fbpixel

Search icon
Search
Be Real: Η νέα εφαρμογή-πρόκληση που έρχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε!
LIFE & CAREER

Be Real: Η νέα εφαρμογή-πρόκληση που έρχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε!

Πόση... αλήθεια αντέχετε;


Ζούμε αναμφίβολα στην εποχή της αλλαγής. Στην εποχή της εξέλιξης, των διαρκών μεταβολών, των ανατροπών κι αυτό, ισχύει και για τα social media. Άλλωστε, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μαζί μας, εξελίσσονται κι αυτά. Το τελευταίο διάστημα έχει κάνει δυναμική είσοδο σε αυτή την πλούσια και λαμπερή κοινότητα μία νέα εφαρμογή, το BeReal και απ’ ότι φαίνεται ήρθε για να... μείνει! Πρόκειται για την απόλυτη αντί-Instagram πλατφόρμα, που έρχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε και πιστεύαμε κι υπόσχεται έναν νέο κόσμο. Πιο απλό, πιο φυσικό. Έναν κόσμο πραγματικό. 

Μπαίνουμε στην εποχή της αλήθειας;

Τι είναι η εφαρμογή BeReal;

1-bfTvh.jpg

Η αρχή έγινε στις ΗΠΑ, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Το BeReal, έκανε δυναμική είσοδο στον κόσμο των social media και δεν είναι καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, αποτελεί τη Νο1 free εφαρμογή στο App Store στην Αμερική. Η μεγαλύτερη διαφορά της σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες που χρησιμοποιούμε όλοι μας καθημερινά, εντοπίζεται στην πολιτική της, η οποία επιτρέπει τη χρήση της μόνο μια φορά μέσα στην ημέρα. Πολύ σημαντικό και σίγουρα, πολύ βοηθητικό για όσους δυσκολεύονται να μειώσουν τη χρήση των social media. Το motto της συγκεκριμένης πλατφόρμας, είναι το «σταματήστε να επιμελείστε τη δημόσια εικόνα σας».

Πως λειτουργεί; Καθημερινά οι χρήστες λαμβάνουν μια ειδοποίηση μέσω ενός μηνύματος που φτάνει στη συσκευή τους, με τη σημειώση «time to BeReal». Κανείς δε γνωρίζει σε ποια στιγμή μέσα στην ημέρα, θα λάβει τη συγκεκριμένη ειδοποίηση. Μόλις οι χρήστες λάβουν αυτο το μήνυμα, ανεβάζουν μια φωτογραφία τους, ό,τι κι αν κάνουν κι όπως κι αν είναι ακριβώς τη στιγμή. Χωρίς φίλτρα, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό. Η εφαρμογή τραβάει ταυτόχρονα ένα στιγμιότυπο από την μπροστινή και την πίσω camera, ενώ κανείς δεν μπορεί να δει άλλες αναρτήσεις, αν δε δημοσιεύει κι ο ίδιος δική του φωτογραφία. Ένα ακόμη στοιχείο, που διαφοροποιεί σημαντικά αυτή την πλατφόρμα, είναι το γεγονός πως έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τους άλλους χρήστες, για το πόσες φορές έβγαλε κανείς μία φωτογραφία. Ο αυθορμητισμός, η αυθεντικότητα κι η αλήθεια, είναι τα δύο «κλειδιά» της επιτυχίας. 

Ας μάθουμε να λέμε την αλήθεια

be-real.jpg

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια, το Instagram και το TikTok μονοπωλούν το ενδιαφέρον κι έχουν αγγίξει την κορυφή, ωστόσο, είναι πολλοί αυτοί που εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση του δημιουργείται. First things first, πρόκειται για πλατφόρμες που είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό παραπλανητικές και διαμορφώνουν μία ψευδή εικόνα για την πραγματικότητα. Όλοι μας έχουμε την τάση να προβάλλουμε μέσα από αυτές μία ιδεατή εικόνα. Επιλέγουμε τις καλύτερες δυνατές φωτογραφίες μας, χρησιμοποιώντας συχνά και διάφορα φίλτρα, αναδεικνύουμε τις ευχάριστες μας στιγμές κι έχουμε την τάση να δημιουργούμε μία νέα πραγματικότητα, που στην ουσία δεν υπάρχει. Η πίεση αυξάνεται, τα standards συνεχώς μεγαλώνουν και κάπως έτσι, έφτασε η ώρα της μεγάλης απόφασης. Θα αφήσουμε τα social media να καθορίζουν τη ζωή μας ή θα αναλάβουμε δράση εμείς οι ίδιοι; Αν κρίνουμε βάσει της απήχησης που έχει το ΒeReal στο κοινό, η απάντηση είναι ξεκάθαρη!

Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας, έχουν αυξηθεί κατά 315% από τις αρχές του 2022, σύμφωνα με την Apptopia κι αυτό από μόνο του λέει πολλά. Η εφαρμογή αυτή έρχεται να μας συστήσει έναν νέο κόσμο, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους που τη χρησιμοποιούν να δημοσιεύουν μία και μόνο μία φωτογραφία μέσα στην ημέρα, δείχνοντας τι πραγματικά κάνουν σε real time. Λέει ένα μεγάλο «όχι» στα fake πρότυπα, στα φίλτρα και στην επεξεργασία των φωτογραφιών. Μετά τις ΗΠΑ, το BeReal κατακτά μία θέση στην καρδιά του κόσμου τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και τη Γαλλία και πλέον βρίσκεται -σε απόσταση αναπνοής- πίσω από πλατφόρμες-κολοσσούς όπως το Instagram και το TikTok! Μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει το αν πρόκειται πραγματικά για μία νέα εποχή, για μία εφαρμογή που ήρθε για να αλλάξει τα πράγματα και τις καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση -όμως- είναι σίγουρο πως είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για όλους τους ανθρώπους. 

Σε μία εποχή, όπου οι άνθρωποι που εμφανίζουν κατάθλιψη και παλεύουν με το άγχος και το στρες συνεχώς αυξάνονται, είναι ξεκάθαρο πως η λανθασμένη χρήση των social media έχει ακόμη πιο έντονα, αρνητικά αποτελέσματα στην ψυχολογία κι αυτό, σίγουρα πρέπει να αλλάξει...

Κατεβάστε την εφαρμογή εδώ