fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Αυτό το 60-second trick υπόσχεται να αλλάξει την επιδερμίδα σας

Αφομοιώστε τα οφέλη από ένα λεπτό αυτοφροντίδας


Αυτό το 60-second trick υπόσχεται να αλλάξει την επιδερμίδα σας

Τι θα λέγατε αν σας πληροφορούσαμε ότι χρειάζονται μόνο 60 δευτερόλεπτα για να κάνετε αισθητή βελτίωση στο δέρμα σας; Ένα λεπτό είναι, προφανώς, αρκετό για να πετύχετε μια πιο καθαρή, φωτεινή και ενυδατωμένη επιδερμίδα σύμφωνα με τους ειδικούς. Το tip αυτό σας συστήνει να πλένετε το πρόσωπό σας για 60 δευτερόλεπτα, ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνει την πεποίθηση ότι η μείωση της καθημερινής ρουτίνας καθαρισμού μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της επιδερμίδας σας, καθώς και να σας κάνει πιο προσεκτική σε άλλες στιγμές αυτοφροντίδας.

Πώς λειτουργεί ο "κανόνας του ενός λεπτού";

Αρχικά, καλείστε να επιλέξετε το σωστό καθαριστικό. Οι επιφανειοδραστικές ουσίες μπορεί να είναι πολύ ισχυρές στα καθαριστικά, γι' αυτό προτιμήστε πιο ήπια. Οι ισχυρές επιφανειοδραστικές ουσίες απομακρύνουν όλη τη βρωμιά και το λίπος που συναντούν, ενώ στην επιφάνεια του δέρματος έχουμε το υδρολιπιδικό φιλμ, το οποίο είναι ένα μείγμα νερού και λιπών που παράγεται φυσικά από το δέρμα μας για να το κρατά ενυδατωμένο, καθώς και για να επιτελεί πολλές άλλες λειτουργίες. Όταν χρησιμοποιούμε καθαριστικά που είναι πολύ δυνατά, μπορεί να απομακρύνετε τη βρωμιά, αλλά θα αφαιρέσετε και το υδρολιπιδικό φιλμ, το οποίο αφήνει το δέρμα εκτεθειμένο. Τότε είναι που το δέρμα θα νιώθει ξηρό και σφιχτό και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα προκαλέσει απολέπιση και ερυθρότητα.

shutterstock-2157758007.jpg


Αφού επιλέξετε ένα απαλό καθαριστικό, θα συνειδητοποιήσετε κάτι σημαντικό - αυτά τα καθαριστικά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να απομακρύνουν το μακιγιάζ, τη βρωμιά και τα έλαια: Έτσι, παρουσιάζεται η αποτελεσματικότητα του «κανόνα του ενός λεπτού». "Όταν χρησιμοποιούμε καθαριστικά κατάλληλα για το πρόσωπό μας, πρέπει να τους δίνουμε χρόνο για να καθαρίσουν πραγματικά το δέρμα. Ωστόσο, μπορεί να μην αισθάνεστε πεντακάθαροι, επειδή δεν θα δώσετε στα επιφανειοδραστικά αρκετά χρόνο για να καθαρίσουν τελείως το δέρμα σας και να απομακρύνουν όλες τις ακαθαρσίες από το πρόσωπό σας. Γι' αυτό συνιστάται πάντα να αφιερώνετε ένα λεπτό για να κάνετε μασάζ και να αναμείξετε καλά το προϊόν καθαρισμού σας με το νερό πριν το ξεπλύνετε. Μερικές φορές δεν είναι θέμα να δοκιμάσουμε νέες ρουτίνες ή να πάρουμε ακριβά προϊόντα- αρκεί να επενδύσουμε χρόνο στη σωστή εφαρμογή των προϊόντων που ήδη έχουμε.

60 δευτερόλεπτα αυτοφροντίδας

Η αφιέρωση 60 δευτερολέπτων στον εαυτό μας και την περιποίηση της επιδερμίδας μας μπορεί επίσης να βοηθήσει την ψυχική και συναισθηματική μας ευεξία. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτά τα 60 δευτερόλεπτα καθαρισμού του προσώπου για να κάνετε άλλες δραστηριότητες αυτοφροντίδας που απαιτούν παρόμοιο χρονικό διάστημα- ασκήσεις ενσυνειδητότητας ή ασκήσεις Kegel για την ενίσχυση του πυελικού εδάφους. Τελικά, η σύνδεση μιας ρουτίνας ομορφιάς με άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν ευεξία θα αυξήσει την προσκόλληση και στις δύο δραστηριότητες... Μπορεί να σας φανεί αρχικά παράξενο το λεπτό του καθαρισμού του προσώπου, αλλά πάρτε το ως χρόνο με τον εαυτό σας- μια στιγμή παύσης και περισυλλογής.

Νερό, νερό και ακόμη περισσότερο νερό

Για να δουλέψει καλά το καθαριστικό πρέπει να το χρησιμοποιείτε με πολύ, πολύ νερό. Σκεφτείτε ένα αφρόλουτρο: όσο νερό κι αν προσθέσετε, το σαπούνι δεν θα σταματήσει να αφρίζει. Γι' αυτό οι ειδικοί συνιστούν πάντα να εφαρμόζετε το καθαριστικό με βρεγμένα χέρια και βρεγμένο πρόσωπο. Είναι εύκολο -διανείμετε το προϊόν στο χέρι σας και βάλτε το σε σχήμα μπολ, και στη συνέχεια ξαναγεμίστε το με περισσότερο νερό. Τρίψτε τα χέρια σας δυνατά για να δημιουργήσετε αφρό και απλώστε το σε όλο το πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Συνεχίστε να κάνετε μασάζ με το προϊόν για αυτά τα 60 δευτερόλεπτα και μη φοβηθείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό στο μείγμα αν χρειαστεί. Τέλος, ξεπλύνετε με άφθονο (χλιαρό) νερό και στεγνώστε το πρόσωπό σας με μια καθαρή πετσέτα.

590e2fdef29ba01dfdcad752a9d760f2.jpg

Τι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όταν επιλέγουμε το καθαριστικό μας;

Ότι παρέχει αυτό που χρειάζεστε με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σας. Αν δεν είστε ξεκάθαρη για τις ανάγκες σας, καλό είναι να επιλέγετε φόρμουλες που ισχυρίζονται ότι είναι για ευαίσθητο δέρμα: τελικά, έχουν ακριβώς όσο χρειάζεται για να καθαρίσουν το δέρμα και ταυτόχρονα να το καταπραΰνουν.

Παρακάτω θα βρείτε τα ήπια καθαριστικά που προτείνουμε να δοκιμάσετε!

1

Clarins Gentle Renewing Cleansing Mousse Foaming Texture

Atticadps.gr BUY HERE

2

CERAVE Κρέμα Καθαρισμού

Hondoscenter.com BUY HERE

3

Glow Recipe Avocado Ceramide - Ενυδατικό καθαριστικό για τον δερματικό φραγμό

Sephora.gr BUY HERE

4

Rituals The Ritual of Namaste Velvety Smooth Cleansing Foam

Atticadps.gr BUY HERE

5

Fresh Soy Face Cleanser

Sephora.gr BUY HERE