήσεις. Και όλα αυτά, φυσικά, με απόλυτη καθοδήγηση από την ίδια τη γιατρό και με ιδιαίτερη φροντίδα από το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως χαρακτηριστικά μού εκμυστηρεύεται η ίδια: «Η σωστή καθοδήγηση είναι για μένα το Α και το Ω. Ο ασθενής δεν μπορεί πάντα να καταλάβει ότι δεν του ταιριάζει αυτό που ζητάει. Αυτή είναι η σημαντική ηθική πλευρά του επαγγέλματος. Υπάρχει πάντα σωστή κατεύθυνση». Φέροντας την υπογραφή του πρωτοποριακού αρχιτεκτονικού γραφείου Nimand Architects και της Nίκης Ανδρεάδη, το futuristic design βασίστηκε -με ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες- στον μοντέρνο σχεδιασμό και τον άρτια επιμελημένο φωτισμό. Παράλληλα, ο χώρος δείχνει να είναι απόλυτα ταυτισμένος με τη γιατρό - από τα φρέσκα άνθη μέχρι τα αρωματικά diffusers, κάθε γωνιά του αξίζει τον χρόνο σας.

HUMANLY MADE

«Το συναίσθημα που μου δημιουργείται κάθε φορά που ολοκληρώνω μια επέμβαση και βλέπω στα μάτια του ασθενή μου την ικανοποίηση και τη χαρά για το επιθυμητό αποτέλεσμα αποτελεί το μεγαλύτερο αίσθημα πληρότητας», αποκαλύπτει η γιατρός. Ξεκινάω με τα δικά της λόγια, γιατί μου φαίνονται τα πιο αληθινά. Πράγματι, αναρωτιέμαι, υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή; Η Δρ Γιολάντα Πεπέ μετράει δεκαετίες στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής και, όπως μου λέει η ίδια, δεν θα άλλαζε ούτε μια στιγμή αυτής της πορείας: «Κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μου τόσα χρόνια, καθώς είναι μια μοναδική επιστήμη, που έχει τις ρίζες της στους αρχαίους χρόνους και φτάνει μέχρι σήμερα. Ταυτίζεται με εμένα πλήρως και αισθάνομαι μεγάλη ευτυχία που την ακολουθώ». Με ένα πλούσιο βιογραφικό και μια σειρά περγαμηνών -ας μην ξεχνάμε πως είναι και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.- δε σταματά να εξελίσσεται και να διευρύνει τους ορίζοντές της. Καινοτομώντας με τη δημιουργία της One Day Clinic στην Ελλάδα, η Δρ Γιολάντα Πεπέ εύχεται να ακολουθήσουν κι άλλες. «Είμαι από τους τυχερούς που όποιο νέο βήμα κι αν έχω κάνει, όποιο νέο ρίσκο έχω πάρει, με βοήθησε να εξελιχθώ ως άνθρωπος και ως επιστήμονας, φτάνοντας εδώ που είμαι σήμερα και γι’ αυτό αισθάνομαι πλήρης», δηλώνει. Όσο για τον ανταγωνισμό, όπως σημειώνει: «Ήταν πάντοτε ευγενής. Υπήρξε έντονη τροφή για σκέψη στο μυαλό μου και με βοήθησε να εξελιχθώ. Κρατάω μόνο τα καλύτερα στοιχεία από όλους».

17a6216.jpg

BEAUTY AT FIRST SIGHT

Καθώς βρίσκομαι απέναντι σε μια γιατρό της ομορφιάς, αδυνατώ να μη ρωτήσω για τον ορισμό αυτής. Πόσο έχουν αλλάξει τα πρότυπα στα χρόνια; «Μέσα στους αιώνες έχουν αλλάξει πολλά. Τις τελευταίες δεκαετίες, στην Ευρώπη είχαμε την τάση να είμαστε κοντά σε πιο κλασικά κι απλά πρότυπα, διαφορετικά από τα αμερικανικά - τα πιο πλαστικά. Αυτό που θέλει ο καθένας πια -και είναι το καλύτερο κατά τη γνώμη μου- είναι η φυσικότητα, η σωστή “παρέμβαση”, γιατί αυτή θα σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου. Επίσης, χαίρομαι πολύ που πλέον δεν υπάρχουν στερεότυπα σε ό,τι αφορά στα κιλά, στο δέρμα και στις διάφορες παθήσεις. Υπάρχουν “απλωμένα” όρια», απαντά.

FINDING BALANCE

Ως πλαστική χειρουργός, η Δρ Γιολάντα Πεπέ γνωρίζει καλά πώς να διαχειρίζεται τις ισορροπίες, αναρωτιέμαι όμως αν συμβαίνει το ίδιο και στην προσωπικής της ζωή. Με εντυπωσιάζει η απάντησή της, λέγοντάς μου: «Για να είσαι επιτυχημένος επαγγελματικά, θέλει πολλή δουλειά και καθόλου εφησυχασμό. Από την άλλη, στην προσωπική ζωή θέλει ποιοτικό χρόνο. Μπορεί να μη διαθέτω πάντα πολύ χρόνο για την οικογένεια, ωστόσο, κάθε φορά που το κάνω, προτιμώ να είναι ποιοτικός και ευεργετικός για όλους».

Info: 

Αγίας Σοφίας 37, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 287800, 2310 275050

Ίωνος Δραγούμη 4 & Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310 287100

giolantapepe.gr

FB: Giolanta Pepe

Instagram: @giolantapepe

Φωτογραφίες: Άρης Ράμμος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022