fbpixel

Search icon
Search
LIFE & CAREER

Beach Ready: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε για τις παραλίες που ανοίγουν αυτό το Σαββατοκύριακο

Ανακαλύψτε τους νέους κανονισμούς, αλλά και τα items που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες


Beach Ready: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε για τις παραλίες που ανοίγουν αυτό το Σαββατοκύριακο

Είναι γεγονός ότι το πολυπόθητο καλοκαίρι που όλοι με λαχτάρα και φέτος περιμέναμε, έφτασε. Μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό, λίγο αργοπορημένο, ωστόσο είναι εδώ και μας συστήνει και πάλι στα μοναδικά ηλιοβασιλέματά του, στις χρυσαφένιες άμμους του και τις ειδυλλιακές ακροθαλασσιές του. Από σήμερα λοιπόν, Σάββατο 16 Μαΐου, και μετά από ένα ολικό lockdown, το οποίο επέβαλε ο κορωνοϊός σε όλους μας για δύο περίπου μήνες, ο κόσμος έχει και πάλι τη δυνατότητα να χαρεί το γαλάζιο του ελληνικού ουρανού και το μπλε της πανέμορφης θάλασσας. Οι θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει και χτυπούν «κόκκινο», ενώ εμείς προσπαθούμε να παραμένουμε ασφαλείς, αλλά και να διαμορφώνουμε την καθημερινότητά μας, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες της επικαιρότητας. Μια από αυτές; Ο ιός. 

1-GubYP.jpg

Καθώς λοιπόν, τώρα όλο και περισσότερος κόσμος θα ξεκινήσει τις εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες, εμείς συγκεντρώσαμε όλα εκείνα που πρέπει να γνωρίζετε, αλλά και να προσέχετε, ώστε να παραμένετε ασφαλείς, κάνοντας το μπάνιο σας και απολαμβάνοντας τον ήλιο στην ξαπλώστρες σας από τώρα.

Από τις 8 το πρωί του Σαββάτου, οι οργανωμένες παραλίες θα λειτουργούν με τους εξής όρους και κανόνες:

 • Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.
 • Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ.
 • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται κι ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.
 • Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.
 • Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
 • Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ) λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away).
 • Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.
 • Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.
 • Απαγορεύεται το delivery στα σημεία αυτά.
 • Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος.
 • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
 • Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.
 • Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.
 • Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.
 • Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.

Φυσικά, για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι απαραίτητο και στις παραλίες να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.

2-YjIOu.jpg

Συμβουλές & tips:

1. Mην αμελήσετε να πάρετε μαζί σας μια ψάθα και φυσικά την πετσέτα σας. Να θυμάστε να τοποθετείτε σε όποια επιφάνεια και να κάθεστε μια ψάθα και από πάνω της την πετσέτα, ώστε να μην έρχεται σε άμεση επαφή με οτιδήποτε μπορεί να μην είναι αποστειρωμένο, όπως  για παράδειγμα τα μαξιλάρια της ξαπλώστρας. Στη συνέχεια, να θυμάστε να ακουμπάτε προσεχτικά στην πετσέτα και μόνο εκεί. Plus, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και μια δεύτερη πετσέτα, με την οποία θα σκουπίζεστε μονάχα, εάν αποφασίσετε να βουτήξετε στη θάλασσα. Προσοχή: Σε καμία περίπτωση δε σκουπίζετε το πρόσωπό σας με την πετσέτα, την οποία χρησιμοποιείτε στη ξαπλώστρα σας. 

2. Φυσικά -αν και ήδη έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας- μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε μέσα στο καλάθι της παραλίας σας αντισηπτικά μαντηλάκια ή αντισηπτικό υγρό για τα χέρια, καθώς και απολυμαντικό επιφάνειας, το οποίο μπορεί να σας φανεί αρκετά χρήσιμο σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθαρίσετε οποιαδήποτε επιφάνεια, όπου μπορεί να καθίσετε ή να ακουμπήσετε -εσείς ή τα αντικείμενά σας. 

3. Μην ξεχνάτε πως οτιδήποτε χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της εξόρμησής σας στην παραλία, θα χρειαστεί να απολυμανθεί όταν γυρίσετε σπίτι. Για αυτόν τον λόγο, επενδύστε σε μια πλαστική τσάντα θαλάσσης, ή κάποια που σίγουρα θα μπορεί να πλυθεί, να απολυμανθεί και φυσικά να επαναχρησιμοποιηθεί μετά το μπάνιο σας. 

4. Αποστάσεις, αποστάσεις, αποστάσεις! Το γεγονός ότι βρίσκεστε μέσα στο νερό δε μηδενίζει τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται μεταξύ των ατόμων. Μπορεί αυτή να είναι μια καινούρια συνθήκη, την οποία βιώνετε, ωστόσο μην ξεχνιέστε και μη μηδενίζετε την απόστασή σας με άλλου λουόμενους μέσα στη θάλασσα. 

5. Τέλος, εσείς και η παρέα σας δεν πρέπει να αμελείτε την ασφάλειά σας, και φυσικά να μη μοιράζεστε αντικείμενα, φαγητό ή και κάποιο ρόφημα, ενώ βρίσκεστε στην παραλία. Φροντίστε ο καθένας να έχει το ατομικό μπουκαλάκι με το νερό του ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστείτε όπως για παράδειγμα το αντηλιακό, το οποίο επίσης δε θα πρέπει να απλώνετε ο ένας στον άλλον. 

Παρακάτω, θα βρείτε τα πιο hot_right_now items για το απόλυτo beach look!

 Stefania Frangista, Mosty.com

Stefania Frangista, Mosty.com

Μπικίνι

BUY HERE
 Sun of a Beach, Mosty.com

Sun of a Beach, Mosty.com

Πετσέτα Θαλάσσης

BUY HERE
 CLINIQUE Sun Solaire Corps SPF 30, Sephora

CLINIQUE Sun Solaire Corps SPF 30, Sephora

Aντηλιακό

BUY HERE
 Τοmmy G, Attica

Τοmmy G, Attica

Mini αντισηπτικό gel χεριών

BUY HERE
 Havaianas Slim Flatfrom Glitter

Havaianas Slim Flatfrom Glitter

Σαγιονάρες

BUY HERE
 Cecilia Tote, NoMa Concept

Cecilia Tote, NoMa Concept

Tσάντα

BUY HERE
 Ivory Gold Penelope Embroidered Long Kaftan, Ancient Kallos

Ivory Gold Penelope Embroidered Long Kaftan, Ancient Kallos

Beachwear

BUY HERE
 A.kjaerbede, Nak

A.kjaerbede, Nak

Γυαλιά Ηλίου

BUY HERE
 APIVITA After Sun

APIVITA After Sun

Δροσιστική Ενυδατική Κρέμα-Gel Προσώπου & Σώματος

BUY HERE