fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Αυτά είναι τα best of the best wellness retreats στην Ελλάδα

«Χαθείτε» σε πραγματικές οάσεις ευεξίας


Αυτά είναι τα best of the best wellness retreats στην Ελλάδα

Διακοπές σημαίνει ξεκούραση και χαλάρωση. Είναι οι μέρες του χρόνου που πατάμε pause από υποχρεώσεις και ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα, προσπαθώντας ν’ ανασυνταχτούμε και να πάρουμε δυνάμεις για τη νέα σεζόν. Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε ένα νέο trend στον τουριστικό χάρτη, μ’ ένα διαφορετικό -από αυτό που συνηθίσαμε ως τώρα- είδος παραθέρισης να κερδίζει έδαφος κι όλο και περισσότερους λάτρεις: αυτό που συνδυάζει σωματική με πνευματική και ψυχική αναγέννηση. Η ανάγκη για ευεξία, άλλωστε, έχει μπει για τα καλά στη ρουτίνα μας και όλο και περισσότεροι την αναζητούν. Έτσι, το καλοκαίρι αποτελεί την ευκαιρία για να φορτίσουμε ουσιαστικά τις μπαταρίες μας.

Τα wellness trips αποτελούν από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις, ειδικά τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα, μετά τις αλλαγές που βιώσαμε παγκοσμίως, λόγω πανδημίας. Η ανάγκη για ηρεμία, εσωτερική γαλήνη και απόδραση από τη φασαρία της σύγχρονης ζωής μπήκαν στη λίστα των αναγκών πολλών ανθρώπων, κι αυτό σημαίνει health retreats, yoga, διαλογισμός, μασάζ και υγιεινό φαγητό.

Ανακαλύψτε, λοιπόν, νέους τρόπους διαφυγής από την καθημερινότητα, με απώτερο σκοπό την ευεξία και τη φροντίδα του εαυτού σας. Και τα retreats είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκουραστείτε και να έρθετε σ’ επαφή με τον εσωτερικό σας κόσμο, απολαμβάνοντας τη φύση. Τι είναι, όμως, ο τουρισμός ευεξίας; Πρόκειται για ένα είδος διακοπών που σκοπό έχει την αναζήτηση της ηρεμίας και χαλάρωσης για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Είναι τα ταξίδια για τη φροντίδα του εαυτού μας. Και η αλήθεια είναι πως η ιδέα αυτή έχει μια μακροχρόνια ιστορία παγκοσμίως, απλώς πρόσφατα έχει γίνει ακόμη πιο γνωστή, αλλά και προσιτή στο ευρύ κοινό. Σημαντικό ρόλο σε αυτήν τη στροφή έχει παίξει, άλλωστε, και η γενικότερη τάση του κόσμου να ενδιαφέρεται για το wellness.

Τα τελευταία χρόνια και η Ελλάδα έχει μπει δυναμικά στη λίστα με τις περιοχές για τουρισμό ευεξίας και αποτελεί παγκοσμίως ένα δημοφιλές place to be. Υπάρχουν μαγικά μέρη στη χώρα μας που, λόγω της θέσης τους, είναι ιδανικά γι’ αυτόν το σκοπό. Ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό φέτος, κι ας δώσουμε την προσοχή που αρμόζει στον εαυτό μας.

Αναζητώντας, λοιπόν, διάφορα wellness retreats στην Ελλάδα βρήκα κάποιες προτάσεις που ξεχώρισα:

Euphoria Retreat

titlo-9bMQF.jpg

Ένας κορυφαίος προορισμός ευεξίας της Ευρώπης στην Πελοπόννησο, ένα καταφύγιο υγείας, που υπόσχεται ακριβώς αυτό που προτείνει το όνομά του: ευφορία. Συνδυάζοντας τις καλύτερες παραδοσιακές τεχνικές ολιστικής θεραπείας με μερικές από τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις, έχει θέσει ως στόχο την αποκατάσταση της σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής ισορροπίας.

Under the Linden Tree 

24af852e-1e7d-44bb-bbc6-9a9279532885.jpeg

Αποτελεί ιδανικό μέρος για χαλάρωση στην Τήνο, εξερεύνηση και σύνδεση με το παρελθόν και το παρόν. Βρίσκεται σε μια κατάφυτη έκταση, με παλιές αγροικίες και στάβλους που έχουν μετατραπεί σ’ εξοχικές κατοικίες. Διαμορφωμένο σε ένα ξεχωριστό σκηνικό, σας δίνει την ευκαιρία να έρθετε σ’ επαφή με τη φύση, τον χρόνο, τον εαυτό σας και τους άλλους.

Isabelle Razis

dsc-3677.jpg

H health coach Isabelle Razis διοργανώνει retreats στη Villa MakMore στην Πάρο (το επόμενο είναι στα τέλη Σεπτεμβρίου). Σ’ ένα exclusive καταφύγιο, σας προσκαλεί να τονώσετε το σώμα και το πνεύμα σας πραγματικά. Η παρθένα φύση, οι μαγευτικές παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά της Πάρου, μαζί με τη σαφή πρόθεση και αποστολή της ομάδας να σας καθοδηγήσει στην πιο υγιή κι ευτυχισμένη εκδοχή του εαυτού σας, θα σας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Με την ολιστική προσέγγιση το σίγουρο είναι ότι θ’ ανακτήσετε την ισορροπία που αναζητάτε.

Silver Island 

silver-island-yoga.jpg

Είναι ένα ιδιόκτητο, «ανέγγιχτο» νησί, που θα σας προσφέρει μοναδικές στιγμές προσωπικής ευεξίας, ιδιαίτερα μέσα από υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και yoga. Λίγα μόλις μίλια από την ενδοχώρα, απέναντι από τον Βόλο, το νησί προσφέρει ηρεμία σε όσους αναζητούν μια αίσθηση εσωτερικής ειρήνης και μια απόδραση από τη φασαρία της σύγχρονης ζωής. Ενωθείτε απόλυτα με τον εαυτό σας, σ’ έναν τόπο που το διαδίκτυο δεν υφίσταται και ο διαλογισμός κυριαρχεί. Εμπνευστείτε μακριά από τα… κοσμικά, καθώς η αναζωογόνηση παίρνει άλλη διάσταση.

F Zeen 

open-air-fitness-at-f-zeen-kefalonia-greece.jpg

Δημιουργήθηκε στην Κεφαλλονιά για να επιτρέψει στους επισκέπτες του να επανέλθουν στην «καλή ζωή», να επαναφορτιστούν και να επανασυνδεθούν. Χαλαρώστε αρμονικά στη φύση, απολαύστε τη θάλασσα ή πάρτε μέρος στα καθημερινά μαθήματα γιόγκα, γυμναστικής και διαλογισμού.

Fykiada Retreats

mykonos-yoga.jpg

Διοργανώνει exclusive εξορμήσεις σ’ ελληνικά νησιά, σε high-end προορισμούς με διεθνούς φήμης δασκάλους yoga. Καθετί είναι προσεγμένο με κάθε λεπτομέρεια, από το φαγητό με υγιεινές επιλογές μέχρι τις δραστηριότητες, όπως θαλάσσιο καγιάκ σε κρυφές παραλίες, πεζοπορία σε αρχαίους ναούς, ιδιωτική ιστιοπλοΐα σε ιερά νησιά κ.ά.

1

Ενυδατικό σαμπουάν, Moroccanoil

2

Ενυδατικό serum Tasmanian Spring Water της Sand & Sky, Sephora

3

Ενυδατική κρέμα αναζωογόνησης Pure Gold Radiance Cream της La Prairie

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021