fbpixel

Search icon
Search
Αυτό είναι το ultimate combo δύο θεραπειών για απόλυτη ανάπλαση & λάμψη
MAGAZINE

Αυτό είναι το ultimate combo δύο θεραπειών για απόλυτη ανάπλαση & λάμψη

Η Πλαστικος Χειρουργός Δρ Γιολάντα Πεπέ ακολουθεί μια νέα προσέγγιση στην περιποίηση της επιδερμίδας


Το καλοκαίρι το δέρμα μας ταλαιπωρείται από την υπερέκθεση στον ήλιο. Η ποιότητα, το χρώμα και η υφή του επηρεάζονται, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευαίσθητο και να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την εμφάνιση λεπτών ρυτίδων. Αν, λοιπόν, θέλουμε μία νεανική εμφάνιση και τέλεια επιδερμίδα, θα πρέπει να προσφέρουμε στο δέρμα μας τροφή και αναδόμηση, για να υποδεχθούμε το φθινόπωρο ανανεωμένες.

1. H θεραπεία με βλαστοκύτταρα

shutterstock-1335479027.jpg

Αποτελεί μορφή ανανέωσης και αντιγηραντικής θεραπείας για το πρόσωπο, χρησιμοποιώντας κύτταρα από το περιφερικό αίμα του ίδιου του ασθενή, όπως αιμοπετάλια, λευκά αιμοσφαίρια, βλαστοκύτταρα. Επίσης, γίνεται και τοποθέτηση βλαστοκυττάρων από τον λιπώδη ιστό. Η τεχνική αυτή στηρίζεται στην αναγεννητική ικανότητα των κυττάρων αυτών για επούλωση.

Τι κάνει: Η στοχευμένη δράση των βλαστοκυττάρων με τη μέθοδο μεταφοράς αυξητικών παραγόντων από το αίμα του ασθενούς στο δέρμα του υπόσχεται να επαναφέρει τη φωτεινότητα και λάμψη του, ενώ εξομαλύνει τις λεπτές ρυτίδες και προφυλάσσει από τη δημιουργία νέων. Παράλληλα, η ποιότητά του βελτιώνεται και επανέρχεται η υγεία του προσώπου.

Πώς εφαρμόζεται: Η επέμβαση γίνεται με πολύ μικρές βελόνες σε όλα τα σημεία του προσώπου και του λαιμού και είναι ανώδυνη.

Πώς δρα: Μετά την έγχυση των κυττάρων στην επιδερμίδα και στον υποδόριο ιστό, γίνεται «έκρηξη» κολλαγόνου από τα κύτταρα που έχουν ενεργοποιηθεί (ινοβλάστες) και βελτιώνεται η ενυδάτωση και η ελαστικότητα του δέρματος.

Πόσο διαρκεί: Η όλη διαδικασία διαρκεί 15-30 λεπτά, χωρίς σημάδια και χωρίς πόνο, γιατί χρησιμοποιείται η κρυοαναλγησία στην περιοχή που πρόκειται να θεραπεύσουμε.

Αποτέλεσμα: Προσφέρει λάμψη και αναζωογονεί το πρόσωπό σας, ενώ το αποτέλεσμα γίνεται άμεσα ορατό.

2. Hollywood Laser Peel (Ή Carbon Laser Peel)

shutterstock-1971664505.jpg

Σε συνδυασμό με τη θεραπεία των βλαστοκυττάρων, η θεραπεία Hollywood Laser Peel σάς υπόσχεται λάμψη και αναζωογόνηση με την πρώτη κιόλας συνεδρία. Μη επεμβατική, εντελώς ανώδυνη και χωρίς να απαιτεί χρόνο επούλωσης, είναι ασφαλής για κάθε τύπο δέρματος.

Τι κάνει: Μειώνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, βελτιώνει τον τόνο και την υφή του δέρματος, αφήνοντας μια απαλή υφή, ενώ προσφέρει νεανική και λαμπερή όψη. Η θεραπεία δεν απαιτεί χρόνο επούλωσης και είναι ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος.

Πώς εφαρμόζεται: Ένα ελαφρύ στρώμα λοσιόν άνθρακα Spectra εφαρμόζεται στο δέρμα για να προετοιμαστεί για 10 – 15 λεπτά.

Πώς δρα: Το laser δρα με δύο τρόπους. Στοχεύει στη μελανίνη (μελάχρωση) στα κύτταρα, διασπώντας την και αφαιρώντας τη φυσικά. Στη συνέχεια, θερμαίνει βαθιά στο χόριο, ενώ παράλληλα συστέλλει το δέρμα και διεγείρει το κολλαγόνο.

Πόσο διαρκεί: Περίπου 30 λεπτά.

Αποτέλεσμα: Ύστερα από κάθε θεραπεία παρατηρείται τόνωση του δέρματος λόγω της αύξησης του κολλαγόνου.

img-3352.jpg

Ευχαριστούμε την Πλαστικό Χειρουργό Δρα Γιολάντα Πεπέ, πτυχιούχο και Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με εξειδίκευση στην Αισθητική Ιατρική και την Επανορθωτική Χειρουργική, για τις πληροφορίες.

Info:

• Αγίας Σοφίας 37, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 287800, 2310 275050,

• Ίωνος Δραγούμη 4 & Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310 287100,

giolantapepe.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022