fbpixel

Search icon
Search
Αυτή η βραζιλιάνικη τεχνική είναι ο σύμμαχός σας για μια υπέροχη σιλουέτα
FACE & BODY

Αυτή η βραζιλιάνικη τεχνική είναι ο σύμμαχός σας για μια υπέροχη σιλουέτα

Ανανεώστε το summer body prep σας με τα μεταμορφωτικά αποτελέσματα αυτής της θεραπείας


Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει κανείς να τα δει για να τα πιστέψει. Αυτό ακριβώς ισχύει για τα μεταμορφωτικά αποτελέσματα μιας βραζιλιάνικης θεραπείας για το λεμφικό σύστημα, η οποία υπόσχεται να αναγάγει το summer body prep μας σε ένα απολύτως νέο επίπεδο. Πρόκειται για μια τεχνική που βρίσκεται στις ρίζες της βραζιλιάνικης κουλτούρας και παραπέμπει στο λατρεμένο μας λεμφικό μασάζ, όμως με ορισμένες ενδιαφέρουσες διαφορές. 

Διαβάστε περισσότερα για την brazilian technique που θα μεταμορφώσει το σώμα σας!

Η λεμφική αποστράγγιση αποτελεί βασικό μέρος της βραζιλιάνικης κουλτούρας ομορφιάς και είναι κάτι στο οποίο βασίζονται, όπως αναφέρει η γεννημένη στη Βραζιλία και εγκατεστημένη στο Λονδίνο ειδικός, Flavia Morellato. "Είμαστε επίσης πολύ επικεντρωμένοι στο σώμα και την υγεία, και η λεμφική αποστράγγιση είναι κάτι στο οποίο όλοι βασιζόμαστε - άλλωστε, στη Βραζιλία, το μπικίνι είναι το αγαπημένο μας ρούχο", υποστηρίζει η ίδια.

Η διαφορά αυτής της τεχνικής με την Ευρωπαϊκή

snapinstaapp-438875366-3631237723781677-8166222894232579377-n-1080.jpg

Η βραζιλιάνικη προσέγγιση δεν πρέπει να συγχέεται με το ευρωπαϊκό λεμφικό μασάζ Vodder, όπου τα δάχτυλα σχεδόν φτερουγίζουν πάνω από το δέρμα για να απομακρύνουν απαλά τα κατακρατημένα υγρά, αλλά είναι τόσο διαφορετική όσο η πασαρέλα υψηλής ραπτικής από το καρναβάλι του Ρίο. "Δουλεύουμε βαθύτερα, για να αποστραγγίσουμε το περιττό υγρό από τους μυς, καθώς και το πρήξιμο κάτω από το δέρμα", εξηγεί η Morellato. "Και ξεκινάμε πάντα με μασάζ στο έντερο, καθώς το 70% του λεμφικού συστήματος βρίσκεται εδώ". Δουλεύει επίσης προς τα κάτω στο σώμα - κινούμενη από την κοιλιά προς τους μηρούς, στη συνέχεια τις γάμπες και τους αστραγάλους - αντί προς τα πάνω, για να απομακρύνει τα περιττά υγρά. Και λειτουργεί υπέροχα.


Ενώ η πρακτική θεραπεία είναι απίστευτη, η Morellato έχει εξαιρετικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά τα πράγματα εμείς οι ίδιοι. Από το τι πρέπει να πίνετε μέχρι τον βραζιλιάνικο τρόπο για να βουρτσίζετε το σώμα σας, δείτε πώς μπορείτε να βάλετε λίγη από την περίφημη τεχνική στη δική σας καθημερινότητα...

1. Πίνετε περισσότερο νερό για να χάσετε περισσότερο νερό

Μόλις το σώμα στερηθεί νερό - από την άσκηση, το αλκοόλ, ορισμένες τροφές - κρατάει αυτό που έχει και τότε έχετε αυτή τη σπογγώδη αίσθηση και το πρήξιμο στο σώμα. Η υπερβολική ζάχαρη, το αλάτι και το αλκοόλ (το αλκοόλ είναι το χειρότερο πράγμα για την κατακράτηση υγρών), η χαμηλή αρτηριακή πίεση, η γενετική και απλώς η μη κατανάλωση αρκετού νερού μπορούν να σας αφήσουν να αισθάνεστε βαριά, φουσκωμένοι και πρησμένοι, σύμφωνα με την Morellato. "Πρέπει να πίνετε νερό για να απαλλαγείτε από την περίσσεια νερού- ο κανόνας είναι 35ml για κάθε κιλό που ζυγίζετε. Έτσι, το νερό συνεχίζει να περνάει από το σώμα, οπότε έχετε καλύτερη πέψη, ανοσοποιητικό σύστημα, κυκλοφορία και μεταβολισμό και αισθάνεστε πιο ανάλαφροι".

2. Ενεργοποιήστε τη "δεύτερη καρδιά" σας

Αν είστε καθηλωμένοι σε γραφεία για μεγάλα χρονικά διαστήματα, οι ανυψώσεις φτέρνας είναι η καλύτερη άσκηση άντλησης υγρών που μπορείτε να κάνετε. "Αν το έντερο είναι ο δεύτερος εγκέφαλός μας, οι γάμπες είναι η δεύτερη καρδιά μας", εξηγεί η Morellato. "Αν μπορείτε να κάνετε 30 ανυψώσεις φτέρνας κάθε ώρα, αυτό είναι καταπληκτικό".

snapinstaapp-449845330-426202737052820-7881725090520722427-n-1080.jpg

3. Βουρτσίστε το σώμα με τον βραζιλιάνικο τρόπο

"Εφαρμόζω αυτή τη ρουτίνα κάθε πρωί και διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά", εξηγεί η expert.

  1. Ξεκινήστε με την κοιλιά, αλλά πριν το βούρτσισμα πρέπει να ενεργοποιήσετε τους λεμφαδένες ώστε να απομακρυνθεί το υγρό. Πιέστε και δονήστε ελαφρά τις άκρες των δακτύλων καθώς εργάζεστε προς τα πάνω ανάμεσα στα πλευρά τέσσερις ή πέντε φορές - αυτό διεγείρει τους θωρακικούς λεμφαδένες. Στη συνέχεια μπορείτε να βουρτσίζετε με δεξιόστροφους κύκλους πάνω από την κοιλιά. 
  2. Στη συνέχεια, προχωρήστε στα πόδια, διεγείροντας τους αδένες στη βουβωνική χώρα, πιέζοντας απαλά και απελευθερώνοντας μέσα στην καμπύλη του ισχίου στην κορυφή του ποδιού μερικές φορές πριν βουρτσίσετε προς τα πάνω από το γόνατο μέχρι το ισχίο. 
  3. Έπειτα, πιέστε και απελευθερώστε τον λεμφαδένα πίσω από τα γόνατα πριν βουρτσίσετε προς τα πάνω από τον αστράγαλο μέχρι το γόνατο. 
  4. Τέλος, πιέστε τους λεμφαδένες κάτω από το μπράτσο πριν βουρτσίσετε από κάτω από το κέντρο του θώρακα διαγώνια προς τα πάνω κάτω από το στήθος μέχρι τη μασχάλη και στη συνέχεια κάντε ξανά το ίδιο, αλλά βουρτσίζοντας διαγώνια ακριβώς πάνω από το στήθος μέχρι κάτω από το μπράτσο.

4. Προγραμματίστε εκ των προτέρων για να ελαχιστοποιήσετε το 'party puff'

Αν έχετε προγραμματίσει μια εκδήλωση ή ένα δείπνο σούσι, μπορείτε να εξουδετερώσετε το πρωινό φούσκωμα, αυξάνοντας την πρόσληψη νερού αρκετά νωρίτερα. "Όσο πιο ενυδατωμένοι είστε πριν πιείτε αλκοόλ ή φάτε αλμυρά φαγητά, τόσο λιγότερα υγρά θα χρειαστεί να κρατήσει ο οργανισμός. Επίσης, η λήψη σκόνης ή ποτού ενυδάτωσης ή ηλεκτρολυτών μετά ή το επόμενο πρωί είναι μια καλή ιδέα", λέει η ειδικός.

snapinstaapp-440694636-1151644695852848-979842746954697285-n-1080.jpg


5. Δουλέψτε προς τα πάνω

Όταν εφαρμόζετε μια κρέμα ή χρησιμοποιείτε ένα scrub σώματος, κάντε τα πάντα προς τα πάνω και με σκοπό να κινηθεί το υγρό.

6. Αναπνεύστε βαθιά

Τακτικές στιγμές βαθιάς αναπνοής κατά τη διάρκεια της ημέρας "βοηθούν στην κίνηση της λέμφου. Το λεμφικό σύστημα δεν έχει αντλία, οπότε βασίζεται στη σύσπαση των μυών και την άντληση του αίματος για να την μετακινήσει, και μόνο η λήψη τριών έως πέντε βαθιών αναπνοών βοηθάει".