fbpixel

Search icon
Search
Αυτό είναι το χρώμα που ανακοίνωσε η Pantone για το 2023
DESIGN NEWS

Αυτό είναι το χρώμα που ανακοίνωσε η Pantone για το 2023

Η απόχρωση Viva Magenta θα πρωταγωνιστήσει σε αρκετές πτυχές της καθημερινότητάς μας οδηγώντας μας στην καινοτομία


Συμβολίζει τη ζωντάνια, το σθένος και τη δύναμη. Οι προκλήσεις, τις οποίες έχει αντιμετωπίσει ο άνθρωπος τα τελευταία χρόνια, του έχουν χαρίσει την τόλμη που αναζητούσε ή που είχε βαθιά μέσα του και δεν γνώριζε. Η αμερικανική εταιρεία Pantone, δεν μένει εκτός των έντονων κοινωνικών ζητημάτων και του κλίματος, που έχουν δημιουργήσει. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ανακοίνωσε το χρώμα για το 2023. Η απόχρωση, στην οποία κατευθύνθηκε η αισθητική της ταυτότητα αντιπροσωπεύει όλα τα παραπάνω είναι η Viva Magenta 18-1750, ένας ζωηρός βυσσινί κόκκινος τόνος που επιδιώκει να αντιπροσωπεύσει την αντισυμβατική εποχή στην οποία ζούμε. Όπως αναφέρει η Pantone, "δονείται με ζωντάνια και σθένος, είναι μια απόχρωση που έχει τις ρίζες της στη φύση και κατεβαίνει από την οικογένεια του κόκκινου, επιδεικνύοντας ένα νέο σήμα δύναμης".

"Η Pantone 18-1750 Viva Magenta γράφει μια νέα αφήγηση. Γενναίο και ατρόμητο, ένα παλλόμενο χρώμα του οποίου η πληθωρικότητα προάγει την αισιοδοξία και τη χαρά. Ισχυρό και ενδυναμωτικό, είναι ένα ζωηρό κόκκινο που ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την αυτοέκφραση χωρίς περιορισμούς- μια ηλεκτρισμένη, χωρίς όρια απόχρωση που είναι εμφανώς "εκεί έξω" και αποτελεί μια ξεχωριστή δήλωση. Τολμηρή, πνευματώδης και περιεκτική για όλους, η Pantone 18-1750 Viva Magenta καλωσορίζει όλους και όλες με το ίδιο επαναστατικό πνεύμα".

pantone.PNG


Σύμφωνα με την Leatrice Eiseman, εκτελεστική διευθύντρια του Pantone Colour Institute: "Σε αυτή την εποχή της τεχνολογίας, αναζητούμε έμπνευση από τη φύση και από ό,τι είναι αληθινό. Το Pantone 18-1750 Viva Magenta προέρχεται από την οικογένεια των κόκκινων χρωμάτων και είναι εμπνευσμένο από το κόκκινο της κοχινάλης, μια από τις πιο πολύτιμες βαφές που ανήκουν στην οικογένεια των φυσικών χρωστικών καθώς και μια από τις πιο ισχυρές και φωτεινές που έχει γνωρίσει ο κόσμος. Με ρίζες στο αρχέγονο, η Pantone 18-1750 Viva Magenta μας επανασυνδέει με την αρχική ύλη. Επικαλούμενη τις δυνάμεις της φύσης, η Pantone 18-1750 Viva Magenta γαλβανίζει το πνεύμα μας, βοηθώντας μας να χτίσουμε την εσωτερική μας δύναμη".

Ένας ενδιαφέρον χρωματισμός που ταιριάζει παντού 

pantone-1600x900-Df1sB.webp
Image credit: Pantone

Η Viva Magenta 18-1750 είναι μια άκρως ερωτική και γοητευτική απόχρωση, που ταιριάζει ιδανικά στο μακιγιάζ μας. Μπορούμε μια μια σχετική παλέτα να δημιουργήσουμε το τέλειο ρομαντικό red smokey eye. Διαφορετικά, μπορούμε ακόμη και στις καθημερινές μας εμφανίσεις να εφαρμόσουμε κραγιόν ή lipstick της συγκεκριμένης παλέτας. 

shutterstock-2233115147.jpg

Το συγκεκριμένο colour δεν θα λείπει από το γιορτινό μας art de la table. Μαζί με αποχρώσεις του ροζ και του πορτοκαλί σε φρέσκα μπουκέτα τριαντάφυλλων, μπορούμε να δημιουργήσουμε το πιο elegant concept. 

c4337724f16581ecd32d990770e70451.jpg

Επίσης είναι η ιδανική option για το χρώμα τοίχου, που αναζητούμε για το living room της κατοικίας μας. Προσδίδει το παιχνίδισμα και την χαριτωμένη ατμόσφαιρα που θέλουμε να αποπνέει ο χώρος μας. Μια διακριτική pop up διάθεση. 

c13d892c426885a9d0bd5a258eaf2b32.jpg

Keep this colour alive! 

Κεντρική φωτογραφία: Pantone