fbpixel

Search icon
Search
Αυτή η διαχρονική αρωματική νότα προσελκύει πάντοτε κομπλιμέντα
EDITORS' CHOICE

Αυτή η διαχρονική αρωματική νότα προσελκύει πάντοτε κομπλιμέντα

Τα αγαπημένα μας perfumes με νότες γαρδένιας


Δεν μου αρέσει να το παραδέχομαι, αλλά υπάρχουν φορές που έχω πέσει θύμα αποφυγής ενός αρώματος βασιζόμενη αποκλειστικά στη φήμη του ότι είναι υπερβολικά "ώριμο". Αν σταματήσετε να το σκέφτεστε, υπάρχουν σίγουρα μερικές νότες λουλουδάτων αρωμάτων που θεωρούνται ευρέως ξεπερασμένες - πιθανότατα με βάση την ισχυρή πιθανότητα ότι συνδέουμε νότες όπως η γαρδένια και το τριαντάφυλλο με περασμένα χρόνια ή τα αρώματα που μαζεύουν σκόνη σε ανακατεμένες ματαιοδοξίες. Τι θα λέγατε όμως αν ανατρέπαμε αυτή τη φήμη και αντί γι' αυτό βλέπαμε τα αρώματα γαρδένιας ως αρώματα που έχουν μια διαχρονική ποιότητα;

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, τα άνθη γαρδένιας χρησιμοποιούνταν σε ελιξίρια και μαγικά φίλτρα, καθώς θεωρούνταν ότι διέθεταν μυστικιστικές δυνάμεις. Αν και δεν μπορώ να βεβαιώσω την ικανότητά τους να εκπληρώνουν τις βαθύτερες επιθυμίες κάποιου, αγαπώ απόλυτα το μαγευτικό άρωμά τους και φοράω καθημερινά τα καλύτερα αρώματα με αυτό. 

Παρακάτω, κάνουμε μια βαθιά "βουτιά" στα αρώματα γαρδένιας και παρουσιάζουμε 5 από τα αγαπημένα μας!

1. Santa Maria Novella Rosa Gardenia Eau de Cologne

rosa-ghardenia.webp

Οικογένεια αρωμάτων: Κλασσικά λουλουδάτα 

Βασικές νότες: περγαμόντο, άνθη αμυγδάλου, άνθη πορτοκαλιάς, γαρδένια, τριαντάφυλλο κεντιφόλιας, φύλλα συκιάς, γιασεμί, σανταλόξυλο, βανίλια, μόσχος

Το Rose Gardenia της Santa Maria Novella ενσωματώνει τη φρεσκάδα του τριαντάφυλλου και την κρεμώδη γεύση της γαρδένιας για ένα άρωμα οικείο και φιλόξενο. Έχω εμμονή με το πώς αυτό το άρωμα στεγνώνει σε ένα άνετο άρωμα δεύτερου δέρματος που συνδυάζεται καλά με όλα τα άλλα αγαπημένα μου αρώματα. 

BUY HERE: Santa Maria Novella Rosa Gardenia Eau de Cologne, Smnovella.com

2. Armani Beauty Gardénia Antigua Eau de Toilette

10-66.webp

Οικογένεια αρωμάτων: Φρουτώδη λουλουδάτα 

Βασικές νότες: περγαμόντο, τριαντάφυλλο Damascena absolute, λουλούδι γαρδένιας, γιασεμί grandiflorum, πατσουλί

Μόλις έρθει η άνοιξη και το καλοκαίρι, προτιμώ τα φρουτώδη λουλουδάτα αρώματα με μια πινελιά θαλασσινής εσάνς, όπως το Gardénia Antigua Eau de Toilette της Armani Beauty. Άλλη μια εκλεπτυσμένη επανερμηνεία των αρωμάτων γαρδένιας με τα οποία μεγαλώσατε, αυτό το άρωμα συνδυάζει επιδέξια το λουλούδι γαρδένια με τριαντάφυλλο, περγαμόντο, γιασεμί και μια πινελιά πατσουλί.

BUY HERE: Armani Beauty Gardénia Antigua Eau de Toilette, Atticadps.com

3. Gucci Flora Gorgeous Gardenia Eau de Parfum

stighmiotipo-othonis-608.png

Οικογένεια αρωμάτων: Κλασσικά λουλουδάτα 

Βασικές νότες: άνθος αχλαδιού, ιταλικό μανταρίνι, κόκκινα μούρα, λευκή γαρδένια, γιασεμί, λουλούδι φραγκιπάνι, καστανή ζάχαρη, πατσουλί

Έχετε διάθεση για κάτι γλυκό; Το Flora Gorgeous Gardenia της Gucci είναι χτισμένο γύρω από το λουλούδι γαρδένια και υποστηρίζεται από ζωντανές νότες ηλιακού γιασεμιού grandiflorum, άνθος αχλαδιού, ζουμερά μούρα και καστανή ζάχαρη για τη γλυκύτητα που λαχταράτε. Και μόνο το μπουκάλι αξίζει να σας γίνει έμμονη ιδέα, αφού διαθέτει το μοτίβο της χλωρίδας της Gucci από τον καλλιτέχνη Vittorio Accornero.

BUY HERE: Gucci Flora Gorgeous Gardenia Eau de Parfum, Sephora.gr

4. By Rosie Jane James Eau de Parfum

stighmiotipo-othonis-609.png

Οικογένεια αρωμάτων: Θερμά λουλουδάτα

Βασικές νότες: σύκο, κεχριμπάρι, γαρδένια

Εμπνευσμένο από τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού με τα πρωινά ηλιοβασιλέματα και τις δροσερές νύχτες, το άρωμα James της By Rosie Jane συνδυάζει κεχριμπάρι και σύκο για το τέλειο άρωμα που μπορεί να φορεθεί. Είναι ζεστό, γήινο και κομψό χάρη στην προσθήκη γαρδένιας. Αν διστάζετε να αρχίσετε να φοράτε πιο γήινα αρώματα, αυτό είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα. Είναι επίσης μια ακόμη απόδειξη ότι τα αρώματα γαρδένιας αξίζουν πολύ περισσότερη αγάπη από όση λαμβάνουν.

BUY HERE: By Rosie Jane James Eau de Parfum, Sephora.gr

5. Aerin Mediterranean Honeysuckle Eau de Parfum

stighmiotipo-othonis-610-removebg-preview.png

Οικογένεια αρωμάτων: Θαλάσσια λουλουδάτα

Βασικές νότες: γαρδένια, αγιόκλημα, γκρέιπφρουτ, περγαμόντο, μανταρίνι, κρινάκι, γιασεμί sambac absolute

Το λαμπερό γκρέιπφρουτ και η πλούσια γαρδένια βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του αρώματος της Aerin, εμπνευσμένου από τη Μεσόγειο, μεταφέροντας τον χρήστη του σε ζεστές μέρες που περνάει στον αλμυρό αέρα της θάλασσας. Ενώ οι νότες γλυκιάς γαρδένιας είναι παρούσες, είναι τα σπινθηροβόλα εσπεριδοειδή και το αγιόκλημα που αιχμαλωτίζουν περισσότερο την προσοχή μου. Μέχρι να μπορέσω να κλείσω διακοπές στην Ιταλία, θα αρκεστώ ευχαρίστως στο να φοράω το Mediterranean Honeysuckle.

BUY HERE: Aerin Mediterranean Honeysuckle Eau de Parfum, Mazzolari.com