fbpixel

Search icon
Search
Αυτό είναι το vintage celeb-approved αξεσουάρ που επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι
HAIR & NAILS

Αυτό είναι το vintage celeb-approved αξεσουάρ που επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι

Επαναφέρουμε τα Old Hollywood μαντήλια μαλλιών στις εμφανίσεις μας


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η pop star Sabrina Carpenter περπάτησε σε μια πασαρέλα στην Place Vendôme του Παρισιού και έμοιαζε σαν να είχε βγει από μηχανή του χρόνου. Το ριγέ maillot της Jacquemus και η αντίστοιχη wrap φούστα της ήταν μόνο κατά το ήμισυ υπεύθυνες για τις συγκρίσεις με καρτούν pin-ups της δεκαετίας του '40 (για να θέσουμε τα memes με πιο ευγενικούς όρους). Το πραγματικό δέλεαρ για τους λάτρεις του vintage ήταν το μαντήλι μαλλιών του Old Hollywood της τραγουδίστριας του "Please Please Please Please" που ήταν δεμένο γύρω από τις φουσκωτές μπούκλες της και κάτω από το πηγούνι της. Ήταν ένα αξεσουάρ μαλλιών φτιαγμένο για να απολαμβάνετε τον ήλιο του Saint-Tropez. Ήταν ένα αξεσουάρ μαλλιών για να κοιτάζει τον σερβιτόρο σε ένα παραλιακό καφέ πάνω από τη γέφυρα των κοφτερών γυαλιών ηλίου cat-eye. Ήταν επίσης το πιο πρόσφατο σημάδι μιας πολυτελούς καλοκαιρινής τάσης αξεσουάρ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Φέτος, επαναφέρουμε στις εμφανίσεις μας το Old Hollywood μαντήλι μαλλιών!
snapinstaapp-449196157-18457024303009287-2015540742705443949-n-1080.jpg


Για την έναρξη της yacht season -δηλαδή του καλοκαιριού- οι διασημότητες έχουν αναδείξει τα vintage (ή εμπνευσμένα από vintage) μαντήλια ως το απαραίτητο αξεσουάρ μαλλιών τους. Στη Mallorca, η Kendall Jenner τύλιξε τα σκούρα καστανά μαλλιά της με ένα floral φουλάρι για να τονίσει το bikini της και τα οβάλ γυαλιά ηλίου της. Πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Beyoncé απόλαυσε το ροζέ κρασί της σε μια βόλτα με σκάφος στο Hamptons με ένα μικρό λευκό φόρεμα, λευκό μαντήλι για τα μαλλιά και λευκά γυαλιά ηλίου Miu Miu. Ανάμεσα στα ταξίδια, star όπως η Kaia Gerber και η Olivia Rodrigo έκαναν glamorous incognito με floral και πουά μπαντάνες δεμένες στα μαλλιά τους και κάτω από το πηγούνι τους. Η Carpenter φόρεσε επίσης το ίδιο αξεσουάρ στο μουσικό της βίντεο για το smash-hit "Espresso", συνδυασμένο με ένα ασορτί μαγιό, όπως ακριβώς και η βόλτα της στην πασαρέλα του Παρισιού.

Είναι κάπως λειτουργικό να διπλώνετε ένα κασκόλ κατά μήκος της διαγωνίου και να το στερεώνετε πάνω από έναν χαμηλό κότσο ή χαλαρές μπούκλες. Αλλά αυτή είναι μια στιγμή για τα μαλλιά που έχει να κάνει περισσότερο με την αύρα της πολυτέλειας παρά με την τιθάσευση των μαλλιών που πετάνε, με βάση τον τρόπο με τον οποίο κάθε μία είναι προσεκτικά συντονισμένη με το υπόλοιπο ενός capital-L Look. Ξεχάστε ένα καπέλο του μπέιζμπολ ή μια απλή κορδέλα για το κεφάλι: Αυτά κάνουν την ίδια δουλειά, αλλά με εντυπωσιασμό. 

snapinstaapp-448308988-498477112708679-8712228655545211491-n-1080.jpg

Κατά κάποιον τρόπο, η τάση αυτή παραπέμπει στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ για το ταξιδιωτικό στυλ. Πριν οι διασημότητες ταξιδέψουν με κολάν Alo Yoga και hair clips Emi Jay, προστάτευαν τα μαλλιά τους από τον αέρα στην Pacific Coast Highway ή στο διάδρομο για την πτήση τους με την Pan-Am με σφιχτά δεμένα μεταξωτά μαντήλια. Πάντα σταθερά μέλη του mood board όπως η Audrey Hepburn και η Katharine Hepburn, καθώς και σταρ των δεκαετιών του '50 και του '60, όπως η Sophia Loren και η Joan Collins, φωτογραφίζονταν συνεχώς με τα σεμνά μαντήλια που φορούν τώρα οι Dua Lipa και η Lana del Rey. Σε κάθε εποχή, συνδυάζονται με κοφτερά γυαλιά ηλίου cat-eye και μια ελαφρώς απόμακρη στάση.