fbpixel

Search icon
Search
Αυτό είναι το αγαπημένο μέρος διαμονής των Α-lister στην Ιταλία
ESCAPE

Αυτό είναι το αγαπημένο μέρος διαμονής των Α-lister στην Ιταλία

Πρόκειται για το Borgo Egnazia στην Puglia όπου φιλοξενήθηκε η φετινή Σύνοδος Κορυφής G7


Με τα δαιδαλώδη, πλακόστρωτα δρομάκια, την κεντρική πλατεία που περιβάλλεται από φεστιβαλικά φώτα και τις άφθονες μπουκαμβίλιες, θα ήταν εύκολο να υποθέσει κανείς ότι το Borgo Egnazia στέκεται αγέρωχο στους αιώνας. Αυτό το μοναδικής ομορφιάς οίκημα που θυμίζει ολόκληρο γραφικό χωριό, το "Borgo", όπως είναι γνωστό σε αυτό το μέρος της χώρας, στην πραγματικότητα δημιουργήθηκε το 2009 ως πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, το οποίο τώρα υποδέχεται μεγάλους A-list stars από όλο τον κόσμο.

borgo.jpg

Η κατασκευή του κοστίζει 150 εκατ. δολ. και το εκτεταμένο συγκρότημα περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστές επιλογές διαμονής: Το Le Borgo, το προαναφερθέν «χωριό» με τις βίλες, ιδανικό για οικογένειες, και το Le Case, μια συλλογή ιδιωτικών βιλών με πισίνες, που συχνά νοικιάζονται από όσους αναζητούν τη μέγιστη δυνατή ιδιωτικότητα.

2.jpg
2-Tt4u6.jpg

Ολόκληρο το θέρετρο συνδυάζει με κάποιο τρόπο την πολυτέλεια πολλών αστέρων με το φιλικό προς την οικογένεια περιβάλλον, χωρίς ποτέ να αισθάνεστε ότι αυτά τα δύο πράγματα είναι εντελώς ξεχωριστά. Ενώ τα ζευγάρια μπορούν να απολαύσουν την κουζίνα αστέρων Michelin που προσφέρεται στο Due Camini, τα παιδιά μπορούν να δοκιμάζουν ζυμαρικά με ντομάτα στο Da Frisella, που βρίσκεται δίπλα στην οικογενειακή πισίνα (η adults-only πισίνα βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του συγκροτήματος, κοντά στο La Corte). Υπάρχει ένα ξεχωριστό παιδικό club, όπου τα μικρά σας μπορούν να μάθουν πώς να φτιάχνουν τα τοπικά ζυμαρικά, το orecchiette, ή να γνωρίσουν τα γαϊδουράκια του ξενοδοχείου, αλλά υπάρχει επίσης ένα πολυτελές υπόγειο spa, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να αφεθείτε στα χέρια ειδικών.

33.jpg

Εκτός από τις πολλαπλές επιλογές σε είδη πισίνας, υπάρχει επίσης ένα smart bus που σε μεταφέρει στην ιδιωτική παραλία, στην οποία βρίσκεται ένα κομψό beach club που σερβίρει φρέσκο αστακό με Prosecco. Στη διαδρομή, θα δείτε το γήπεδο golf, το οποίο φήμες λένε ότι είναι δημοφιλές στους πρώην βρετανούς ποδοσφαιριστές όταν διαμένουν στο θέρετρο.

4.jpg
3-s6QtS.jpg

Για τους λάτρεις της γαστρονομίας, υπάρχουν ατελείωτες επιλογές φαγητού και ποτού. Εκτός από τα προαναφερθέντα Due Camini και Da Frisella, υπάρχει το La Calce, του οποίου το μενού είναι εξ ολοκλήρου χορτοφαγικό - κάτι σπάνιο στην Ιταλία που αγαπάει το κρέας (πρέπει να δοκιμάσετε το κρεμμύδι parmegiana, είναι πλούσιος, τυρένιος παράδεισος) - καθώς και το La Frasca, το οποίο ειδικεύεται στην τοπική κουζίνα της Puglia, όπως το τυρί caciocavallo, το αποξηραμένο ψωμί taralli και τα τηγανητά panzerotti. Υπάρχει επίσης ένας παραδοσιακός ξυλόφουρνος που προσφέρει πίτσα στην πλατεία, όπου μια μπάντα παίζει live κάθε βράδυ ρομαντικές μελωδίες.

Ανακαλύψτε περισσότερα γι' αυτόν τον επίγειο παράδεισο εδώ.

Φωτογραφίες: Jacob Sjoman

Πηγή: Tatler.com