Παρόλο που τα γλυκά συνήθως προορίζονται για ειδικές περιστάσεις, η καραντίνα απέδειξε πως δεν υπάρχει λάθος χρονικό σημείο για να "ξεσκονίσετε" την ποδιά σας, να διαβάσετε μια νέα συνταγή και να δοκιμαστείτε στο ψήσιμο γλυκών από το μηδέν. Είτε προτιμάτε γλυκιές, γεμιστές τάρτες, με τυρί κρέμα ή κλασικά μείγματα με κολοκύθα, υπάρχει πραγματικά μια διαφορετική επιλογή για κάθε γούστο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εμπιστευτείτε τα γραμμάρια και να ξεκινήσετε.
Με τόσους πολλούς συνδυασμούς γεύσεων, θα είστε νιώσετε πως το stress επανέρχεται αλλά αυτή τη φορά δεν αφορά την αντιμετώπιση της καραντίνας αλλά το τι θα πρωτοδοκιμάσετε. Μπείτε στην κουζίνα και ξεκινήστε!
Chocolate Pecan Coconut Custard Pie
Υλικά:
- Βάση τάρτας
- 3/4 φλιτζάνι φλείκς σοκολάτας
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
- 300ml γάλα εβαπορέ
- 1-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 κ.γ. άμυλο καλαμποκιού
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 2 αυγα
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1/2 φλιτζάνι πεκάν
- 1-1/3 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πιέστε τη βάση τάρτας σε ειδικό σκεύος και πασπαλίστε τα φλείκς σοκολάτας πάνω από της. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώστε το βούτυρο, χτυπήστε ελαφρά το γάλα εβαπορέ, τη ζάχαρη, το άμυλο αραβοσίτου και το αλάτι μέχρι να συνδυαστούν πλήρως. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, και προσθέστε τα ένα ένα ανακατεύοντας καλά με κάθε προσθήκη. Τοποθετήστε και τη βανίλια και ρίξτε το μείγμα στη βάση. Πασπαλίστε την καρύδα και ψήστε 45-50 λεπτά. Στη συνέχεια αφήστε την να κρυώσει εντελώς και περιμένετε τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν το σερβίρισμα.
Συνταγή και φωτογραφία: www.melaniemakes.com
Cinnamon Roll Apple Pie
Υλικά:
- 1 βάση πίτας
- 9 κ.σ. μη αλατισμένο βούτυρο
- 2-1/4 κ.γ. κανέλα
- 2 μήλα
- 1 φλιτζάνι λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1/4 κ.γ. βανίλια
- 2 κ.γ. γάλα
Εκτέλεση: Τοποθετήστε τα μήλα πάνω από τη βάση και βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά. Εν τω μεταξύ, συνδυάστε το βούτυρο, το αλεύρι και την καστανή ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ δημιουργώντας θρίμματα τα οποία στη συνέχεια θα τα τοποθετήσετε πάνω από τη γέμιση μήλου και τα αφήνετε για επιπλέον 25 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Ανακατέψτε μαζί την ζάχαρη άχνη, τη βανίλια, την κανέλα και το γάλα σε ένα μικρό μπολ και περιχύστε το γλυκό σας.
Συνταγή και φωτογραφία: www.chelseasmessyapron.com
Classic Homemade Blueberry Pie
Υλικά:
- 320γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λίγο αλάτι
- 200γρ βούτυρο κρύο
- 120ml νερό
- 14 γρ βούτυρο λιωμένο
- 500γρ φρέσκα μούρα
- 150γρ ζάχαρη
- 2 κ. σ. άμυλο καλαμπόκιού
- ½ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση: Για τη ζύμη, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε το αλεύρι και το αλάτι και προσθέστε το κρύο βούτυρο. Επεξεργαστείτε το έως ότου το μείγμα να μοιάζει με λεπτά ψίχουλα. Προσθέστε όλο το νερό και ταυτόχρονα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Μόλις η ζύμη απομακρυνθεί από τις πλευρές, του μηχανήματος είναι έτοιμη. Γυρίστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και διαμορφώστε την σε μια μπάλα και στη συνέχεια καλύψτε την με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 και βάλτε τη μισή ως βάση. Τοποθετήστε πάνω φασόλια και ψήστε την για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ένα μεγάλο ταψί σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει. ενώ προσθέτετε τα βατόμουρα. Ανακατέψτε και την καστανή ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού και το αλάτι. Αφήστε το μείγμα να φουσκώσει. Σιγοβράστε για περίπου 5-8 λεπτά έως ότου εξατμιστούν τα υγρό και το μείγμα πήξει. Ρίξτε το γέμισμα βατόμουρου στην ψημένη βάση πίτας. Βγάλετε την υπόλοιπη ζύμη από το ψυγείο, κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες του 1 εκ. και δημιουργήστε ένα σχέδιο πλέγματος πάνω από την πίτα χρησιμοποιώντας τις λωρίδες ζύμης. Ψήστε την πίτα για 35-45 λεπτά στον φούρνο στους 180. Σερβίρετε την τάρτα με παγωτό βανίλια.
Συνταγή και φωτογραφία: www.theoriginaldish.com
Vegan Gluten-Free Pumpkin Pie
Υλικά:
- 1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 6 κ.σ. βούτυρο κρύο vegan
- 4-6 κ.σ.παγωμένο νερό
- 2 ¾ φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
- 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
- 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλιτζάνι απλό γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο (ή λιωμένο λάδι καρύδας)
- 2 ½ κ.σ. άμυλο αραβοσίτου
- 1 ¾ κ.σ. μείγμα τζίντζερ, κανέλα, μοσχοκάρυδο & γαρίφαλο
Εκτέλεση: Για να προετοιμάσετε την κρούστα, προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και χτυπήστε ελαφρά για να τα συνδυάσετε. Ψιλοκόψτε το κρύο βούτυρο και δουλέψτε το απαλά με ένα πιρούνι και ακολούθως ενσωματώστε το στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το παγωμένο νερό αργά ενώ ανακατεύετε. Προσθέστε μόνο όσο νερό χρειάζεστε για να το ενώσετε. Μόλις σχηματιστεί μια απαλή ζύμη, σχηματίσετε ένα δίσκο πάχους μισού εκατοστού.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Παράλληλα προετοιμάστε τη γέμιση προσθέτοντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα τοποθετήστε τα πάνω στη βάση και ψήστε για 58-65 λεπτά. Αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πρίν το δοκιμάσετε. Μπορείτε να σερβίρετε με σαντιγί καρύδας ή με κανέλα.
Συνταγή και φωτογραφία: www.minimalistbaker.com