fbpixel

Search icon
Search
Back To School: Τα καλύτερα events στη Θεσσαλονίκη που δίνουν στα παιδιά έμπνευση & δημιουργικότητα
CITY VIBES

Back To School: Τα καλύτερα events στη Θεσσαλονίκη που δίνουν στα παιδιά έμπνευση & δημιουργικότητα

Περάστε υπέροχα οικογενειακώς


Η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων έφτασε σχεδόν στο τέλος της και αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να χαρίσετε στα παιδιά σας αλλά και σε εσάς στιγμές χαλάρωσης και δημιουργικής απασχόλησης. Σε περίπτωση που βρίσκεστε σε αναζήτηση για τις ιδανικές διαφυγές που θα προσφέρουν αυτές τις στιγμές που τόσο επιθυμείτε, η Θεσσαλονίκη αποτελεί τον τέλειο σταθμό για να περάσετε υπέροχα και να αποφορτιστείτε πλήρως.

Κρατήστε σημειώσεις από τις εκδηλώσεις που συγκεντρώνονται στην πόλη & απολαύστε κάθε στιγμή ακόμα και τώρα που άνοιξαν τα σχολεία!

Έκθεση

1-r4NSp.jpg

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. συνεχίζει για άλλη μια χρονιά το οικογενειακό πρόγραμμα «Μικροί & μεγάλοι εξερευνητές». Για φέτος, η εκδήλωση θα λάβει χώρα έχοντας για τίτλο «Με χρώμα & φαντασία φτιάχνουμε τοπία» και στοχεύοντας στο να χαρίσει όμορφες και δημιουργικές τόσο σε μικρούς φίλους όσο και σε μεγάλους. Μέσα από το διαδραστικό πρόγραμμα, θα τους δοθεί η ευκαιρία να μοιραστούν και να αντλήσουν πληροφορίες και να διευρύνουν τις γνώσεις του σε θέματα που αφορούν στην τέχνη, στον άνθρωπο και, τελικά, στη ζωή. Σαν bonus, μπορούν να εξερευνήσουν την έκθεση του ιδρύματος «Νίκος Σαχίνης & Όμηρος Γεωργιάδης», ανακαλύπτοντας ένα προς ένα τα έργα των καλλιτεχνών και φέρνοντάς τους ένα βήμα πιο κοντά στον κόσμο της τέχνης.

Info: Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Αγίου Δημητρίου 159Α, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 στις 12:30 και στις 16:00.

Dancing & Αcting & Μeditation 

ghia-paidia.jpg

Η σχολή χορού Άσπας Φούτση, υποδέχεται τη νέα χρονιά με 3 νέους κύκλους μαθημάτων για παιδιά και ενήλικες. Στο πλαίσιο αυτό η Σοφία Παπανικάνδρου, παρουσιάζει τις ενότητες «Χορεύω με το παιδί μου» και «Χοροθέατρο για παιδιά», ενώ ο Δημήτρης Σωτηρίου την ενότητα «Διαλογισμός και Χορός». Στην πρώτη επιλογή, ο δάσκαλος χορού οδηγεί το ζευγάρι «παιδί-γονιός» να ανακαλύψει την κίνηση και την ισορροπία, καθώς και οι δύο μαθαίνουν να ακούν τα σώματά τους και να ξεκλειδώνουν νέους τρόπους επικοινωνίας, όπου πρωταγωνιστεί η φαντασία και η σωματική επαφή, αναπτύσσοντας έτσι το δέσιμο στη σχέση τους. Στο «Χοροθέατρο για παιδιά» αναπτύσσεται η σωματική και λεκτική έκφραση του παιδιού και απευθύνεται σε ηλικίες από 9 έως 12 ετών. Τέλος, στο υπέροχο «Διαλογισμός και χορός», ο χορός λειτουργεί ως μέσο έκφρασης και θεραπείας. Σε αυτές τις τέσσερις συναντήσεις θα ασχοληθείτε με μια σειρά απλών ασκήσεων, με σκοπό την ευεξία και απευθύνεται σε ενήλικες.

Info:
www.aspafoutsi.gr, Σχολή Χορού Άσπα Φούτση (Κίμωνος Βόγα 6), Τηλέφωνο: 2310 827006, Ημερομηνίες: Παρασκευή 25/09, 02/10, 09/10 & 16/10, Ώρα: 18:00-19:00.

Εικαστικά εργαστήρια

20.jpg

Αυτό το φθινόπωρο, μη χάσετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας για τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης που διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Κάθε Σαββατοκύριακο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της τέχνης από σπουδαίος καλλιτέχνες, να την αφουγκραστούν και να την εκφράσουν με τον τρόπο που τα ίδια την αντιλαμβάνονται. Τα εικαστικά εργαστήρια διαμορφώνονται σε τέσσερις ηλικιακές ομάδες: 4-6 ετών, 7-9 ετών, 10-13 ετών κι εφήβων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ανά ηλικία και ημέρα:

  • Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 4-6 ετών: Σάββατο 10.00-12.00
  •  Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 7-9 ετών: Σάββατο 10.00-12.00
  •  Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 10-12 ετών: Κυριακή 11.00-13.00
  • Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 13-16 ετών: Κυριακή 15.30-17.30

Info: Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Αγίου Δημητρίου 159Α, καθημερινά, 3 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου.

Προβολές στο Noesis

noesis.jpg

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Noesis, μας έχει συνηθίσει σε δράσεις που αποτελούν την ιδανική λύση για τον ελεύθερο χρόνο μικρών και μεγάλων. Αυτήν τη χρονική περίοδο, σας περιμένουν οι προβολές στον Προσομοιωτή (Moon Thunder, Κατακόμβες), στο Κοσμοθέατρο (Τα θαύματα της Μηχανικής 3D, Δεινόσαυροι 3D, Ταξίδι στο Διάστημα 3D) και στο Πλανητάριο (Από τη Γη στο Σύμπαν, Δυο μικρά κομμάτια γυαλί).

Info: Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Noesis, ώρες & ημέρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο: 12:35 - 13:10, Σάββατο & Κυριακή: 11:45 - 18:45.

Δημιουργική απασχόληση στο Ολυμπιακό Μουσείο

olympiako-mouseio.jpg

Το Ολυμπιακό Μουσείο της πόλης καλεί τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 για νέες, απολαυστικές, γεμάτες κέφι και δημιουργία συναντήσεις. Με γνώμονα την ενδυνάμωση της προσωπικότητας των παιδιών, την ανακάλυψη των ικανοτήτων τους και την καλλιέργεια της έμφυτης ανάγκης τους για δημιουργία και μάθηση, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου σχεδίασε τις καινοτόμες και βιωματικές δράσεις των εργαστηρίων του. Στο πλαίσιο αυτό, η φιλόξενη, καθαρή και ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά κουζίνα του Ολυμπιακού Μουσείου ανοίγει και πάλι για το Εργαστήριο Μαγειρικής και Υγιεινής Διατροφής. Ο έμπειρος chef-παιδαγωγός και οι μικροί μάγειρες φορούν τις ποδιές τους κι ετοιμάζονται για τις πιο δημιουργικές μαγειρικές περιπέτειες
της πόλης.

Info: Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, 3ης Σεπτεμβρίου, Σάββατο 3 Οκτωβρίου.

Have fun!