fbpixel

Search icon
Search
Beauty instructor: Επαναφέρετε την επιδερμίδα σας μετά τις γιορτές
FACE & BODY

Beauty instructor: Επαναφέρετε την επιδερμίδα σας μετά τις γιορτές

Με μόλις 4 απλά βήματα, ξανά βρείτε τη χαμένη λάμψη σας


Η ποιότητα του δέρματος είναι αρκετά ευαίσθητη, πόσο μάλλον όταν διανύουμε την περίοδο των γιορτών. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, οι οποίοι δρουν κατασταλτικά και ταλαιπωρούν την επιδερμίδα μας. Η τακτική χρήση make up, το οποίο φυσικά διαθέτει μια extra δόση λόγω των ημερών, η κατανάλωση αλκοόλ και βεβαίως τα ξενύχτια. Τα αποτελέσματα είναι έντονο πρήξιμο, μαύροι κύκλοι, κοκκινίλες που δεν κολακεύουν, κυριαρχώντας η ξηρότητα στο πρόσωπό μας. Όταν μας συμβαίνει αυτό, αφυδατώνεται το δέρμα, στερούνται τα αντιοξειδωτικά, μειώνεται η κυκλοφορία του αίματος και συστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία.

Σχεδόν όλοι μας, κυρίως εμείς οι γυναίκες, μας αρέσει να ασχολούμαστε με την εμφάνισή μας, γι αυτό και δείχνουμε μια προσοχή παραπάνω. Γενικά, το μυστικό πίσω από αυτή τη φροντίδα, κρύβεται στην αξιοποίηση των κατάλληλων προϊόντων, με σκοπό να υιοθετήσουμε την ιδανική για εμάς beauty routine μας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τις ανάγκες της, ειδάλλως μπορούμε να την βλάψουμε περαιτέρω.

shutterstock-1106541362.jpg

Επομένως, μην ανησυχείτε για την όψη της μετά εορτών, καθώς λύση υπάρχει και μάλιστα θα δείτε άμεσα την βελτίωσή της. Πρόκειται, για πολύ απλά και εύκολα βήματα, σε περίπτωση που δεν είστε λάτρεις της περιποίησης. Σε αυτό που θα πρέπει να δώσετε βάση είναι στην συνέπειά τους. Καλό θα ήταν για να δείτε γρήγορα τα αποτελέσματα να μην τα αμελείτε και να τα πραγματοποιείτε σταθερά, χωρίς αλλαγές. Έτσι, το δέρμα αρχίζει να απορροφά τα συστατικά τους και να ανακουφίζεται.

Παράλληλα, εξίσου σπουδαίο ρόλο διαδραματίζει και η διατροφή. Το δέρμα συνδέεται άρρηκτα με το τι τρώμε και πίνουμε. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να προσέξετε και αυτό το κομμάτι. Εντάξτε στο πρόγραμμά σας άφθονα λαχανικά, φρούτα, προκειμένου να προσλάβετε τις απαραίτητες βιταμίνες και αποφύγετε τα συσκευασμένα επεξεργασμένα τρόφιμα. Επιπλέον, ενυδατώστε τον οργανισμό σας πίνοντας νερό, τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η σύνδεση του beauty και της διατροφής θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε την όποια ταλαιπωρία που αποτυπώνεται στο πρόσωπό σας.

Τα 3+1 beauty steps που θα σας ανανεώσουν!

Καθαρισμός

Το πιο βασικό στάδιο από όλα πριν ξεκινήσετε είναι ο καθαρισμός του προσώπου, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Πλύνετέ το καλά, καθώς με αυτόν τον τρόπο απομακρύνουμε τους ρύπους, που συσσωρεύονται στο δέρμα μας.

Extra tip: Μια ακόμη ιδέα, η οποία το τελευταίο διάστημα προτιμάται από πολλούς είναι η χρήση μιας παγωμένης λεκάνης. Δηλαδή, θα την γεμίσετε μέχρι τη μέση με νερό και θα ρίξετε και μερικά παγάκια. Έπειτα βάλτε μέσα το πρόσωπό σας και επαναλάβετε για περίπου 10 φορές. Μέσω αυτού, συστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία και καταπολεμούνται τα οιδήματα.

shutterstock-1504510937.jpg

Ενυδάτωση

Ένα υγιές δέρμα χρειάζεται αναμφισβήτητα αρκετά λίτρα νερού. Αυτό θα το πετύχετε και με τα κατάλληλα ενυδατικά προϊόντα. Προμηθευτείτε κρέμες και serum, τα οποία δεν βλάπτουν τον επιδερμικό φραγμό. Ειδικότερα, απλώστε μια παχιά στρώση πριν ξαπλώσετε και προσπαθήστε να συμπληρώσετε και έναν οχτάωρο ύπνο. Αυτή θα δράσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί θα φαίνεστε πιο λαμπερές από ποτέ.

Απολέπιση

Αναφερόμαστε στη γνωστή τεχνική του scrub, το οποίο θα πρέπει να γίνεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Θεωρείται μια από τις πιο απαραίτητες διαδικασίες για τη φροντίδα της επιδερμίδα μας, καθώς επιταχύνει την αποβολή των νεκρών κυττάρων, ενεργοποιεί την αναγέννησή τους και διεγείρεται η κυκλοφορία. Το αποτέλεσμα του χαρακτηρίζεται με δύο λέξεις: λάμψη και απαλότητα.

shutterstock-1005966814.jpg

Μάσκες

Υπάρχουν πολλά είδη μασκών, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ανάλογα με την ηλικία, αλλά και για κάθε τύπο δέρματος. Με την χρήση τους, θα δείτε απίστευτες αλλαγές. Θα αρχίσουν να καθαρίζουν οι πόροι, θα μειώνονται οι λεπτές γραμμές, θα σφίγγει το δέρμα και θα αποτρέπεται η αφυδάτωσή του. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.