fbpixel

Search icon
Search
INTERIORS

Balcony makeover: Πώς να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε έναν επίγειο παράδεισο στην πόλη

Μοντέρνες ιδέες και DIY κατασκευές που θα εξασφαλίσουν ένα ονειρεμένο σκηνικό για το καλοκαίρι


Balcony makeover: Πώς να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε έναν επίγειο παράδεισο στην πόλη

Οι θερμοκρασίες αγγίζουν τα ύψη και αυτό που θέλουμε είναι να περνάμε τον χρόνο μας σε δροσερά σημεία, εντός κι εκτός σπιτιού. Το μπαλκόνι μας, τις ώρες που ο ήλιος πέφτει ή ακόμα και νωρίς το πρωί, αποτελεί το ιδανικό καταφύγιο, γι' αυτό και αξίζει να αφιερώσουμε τον χρόνο που του αξίζει και να το διαμορφώσουμε καταλλήλως, ακολουθώντας stylish προτάσεις και δημιουργικές ιδέες για υπέροχες κατασκευές. Μη χάνετε άλλο χρόνο κι εκμεταλλευτείτε τη summer season, εξασφαλίζοντας ένα ξεχωριστό outdoor σκηνικό στην κατοικία σας, το οποίο θα παραπέμπει σε επίγειο παράδεισο, ακόμα κι αν μένετε στην πόλη. Αντλήστε έμπνευση από τις ιδέες που συγκεντρώσαμε για εσάς και ξεκινήστε το balcony makeover!

Βρείτε τα φυτά που θα πάρουν τη θέση τους στον χώρο σας

2-WrxCf.jpg


Σε πρώτη φάση, αφού δείτε ξανά τον χώρο σας και τις «ευκαιρίες» που σας δίνει το μπαλκόνι σας, καταλήξτε στα φυτά και τα λουλούδια που θα πάρουν τη θέση τους και θα δώσουν καλοκαιρινή, jungle αύρα. Σας προτείνουμε φυτά εξωτερικού χώρου που αντέχουν στον ήλιο και την πολλή ζέστη, όπως είναι το γεράνι, το γιασεμί, ο ιβίσκος και η πετούνια.

Δημιουργήστε κατασκευές ώστε να στολίσετε τα λουλούδια σας

3-qhmK7.jpg
Photo: Pelargonium for Europe


Είναι ωραίο να αφιερώνετε δημιουργικές ώρες προκειμένου να ομορφύνετε τους εξωτερικούς αλλά και τους εσωτερικούς χώρους της κατοικίας σας. Εάν, λοιπόν, έχετε την πολυτέλεια του χρόνου, πείτε ένα τεράστιο «ναι» στις DIY κατασκευές, που δώσουν υπέροχη νότα στο μπαλκόνι σας και -το πιο σημαντικό- θα φέρουν τη δική σας σχεδιαστική υπογραφή! Για παράδειγμα, πάρτε μια παλιά σκάλα, τοποθετήστε μερικά ράφια και ακουμπήστε επάνω διάφορα φυτά και αξεσουάρ, δίνοντας της «ζωή» και πολύχρωμη διάσταση. Σε αυτήν την περίπτωση, τα αναρριχώμενα φυτά θεωρούνται η ιδανικότερη επιλογή.

Δώστε updated χαρακτήρα σε vintage αντικείμενα

1-dIAjt.jpg
Photo: Pelargonium for Europe


Να θυμάστε πως πάντα υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία για ό,τι υπάρχει μέσα κι έξω από το σπίτι σας! Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλα τα παλιά έπιπλα και αντικείμενα που δε θέλετε πια και να τους δώσει ανανεωμένη μορφή, κάνοντας και πάλι σαν καινούρια. Μια εντυπωσιακή καρέκλα, ένα μικρό σαλονάκι, ένα ιδιαίτερο βάζο, ή ακόμα κι ένας vintage καθρέφτης, μπορούν να πάρουν τη θέση τους στο μπαλκόνι σας, απλά και μόνο με μερικές αλλαγές στο χρώμα τους ή ορισμένες διορθώσεις σε περίπτωση που χρειάζονται.

Μην παραλείψετε τη διακόσμηση του τραπεζιού & τις extra λεπτομέρειες

a506ec4c6a24477360e516681d55bf26.jpg


Ξέρουμε καλά πως οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Γι' αυτό, λοιπόν, δώστε βάση στη διακόσμηση του τραπεζιού, επιλέγοντας όμορφα αξεσουάρ που θα δώσουν stylish και καλοκαιρινό χαρακτήρα και παράλληλα θα σας εξυπηρετήσουν και στην καθημερινότητά σας. Κεριά, φανάρια, πιατέλες, δίσκοι και βάζα είναι αυτά που χρειάζεστε. Bonus, στρώστε ένα ψάθινο χαλί στο πάτωμα και το σαλόνι ή τις καρέκλες με μαξιλάρια.

1

Καναπές εξωτερικού χώρου

Nest, Casa Vogue BUY HERE

2

Βάζο

Coral, Florinda Sixty & Twelve Limited Edition, Παρουσίαση BUY HERE

3

Σουπλά

Coincasa, notos home BUY HERE

4

Κούνια

Hobo, Casa Vogue BUY HERE

5

Φωτάκια

SOLVINDEN, ΙΚΕΑ BUY HERE

6

Μαξιλάρι

Coincasa, notos home BUY HERE

7

Χαλί

Sahara, Praktiker BUY HERE

8

Πολυθρόνα εξωτερικού χώρου

MASTHOLMEN, IKEA SEE MORE