fbpixel

Search icon
Search
Bafta 2023: Όσα αναμένεται να παρακολουθήσουμε στη φετινή τελετή
ARTS & CULTURE

Bafta 2023: Όσα αναμένεται να παρακολουθήσουμε στη φετινή τελετή

Την Κυριακή στις 19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν με οικοδεσπότη τον Richard E. Grant και την Alison Hammond στο BAFTA Backstage Studio


Η μεγάλη βραδιά - ωδή στον κόσμο του κινηματογράφου πλησιάζει και ήδη έχουν ανακοινωθεί και επίσημα αρκετά στοιχεία για την φετινή τελετή. Τα Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, γνωστά και ως Βραβεία BAFTA, απονέμονται κάθε χρόνο από τον Σύλλογο "British Academy of Film and Television Arts" για τις δημιουργικές τους πρωτοβουλίες και επιτεύγματα στη μεγάλη οθόνη. Τα τελευταία έξι χρόνια, ο καλλιτεχνικός θεσμός διοργανώνονταν στο Royal Albert Hall, αλλά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετακομίζει τώρα σε νέα «στέγη». 

Έτσι, λοιπόν, το βράδυ της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, το Royal Festival Hall του Southbank Centre θα φιλοξενήσει τα 76α βραβεία, με τον Οργανισμό να υπόσχεται στο κοινό ότι πρόκειται για την πιο λαμπερή βραδιά μέχρι σήμερα. Με ανανεωμένη παραγωγή και παρουσία, ο θεσμός θα υποδεχτεί εκλεκτούς καλεσμένους, αλλά και το τηλεοπτικό κοινό, επιβεβαιώνοντας ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η βραδιά θα τελειώσει με την ανακοίνωση των νικητών των τεσσάρων τελευταίων κατηγοριών - καλύτερος ηθοποιός, καλύτερη ηθοποιός, καλύτερος σκηνοθέτης και καλύτερη ταινία σε απευθείας σύνδεση (Στο παρελθόν, η πλήρης τελετή απονομής των BAFTA είχε προηχογραφηθεί την ίδια νύχτα και μεταδιδόταν με καθυστέρηση).

shutterstock-402428932-2.jpg

Στις 16 Ιανουαρίου, επίσης αποκάλυψε ότι ο υποψήφιος για Όσκαρ και BAFTA, Richard E. Grant, θα είναι ο οικοδεσπότης της τελετής, ενώ η Alison Hammond, θα αναλάβει την παρουσίαση στο BAFTA Backstage Studio. Σύμφωνα με την "The Guardian", o Grant δήλωσε: «Αισθάνομαι εξαιρετικά προνομιούχος που θα παρουσιάσω για πρώτη φορά τα Baftas και θα έχω την ευκαιρία να γιορτάσω μαζί με τις καλύτερες ταινίες του έτους.» Αντίστοιχα, η Jane Millichip, διευθύνουσα σύμβουλος των Bafta, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ευλογημένοι που έχουμε μια φανταστική σειρά οικοδεσποτών φέτος, οι οποίοι διαθέτουν πνεύμα, γοητεία και βγάζουν "ζεστασιά". Ανυπομονώ να δω τον Richard E. Grant να ανεβαίνει στη σκηνή. Πολύ αγαπητός από το κοινό μας στην πατρίδα του, ο Richard διαθέτει επίσης τεράστιο σεβασμό από τους συναδέλφους του στον κλάδο.» Επιπλέον, στους παρουσιαστές ανήκουν και ο κριτικός κινηματογράφου, Ali Plumb, και η ραδιοτηλεοπτικός, Vick Hope, οι οποίοι θα αναλάβουν τη μετάδοση από το κόκκινο χαλί.

f7b02ac1070b8763ff0e46fea9cb39baa510d415.webp
Richard E. Grant. Photo credits: Carsten Windhorst

Ο Οργανισμός προχώρησε και σε ενημερώσεις, σχετικά με τον μουσικό χαρακτήρα της λαμπερής εκδήλωσης, δηλώνοντας: «Μετά την επιτυχία της περσινής εμβληματικής εμφάνισης της Dame Shirley Bassey, εμπνευσμένης από τα 60 χρόνια του James Bond, θα υπάρχουν μουσικά διαλλείματα σε όλη τη διάρκεια του show από πρωτοεμφανιζόμενους μουσικούς αλλά και θρύλους!» 

Η εμφάνιση του Πρίγκιπα & της Πριγκίπισσας της Ουαλίας

baftas-prince-william-kate-middleton-1.webp
Prince William και Kate Middleton

Όσον αφορά την παρουσία του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας στη φετινή τελετή, σύμφωνα με τις πληροφορίες των ξένων μέσων «παραδοσιακά παρευρίσκονται μαζί στα BAFTA», αν και κανένας από τους δύο δεν ήταν παρών στην περσινή τελετή - αντ' αυτού, ο Πρίγκιπας William προηχογράφησε ένα τμήμα, στο οποίο μίλησε για το πόσο περήφανος ήταν για το έργο του θεσμού και την υποστήριξη των νέων ταλέντων. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό αν το ζευγάρι θα εμφανιστεί στην εκδήλωση του 2023. 

Οι υποψηφιότητες 

iwdws-online-1400x2100-03-sony.webp
Naomi Ackie ως Whitney Houston

Οι υποψηφιότητες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις 17 Ιανουαρίου, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις για την ολοκληρωμένη λίστα θα ακολουθήσουν στις 19 Ιανουαρίου. Πέντε ονόματα ταλαντούχων ηθοποιών, που έχουν ανακοινωθεί για την παραλαβή του βραβείου BAFTA EE Rising Star είναι: Naomi Ackie (Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody), Sheila Atim (The Woman King), Sheila Atim (The Woman King), Aimee Lou Wood (Living), Emma Mackey (Emily), Daryl McCormack (Good Luck to You, Leo Grande). Can't wait to see more!